Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Dejan Testen

Zaradi kroničnih bolečin v hrbtu, vratu, ramenu in komolcu se je moje življenje pri petinštiridesetih spreminjalo v boj z bolečino. Z vsem trenerskim znanjem si nisem znal pomagati, ko pa sem ugotovil, da tudi moj osebni zdravnik ni našel vzroka in mi je priporočal protibolečinska zdravila ter mi povedal, naj se sprijaznim z bolečinami in staranjem, sem začel iskati drugo pot. Po prebranih nekaj knjigah in brskanju po spletu sem naletel na podkast, kjer je bil gost Aleš Ernest. Intervju je takoj pritegnil moje zanimanje in brskanje je šlo v to smer.

Sledilo je nekaj spletnih 30 dnevnih programov, ki sem se jih udeležil in ki so moje življenje spremenili v znosnejše, saj sem se končno rešil bolečin. Ni pa izginilo moje zanimanje za metodo AEQ, prav nasprotno, vedno bolj me je zanimalo in hotel sem priti resnici do dna. Posledica je bila vpis na šolanje AEQ 1. stopnje.

Ko sem po pošti dobil učbenik, sem ga z veseljem prebral in si tudi izpisoval zapiske. Sledil je prvi del seminarja z Alešem. Zelo sem se ga veselil in tudi približno mi ni bilo jasno, kako bo vse skupaj videti. Tri dni z Alešem in s še devetimi sošolci je v meni pustilo velik pečat in še trdnejšo željo po tem, da nadaljujem, čeprav sem doživel kar nekaj grenkih spoznanj. Med prvim in drugim delom seminarja smo se s sošolci zelo zbližali, saj smo se redno dobivali preko spleta, kjer smo med seboj vadili vodenje vaj ter si tudi sicer izmenjevali izkušnje in mnenja. Drugi del seminarja, kjer smo med seboj delali, vodili in ocenjevali vaje, hkrati pa poslušali razlage Aleša, je v meni naredilo velike premike. Še dva meseca po seminarju nisem prišel k sebi.

Šolanje in spoznanja, ki sem jih tam doživel, so v moje življenje prinesli veliko sprememb. V tolažbo mi je bilo to, da vem, kaj čutim in razumem, zakaj se mi to dogaja. Poleg tega znanja so mi bili v veliko pomoč sošolci, s katerimi se redno videvamo preko spleta, kjer skupaj delamo in nadgrajujemo vaje, ter se tudi veliko pogovarjamo, postali smo prava ekipa. Zame veliko presenečenje je bilo tudi to, da se seminar po končanem drugem srečanju, vodenju vaj in ocenjevanju oziroma diskusiji ter podelitvi certifikatov sploh še ni končal, vendar se skozi redno pisanje domačih nalog, ki nam jih Aleš predpisuje, ter redno komentira in video srečanji s sošolci, vse skupaj še kar nadaljuje.

Šele sedaj vidim, kaj vse mi ta učbenik, ki sem ga pred šolanjem prebral, pravzaprav ponuja in sporoča. Seminar se praktično ne konča, saj nas čaka po seminarju še veliko domačih nalog, ki se navezujejo na učbenik in priznam, da ga sedaj prav drugače razumem. Poleg tega imam vpogled v ostale naloge na forumu, ki je na strani AEQ odprt za učitelje. Zelo sem navdušen in rad bi šel hitro naprej in se vpisal za učitelja dihanja in učitelja druge stopnje, vendar sem se za razliko od prejšnjega funkcioniranja, kjer je bilo vse hitro in prehitro, zdaj zavestno odločil, da bom šel počasi in preudarno, ko bom dovolj razumel prvo stopnjo.  Vsekakor je to, da sem spoznal Aleša ter začel sodelovati v AEQ programih in šolanju zame ena najboljših izkušenj in naložb v mojem življenju.

Dejan Testen, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: