Lidija Jakljevič

Ko se ozrem nazaj, moja pot ni bila povsem moja. V srednjo šolo in kasneje na fakulteto sem se vpisala, ker sem menila, da me bo ta pot pripeljala v željeno smer. Žal ni bilo tako, saj te smeri nisem prepoznala kot takšne. Življenje me je presenečalo. Čutila sem, da se navkljub urejenemu življenju počutim čedalje slabše, vse bolj utrujeno in izčrpano. Ta stanja sem pripisovala različnim dogajanjem. Pomagala sem si z rekreacijo ter izbranim prehranjevanjem, a so učinki bili kratkotrajni.

Čutila sem, da moje splošno psihofizično počutje ni tako, kot bi moralo biti, verjela, da zagotovo obstaja način, da to nezadovoljstvo presežem. Pot me je pripeljala do metode informoterapija. Sledila je odločitev, ki je bila nasledek izboljšanja mojega počutja in zdravja: želim pomagam tudi drugim.

A pot se tu ni končala, nevidna sila, stremljenje za nečim neznanim me je vodilo do naravnega zdravljenja, vpisala sem se v šolo za bioterapevte Marjana Ogorevca in Neli Rep. Tu sem nadaljevala s spoznavanjem sebe in urila senzibilnost svojega notranjega energijskega stanja. Spoznavala sem tradicionalno kitajsko medicino, zdravljenje s pomočjo reikija in razvijala svoj pogled na človekovo vpetost v življenjske in kozmične energije.

Vse našteto pa me še vedno ni zadovoljilo. Modrost pravi, ko je učenec pripravljen, se učitelj pojavi. Tako sem prišla do AEQ metode in njenega mentorja Aleša Ernsta. Zdaj sem bila deležna jasne razlage o svojem počutju in vzroku za svojo utrujenost. Zavedela sem se, da je potrebno združiti um in telo, da bi ta delovala usklajeno. Um dobiva bitke – telo vodi prek trenutnih zmožnosti in ne spoštuje dovolj telesnih bolečin, ki so klic k urejanju telesa in duha.

Podala sem se na to, lahko rečem trnovo pot. Z vsakim seminarjem sem poglabljala spoznanja, da je lahko boleča resnica, ki sem jo v otroštvu potisnila na stran, kar je sicer naraven odziv some, vse bolj prihajala na površje. Na to stanje zamrznjene majhne nemočne preplašene deklice, ki se je obdržalo tudi v odraslosti, se je moje telo odzivalo s povišanim mišičnim tonusom ter nefunkcionalnim dihanjem, kar mi je črpalo življenjsko energijo.

Sledil je proces zorenja, ki se odvija po sledečem vrstnem redu: energija omogoča pozornost, pozornost omogoča učenje, učenje omogoča razumevanje, to pa sprejemanje trenutnega stanja. Spremembe pomenijo napredek. Seveda zahteva zorenje svoj čas. Tako se je moj mišični oklep začel tanjšati. Prepoznavanje škodljivih vzorcev, ki so tudi nasledek tradicije mojih prednikov, in ki mi niso prinašali željenih rezultatov, počasi spreminjam. Le tako realno stanje čutim vse bolje, zato se tudi počutim iz dneva v dan bolje. Tudi ko se pojavi zahtevno dogajanje, ga bolje razumem, ne iščem več izgovorov zunaj sebe in zmorem poiskati učinkovite rešitve. Zato sem lahko dobra podpora sebi, svoji družini in klientom, ki se obrnejo name.

V procesu zorenja je nujno iti skozi bolečino, da lahko prodremo do svobode!

Radosti me, ko vidim rezultate svojega dela pri klientih, tisto iskrico v očeh, ki vliva moč in pogum za njihovo zorenje, ki je vse prej kot enostavno. Vsakdo prenaša svoj paket prestanih dogodkov in ranjenih čustev, ki nam črpajo življenjsko energijo. Ko najdemo izhod iz trenutnega stanja in se lotimo urejanja potrebnega, ne samo da lahkotneje preživljamo svoje življenje, tudi ga v polnosti živimo.

Dejstvo je, da resnica kratkoročno boli, a na dolgi rok osvobaja in nas vodi v sintropijo. Pri iluziji pa je ravno obratno, kratkoročno osvobaja, dolgoročno pa boli in vodi v nered, razpad, entropijo.

Hvaležna sem, da sem našla voljo in pot, ki mi je omogočila to rast in me pripeljala nazaj k sebi. Danes vem, kam želim, in ta smer me z vsakim dnem bolj izpolnjuje, radosti, mi omogoča nove globine, spoznanja, izkušnje, več lahkotnosti, igrivosti, svobode.

 

AEQ metodo učim v živo individualno ali v skupinskih delavnicah, pa tudi on-line (Zoom, Teams,…) individualno učenje ali skupinske delavnice, delavnice za zaposlene v podjetjih v živo ali on-line

Učenje v živo izvajam na lokaciji v Metliki, cesta XV. brigade 27.

Delovni čas v katerem sprejemam telefonske klice in odgovarjam na elektronska sporočila je od 8 do 18 ure, za termin v živo se dogovorimo predhodno.

Preberite še:

Cesta XV. brigade 27, Metlika, SloveniaMobi: 031 348 102Mail: [email protected]