Maša Gril

Sem Maša Gril, rojena leta 1992 v Ljubljani. Otroštvo sem preživela v Litiji, sedaj pa s partnerjem in sinom živim v majhni vasi na Dolenjskem v bližini Trebnjega.

Z AEQ metodo® sem se spoznala v letu 2021, v času porodniškega dopusta, med poslušanjem AIDEA podkasta, ki ga vodi Klemen Selaković, v katerem je bil gost avtor AEQ metode® Aleš Ernst. AEQ metoda® je takoj pritegnila mojo pozornost, saj za odpravljanje kroničnih težav uporablja celostni pristop in je poleg teorije, torej predstavitve logike in principov AEQ metode®, velik poudarek na gibanju telesa preko AEQ vaj®. Začetno raziskovanje AEQ metode® skozi prebiranje Aleševih člankov in priročnika Lahkotno iz kroničnih bolečin me je tako navdušilo, da sem se odločila za šolanje za učitelja AEQ metode® 1. stopnje. V tem času sem namreč intenzivno delala na osebnostni rasti, da bi lahko živela bolj polno in zadovoljno življenje ter bila sinu boljša mati.

Ko sem se prijavila na šolanje, sem imela v mislih predvsem to, kako bom s pridobljenim znanjem pomagala drugim ljudem, ki se soočajo s kroničnimi bolečinami oziroma stanji, hkrati pa pomagala tudi sebi, da bi spremenila določene podzavestne vzorce, za katere nisem vedela, kako jih spremeniti.

Šolanje me je milo rečeno pustilo brez besed. Že po nekaj dneh šolanja se mi je pogled na svet popolnoma spremenil in spoznala sem, kako močno potlačena čustva in neurejeni odnosi v družini vplivajo na kronične težave in kako pomembno je dvigovanje čustvene zrelosti za odpravljanje le teh. Z razlago in izvajanjem AEQ vaj® je prišlo težko spoznanje, kako zakrčeno je moje telo, kar pojasnjuje strah, pretirano kritičnost do sebe, previdnost, neopaznost, odpor do sprejemanja odločitev, ki sem jih opazila pri sebi, vendar jih nikoli nisem definirala kot kronične bolečine oziroma stanja, ampak sem živela v iluziji, da je takšna pač moja osebnost. Ugotovila sem, da bom morala čas in pozornost nameniti predvsem urejanju sebe in svojih težav, šele potem bom lahko pomagala drugim.

Soočenje z realnostjo ni bilo enostavno, vendar sem hkrati čutila na novo najdeno moč, da lahko te težave postopoma odpravim in tako izboljšujem svoje življenje in odnose z drugimi, predvsem s partnerjem in sinom.

Verjamem, da lahko kot učiteljica AEQ metode® 1. stopnje z izkušnjami in znanjem, ki sem ga pridobila do sedaj, strankam ustrezno razložim pomen AEQ metode®, čemu je namenjena in jih z AEQ vajami® učim, kako bolje začutiti svoje telo in s tem postopoma odpravljati kronične težave oziroma stanja.

 

Radna vas 11, 8231 Trebelno

Tel. št.: 041779504

e-mail: masa.gril@gmail.com

 

Preberite še:

Radna vas 11, 8231 Trebelno Mobi: 041 779 504 Mail: masa.gril@gmail.com    

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA