Mnenje o AEQ metodi® 3. stopnje, Lidija Jakljevič

  1. stopnja

… in moja pot se je nadaljevala. Z željo po novem znanju, sem se vpisala na 3. stopnjo AEQ metode. Tri leta se mi niso zdela taka reč, bom že nekako. A to so bila tri ključna in zahtevna leta v mojem življenju. Leta novih, globokih, težkih spoznanj. Kdo sem, kam grem, zakaj jaz, zakaj se to mora dogajati ravno meni, ali bo kdaj tega pekla konec, …? Vedno bolj sem prepoznavala svoje omejitve. Svoboda ni imela prostora v meni, saj jo je izrinil strah, jeza, žalost, tesnoba. Od modula do modula sem šla v večje globine in širine. V meni se je dogajala prava Dantejeva Božanska komedija prvi nivo – Pekel. Iz iluzije, da sem imela lepo otroštvo, da imam urejene, kvalitetne odnose, sem skozi šolanje padala na realna tla in prepoznavala, da temu ni tako, da je to le iluzija mojega ega, ki sem jo ustvarila, da sem lahko preživela strah in nemoč. Realnost je povsem drugačna, sedaj urejam in vem koliko imam še za urediti, koliko dela me čaka, da bom lahko imela kvalitetne odnose in življenje. Nisem mogla verjeti, da je v meni toliko sil, toliko nasprotujočih si smeri. Zavest si želi nekaj, gre v eno smer, podzavestni program ji nasprotuje, zavije v nasprotno smer (neželeno) in kar naprej zmaguje. Težko mi je bilo opazovati, kako mi nekaj ne gre, mi ne uspeva tako kot bi jaz želela, a nisem vedela zakaj. Vrtela sem se v začaranem krogu. Halooooo…, pa kaj se to dogaja??? Sem sploh še normalna???… in tu je posvetil AEQ žarek, ki mi je pokazal kako, kam, zakaj.

Moduli so bili zahtevni, domov sem se vračala jezna, žalostna, depresivna,… ker tu ni bilo ujčkanja, olepševanja, … bila je kvalitetna podpora za prepoznavanje ene in edine resnice, ki zna biti zelo boleča. Skozi bolečine sem počasi prodirala v svobodo. Božanska komedija v meni se nadaljuje, dobro poznam Pekel, vem kako je tu, a sedaj poznam pot, kako priti ven iz njega in nadaljevati proti Vicam in Nebesom. Vedno bolje znam usklajevati mojo zavest in podzavest, da potujeta v isti smeri, kamor želim.

Bila sem že na mnogih izobraževanjih, pridobila že kar nekaj diplom, a toliko življenjskih resnic in s tem povezane svobode, mi ni dala nobena druga. To je najpomembnejša diploma v mojem življenju in ponosna sem nase, da sem uspela prehoditi trnovo pot do nje. Sedaj vem, da je bil povod za vpis na 3. stopnjo – pridobivanje novega znanja le naivna želja, dobila sem mnogo več kot le novo znanje, dobila sem nazaj SEBE, svojo svobodo, svoje življenje.

Z velikim veseljem in častjo bom svoje znanje in izkušnje prenašala naprej na svoje kliente in jih učila, kako iz bolečin najti pot v svobodo.

 

Lidija Jakljevič  učitelj AEQ metode 3. stopnje

Preberite še: