Mnenje o AEQ metodi® 1.stopnje, Petra Peciga

Aleš nudi globino učenja, ki sem jo iskala. Predvsem vodi z lastnim zgledom, njegove razlage pa so natančne in razumljive. AEQ metoda je praktična, iskrena in realna in temelji na resnici sporočil telesa. Pojasni nastanek kroničnega stanja v sodobni družbi  in doda razumevanje v katero smer nas današnji način in hitrost življenja peljeta. Nagovarja k ustvarjanju reda v tebi in tvoji okolici ter usmerja k prevzemanju odgovornosti za izvedena dejanja in s tem veča čustveno zorenje posameznika. Definicija čustveno zrele osebe namreč je, da naj bi več problemov uredila kot naredila.

Na izobraževanju za 1. stopnjo učitelja AEQ metode prejmeš dovolj znanja in informacij,  da ozavestiš realno situacijo in ustvarjene kronične zakrčenosti v svojem telesu. Spoznaš se z osnovnimi AEQ somatskimi vajami, ki so tvoja nova podlaga za raziskovanje. S pozornostjo in časom, ki ga skozi vaje namenjaš svojemu telesu, začneš prepoznavati oz. zaznavati lastne vzorce delovanja in počasi ozaveščaš svoje reakcije in vpliv na okolico, ki te obdaja. Če nimaš časa in podatkov iz telesa (senzorno motorna amnezija) je um osamljen, zato gre v podzavestno naučen gib oz. odziv, kar po navadi  rezultira v tem, da že kronično zakrčene mišice razteguješ ali nateguješ. Z AEQ metodo in vajami pa se učiš razumeti iz telesa oz. skozi telo. To ti omogoči (novo) povezovanje podzavesti z zavestjo. Vsi premiki in gibi, ki si jih do sedaj izvajal avtomatsko, skozi vajo postajajo zopet bolj zavestni. Um (možgani) se preko vaje lahko umiri in osredotoči ter postopoma zaznava nove in nove, iz telesa sprožene spremembe kot občutke, ki jih sedaj lahko analizira, si jih prevede ter ugotovi kaj, kje in kako lahko še kaj izboljša (skrajša, podaljša, uravnoteži). Tako lahko, skozi čas, s postopnim sproščanjem nepotrebno zakrčenih mišic, vplivamo na spremembo giba, ki postane drugačen-boljši v smislu, da z večjo uglašenostjo in lahkotnostjo usklajeno izvedemo bolj kompleksen gib, kar vpliva tudi na naša dejanja.  Začenjaš razumeti, da si se pravzaprav sam spravil v situacijo v kateri trenutno si. Ugotavljaš kaj si izrabljal in zlorabljal, namesto da bi uporabljal. Z AEQ metodo pa imaš na razpolago pomoč, kako iz nastale situacije. Sedaj je ponovno prisotna radovednost in želja za ponovno raziskovanje kaj vse je še mogoče. Vse to poraja nove ideje, ki so pravzaprav pravi kapital za potreben napredek. Posledično začenjaš dosegati boljšo učinkovitost in vzpostavljati celostno ravnotežje tudi v svojem vsakdanjem življenju.

S pomočjo AEQ metode sedaj dojemam telo kot diskretnega, lojalnega, iskrenega in vseskozi prisotnega učitelja, ki te uči in mu lahko popolnoma zaupaš (intuicija). S tem lahko odnose (s seboj in drugimi) ki me motijo, seveda z dodanim zavedanjem in dejanji, sedaj tudi samostojno spreminjam na bolje.

Hvala Alešu in njegovi celotni ekipi za znanje, ki ga radodarno delijo z nami. Spodbujate nas z lastnim zgledom, da pogledamo vase in spoznamo da smo celota in da se lahko zavestno in skozi čas tudi povežemo v bolj učinkovito delujočo in čustveno zrelo osebo z osebnostjo, ki bo svetilnik tako tej, kot prihajajoči generaciji.

Petra Peciga,Učiteljica AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še:

Aleš nudi globino učenja, ki sem jo iskala. Predvsem vodi z lastnim zgledom, njegove razlage pa so natančne in razumljive. AEQ metoda je praktična, iskrena in realna in temelji na resnici sporočil telesa. Pojasni nastanek kroničnega stanja v sodobni družbi  in doda...