Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Teja Šinkovec

Skoraj leto dni je od tega, ko sem se z devetimi neznanci prvič srečala na seminarju AEQ metode 1. stopnje. Aleš nas je skozi dva intenzivna vikenda peljal v svet AEQ metode. Skozi zgodbe, pripovedi in povezovanju je teh 9 neznancev, kmalu postalo 9 dobrih sošolcev. Sem ena tistih, ki sem v življenju že marsikje iskala odgovore vendar takih, ki povezujejo med seboj več področij nisem še nikjer našla. Bile so začasne rešitve, bili so odgovori, ki so trenutno pomagali, vendar sem kmalu potrebovala več, saj le ti niso pojasnili vsega. Ker nič ni slučajno, tudi AEQ metode nisem srečala po naključju. Bil je očitno čas, za nova spoznanja, nove podvige, nove kratkotrajne padce in bolečine, ter zmagovalne dvige nad to.

Šele po enem letu, lahko bolje opazim, kako dobra odločitev je bila udeležba na tem seminarju. Učim se spustiti nepotrebne stvari, odnose, dogodke za sabo, učim se postavljati nove temelje podzavesti. Počasi najprej z razumevanjem, potem z dojemanjem, nato s prakso. Ni lahko, je pa nujno potrebno. Mnogo spoznanj in informacij je po zaključenem seminarju naredilo zmedo v glavi. Vendar tekom leta s pisanjem nalog, učenjem, branjem, izvajanjem vaj, se vse počasi že med sabo povezuje in dobiva neko bolj jasno podobo.

Pri tem pa je v težkih trenutkih zadaj vedno Aleševa podpora in sprotna pomoč sošolcev, ki nesebično delijo svoje zgodbe in razmišljajo skupaj z mano. Tako se osebno nadgrajujemo in prijateljsko povezujemo. Poleg spoznanja o tem bistvu – zakaj smo zakrčeni in kako se sprostimo, dobimo na seminarju mnogo, mnogo več.

Teja Šinkovec, Učiteljica AEQ metode 2. stopnje, učiteljica AEQ dihanja 1. stopnje

 

Preberite še: