Jani Brajkovič

Večina ljudi me pozna kot kolesarja, ki je v svojih časih dosegal visoke rezultate. Nekateri bi rekli, da sem obetal še več, vendar nisem imel sreče.

V kolesarski svet sem stopil zelo pozno, pri 17-ih letih sem prvič vozil cestno kolo. Zaradi zaostanka v primerjavi z vrstniki, sem tisto poletje, v upanju da se pri zmogljivosti približam konkurenci, kolesaril ekstremno veliko. Ni bilo tedna, kjer ne bi treniral manj kot 1100 kilometrov. Že takrat mi je kolo omogočalo svobodo, dobro sem se počutil, tudi po treningu. Niti v sanjah si takrat ne bi mislil da se ne počutim dobro, ampak manj slabo. Po 200-ih kilometrih, je bilo telo tako izčrpano, da ni bilo energije za čutenje, otopel sem. In to sem enačil z dobrim počutjem.

Z leti so se ekstremni stopnjevali, kolesaril sem zato ker sem moral, ne zato ker sem želel. Kolo je bila moja odvisnost, ki sem jo stopnjeval še z razvojem motnje hranjenja. Telo je postalo grešni kozel, ki sem ga vsakodnevno zlorabljal in uničeval…in v tem sem užival.

Dolgoletna zloraba je zahtevala svoj davek, poškodbe, bolezni, kronične bolečine so se kopičile. Zavedal sem se, da nisem na pravi poti in da me ta pot pelje v pogubo, ampak nisem znal tega spremeniti, čeprav sem neštetokrat poskusil. Dokler mi ni prijatelj omenil AEQ® metode.

Tisti dan, ko sem prišel na prvo obravnavo niti nisem vedel v kaj se spuščam, a je to masaža, psihoterapija ali spet nekaj tretjega.

Po dvournem pogovoru sem odšel domov z UPANJEM. Odšel sem z nečim, česar pred pogovorom nisem imel.

Meseci dela in učenja, so mi omogočili boljše razumevanje stanja, zakaj sem tak kot sem, zakaj imam nesrečo, kakšno je moje vedenje v resnici. Bulimija je izginila. Spoznanja, ki razblinijo iluzijo so vedno boleča, nam pa omogočijo, da bolj realno določimo in definiramo problem, ter energijo, čas in pozornost vlagamo v spreminjanje vzorcev ki nam otežujejo življenje.

Fizični in energetski del človekove some sta neločljiva. Gibanje določa vedenje in obratno. Preden sem spoznal AEQ® metodo, je bilo moje gibanje zelo trdo, okorno in neučinkovito. Enako lahko rečem za vedenje. Čustvena zrelost je bila zelo nizka. Z dvigovanjem čustvene zrelosti lažje urejamo in spreminjamo svoje gibanje, vedenje in navsezadnje življenje. Za vse večjo kompleksnost življenja ki ga živimo, potrebujemo visoko čustveno zrelost. Lažje rešujemo probleme, ki nas motijo, ovirajo, ogrožajo ali omejujejo, saj smo sposobni obdržati mirno kri, kljub močnim čustvom in se racionalno, zrelo in okoliščinam primerno odzvati na dane situacije. Višja čustvena zrelost pa nam omogoča, da ne več ne životarimo, ampak živimo.

V letu in pol sem opravil šolanje za učitelja AEQ® metode 2. stopnje in AEQ® dihanja 2. stopnje. Trenutno se šolam za učitelja AEQ® metode 3. stopnje (končal sem modul 1/6).

Z izobraževanjem za učitelja AEQ metode, bi rad svoje znanje delil tudi z drugimi ljudmi in jim pomagal pri reševanju njihovih kroničnih stanj.

V svoji novi vlogi se trudim, da bi AEQ® metodo čim bolj približal ljudem in jim pokazal, kako lahko sami prispevajo k svojemu zdravju in dobremu počutju. S svojimi izkušnjami iz sveta kolesarstva in znanjem iz AEQ metode predstavljam posebno kombinacijo, ki lahko pomaga tako športnikom kot tudi ljudem, ki želijo izboljšati svoje zdravje in kakovost življenja.

 

 

NAČIN UČENJA AEQ® metode:

Delam aktivne obravnave v živo, vodim spletne programe (Zoom) in delavnice AEQ metode v živo in preko spleta (Zoom)

 

DELOVNI ČAS: med delovniki od 8 do 18

AEQ® izobrazba: Učenec AEQ® metode 3. stopnje 2/6, Učitelj AEQ® metode 2. stopnje in Učitelj AEQ® dihanja 2. stopnje

Email: [email protected]

 

Preberite še:

Knezova ulica 80, Novo mesto, SloveniaMobi: +386 40 654 653 ali +97150 569 9459Mail: [email protected]