Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Gorazd Preskar

Po desetletju kroničnih bolečin v ledvenem delu hrbta, sem od znanca izvedel za AEQ in Aleša. Naročil sem knjigo Lahkotno iz kroničnih bolečin in se prijavil na tečaj za učitelja AEQ.

Na seminarju nam je Aleš na različnih življenskih primerih prikazal delovanje Newtonovih zakonov, zakon časa in gravitacije, in njihov vpliv na naše življenje.Povezave med našim zdravjem, kroničnim pomanjkanjem časa in našimi odnosi so logične a za um težko prebavljive, zato so zelo dobrodošlo orodje avdio posnetki seminarja.

Na drugem delu seminarja smo na lastnem telesu občutili razliko med učiteljem, opazovalcem in stranko. Preiskusili smo vsako od treh vlog in spoznal sem, kako pomembna je jasna komunikacija pri vodenju vaj, od tedaj naprej pa tudi kako pomembna je jasna komunikacija v vsakdanjem življenju.

Med izvajanjem AEQ vaj vedno znova spoznavam resnično stanje mojega telesa. Namišljena slika, o sebi in svojem telesu, ki sem jo imel večino svojega življenja počasi bledi, zamenjujejo pa jo občutki iz telesa, ki si jih sedaj dovolim občutiti. Domače naloge poglabljajo moje  znanje, z vlaganjem časa in razmišljanjem o določeni temi, pa odkrivam povezave in vzroke za določene težave v svojem življenju o katerih prej nisem razmišljal na tak način. Aleševa razlaga prenosa medgeneracijskih traum mi je bila še posebaj zanimiva, ker sem našel veliko odgovorov na nerazrešena osebna vprašanja.

Na seminarju sem spoznal še 9 sošolcev s katerimi sem se dobro ujel. Pomagali smo si z vodenjem vaj in nasveti kaj še bi lahko vsak izboljšal pri svojem vodenju vaje. Energija v skupini je bila sproščena in domača.Poslušali smo zgodbe svojih sošolcev in se tudi iz njih veliko naučili.

AEQ vaje so mi pomagale da svoje telo občutim bolje, zato zdaj večkrat občutim bolečino. Aleševa razlaga mi je pomagala, da bolečino razumem drugače in poskušam spremeniti vzroke za bolečino in se ne bojujem proti bolečini kot sem to počel nekoč.

Gorazd Preskar, učitelj AEQ metode 1. stopnje

Preberite še: