Dejan Testen

Vse svoje življenje sem povezan z naravo, športom in gibanjem. V mladih letih sem bil tekmovalec in reprezentant v kajaku na divjih vodah. Kasneje sem postal trener kajaka tako na divjih kot na mirnih vodah ter inštruktor fitnesa. Poklic trenerja opravljam že 23 let in poleg fizične priprave ter tekmovanj me je vedno zanimalo tudi področje psihologije in psihične pripravljenosti tekmovalcev ter osebnostna rast.

Delal sem tako z otroki kot z vrhunskimi tekmovalci. Sodeloval sem na treh olimpijskih igrah, nazadnje v Tokiu kot trener domače Japonske izbrane vrste.

Poleg tega imam še manjšo agencijo oziroma društvo za turizem, ki se ukvarja predvsem z učenjem kajaka in supanja.

Z metodo AEQ sem se srečal zaradi kroničnih bolečin v hrbtu, vratu, ramenu in komolcu, ki so mi pri petinštiridesetem letu močno zagrenile življenje. Ker si sam z do takrat poznanim znanjem nisem znal pomagati, prav tako pa zame sprejemljivih rešitev ni našel zdravnik, sem začel prebirati knjige ter brskati po internetu v iskanju rešitve. Metoda AEQ na katero sem naletel, je takoj pritegnila mojo pozornost, saj sem že prej prebiral knjige o somatiki, vendar nikdar nisem imel prave razlage, kako jo uporabljati na pravi in funkcjonalen način. Sledilo je nekaj 30 dnevnih spletnih programov in veliko navdušenje ob spoznanju, da sem se rešil bolečin. Zanimanje in navdušenje nad metodo AEQ pa je vseeno še naraščalo, predvsem zaradi dobrih razlag učitelja pred in po izvajanju vaj, prav tako pa sem hotel priti resnici do dna ter urediti svoje telo in vse, kar se dogaja okoli njega. Tako sem se vpisal v šolanje za učitelja prve stopnje, kjer sem spoznal in doumel še globlje učinke metode AEQ, ki so spremenili moje življenje.

Kot učitelja 1 stopnje me predvsem zanima odpravljanje kroničnih bolečin oziroma stanj, odpravljanje zakrčenosti mišic, urejanje usklajenega delovanja agonistov in antagonistov, se pravi pravilno delovanje telesa, zmanjševanje senzorno motorične amnezije in vrnitev telesa v homeostazo. Stranki skozi vaje in razlago dam priložnost, da odkrije vzroke svojih stanj in težav. Tako jo motiviram, da začne razmišljati in delovati bolj primerno in si tako vrne življenje v normalo.

 

AEQ metodo učim preko spletnih programov “zoom”

Individualno in skupinsko v živo na svoji lokaciji, organiziram in gostujem pa tudi na delavnicah in predstavitvah v živo.

Metodo AEQ uvajam tudi pri treniranju tekmovalcev ter rekreativcev.

Metodo AEQ uporabljam tudi pri začetniških in nadaljevalnih tečajih kajaka in sup-a za rekreativce in vse želne novega znanja.

 

AEQ metodo v živo izvajam v Modreju 56, Most na Soči.

Programe kjer je vključen šport v Modrej 1f, Most na Soči

Ter na lokacijah kjer gostujem.

Sicer pa preko spleta z aplikacijo zoom.

 

Delovni čas za klic ali odgovarjanje na elektronske pošte za stranke je od 8h do 13h

Preberite še:

Modrej 56, Most na Soči, SloveniaMobi: +386 41 352 551Mail: [email protected]