Mnenje o seminarju AEQ ODNOSI 1. stopnja, Karim Al Saleh

Moram priznati, da je bil seminar AEQ odnosov 1. stopnje najtežji seminar do zdaj. Razlage so odpirale preteklost in skrite, temne dele sebstva, ki so vse prej kot lahki za sprejeti, in še težje jih je spremeniti. Ko razmislim, koliko časa že kolektivno delujemo narobe – narobe v smislu, da funkcije v svojem lastnem telesu in partnerskem odnosu niso niti približno usklajene s strukturo naših teles, in da smo napačne vzorce toliko časa ponavljali, da smo se nanje navadili, ter da so v naši podzavesti ravno ti napačni vzorci programirani kot pravilni. Družba spodbuja nepravilno vedenje, podzavest spodbuja nepravilno vedenje, okolica spodbuja nepravilno vedenje, otroci (njihova podzavest) spodbujajo nepravilno vedenje, itd. Zaradi tega se velikokrat počutim, kot da sem sam proti vsem, in se vedno bolj zavedam, kako težka naloga je spremeniti okolico, da bi lahko spremenil svojo podzavest in da bi živeli bolj v skladu z naravnimi fizikalnimi zakoni. Je pa ravno ta seminar še bolj globoko razjasnil, kako pomembno je to in če ne spremenimo okolice, se naša podzavest zares nikoli ne bo spremenila.

Z AEQ metodo in AEQ dihanjem raziskujemo svoje notranje ravnovesje in usklajujemo svojo lastno funkcijo s strukturo telesa, kar je bistveno lažje kot naloga, ki jo zahtevajo AEQ odnosi. Mi pa podlaga, ki smo jo dobili na preteklih šolanjih, omogoča večjo stabilnost in moč, da se lahko soočimo in razumemo odpor in upor okolja, ko sami vemo, da delamo prav, in da je to, kar počnemo, dolgoročno dobro za vse. Iz okolja pa dobimo negativne reakcije, ki nas hočejo prepričati, da to, kar počnemo, je narobe. Prav tako pa iz svoje lastne podzavesti dobivamo odpor in upor, ki nas nagovarjata, da raje odnehamo, ker je to misija ‘nemogoče’. Vsako dejanje ima torej svoje posledice, in na to je potrebno biti pripravljen ter znati prenesti negativne pritiske okolja, ko se odločimo za spremembo. Z AEQ vajami povečamo zavedanje realnega stanja, kar nam omogoča večji nadzor nad dejanji. AEQ pristop omogoča dvig celostne čustvene zrelosti, kar povečuje našo zmožnost racionalnega nadzora nad iracionalnim. Le tako lahko spremenimo okolje in ga držimo spremenjenega dovolj dolgo časa, da se lahko spremeni tudi podzavest, tej spremembi pa lahko sledi tudi telo.

Seminar je omogočil veliko novih ter globokih spoznanj in je omogočil vpogled v še bolj široko ter celostno sliko vzrokov za kronično nemoč in kronične težave. Dejstvo je, da čustveno zrelost dvigamo z novimi, odgovornimi in predvsem kreativnimi dejanji. Za kreativna dejanja pa je potrebno imeti nižjo stopnjo SMA, SMO in SMI. AEQ vaje so dobile po seminarju drugačen oz. še globlji pomen, in kljub odporu ter bolečini se veselim sprememb, ki sledijo, saj vem, da bo to dolgoročno dobro za mene in mojo družino. Koraki pomembnost-odgovornost-zaupanje-učinkovitost-privlačnost so mi ostali zasidrani v spominu, in se bom vedno znova vračal k njim, ko opazim, da stvari ne gredo v želeno smer. V odnosu do sebe čutim, da mi gre vedno bolje, z znanjem na seminarju pa sem dobil zaupanje in pogum, da lahko to tudi prenesem na partnerski odnos in tako postavim stabilne temelje, na katerih bomo lahko kvalitetno gradili vse ostalo. Seminar mi je pomagal globlje razumeti svojo preteklost in sedanjo okolico ter dolgoročno pomembnost zdravega partnerskega odnosa, ki definira kakšna bo moja oz. naša prihodnost. Zdaj, ko se tudi partnerka Maryam uči AEQ-ja, je zasvetila luč na koncu tunela in to mi povečuje upanje, vero, voljo in še posebej željo do vsega, kar bo v življenju sledilo.

Karim Al Saleh, Učitelj AEQ odnosov 1. stopnje, učenec AEQ metode® 3. stopnje 2/6

Preberite še: