V situaciji, kjer sem podzavestno začutila, da se v meni prebuja vzorec jeze, se mi je poznan občutek izrazito oglasil in ozavestila sem, kaj pomeni potlačena jeza.

Aleš,

 

svoja razmišljanja o programu moram preliti v pisano besedo, čeprav še vedno to ni lahko in ne steče kot bi moralo…delujem kot pisatelj, ki je izgubil navdih ali rdečo nit zgodbe in mečka list za listom, ti pa se kopičijo pred košem za smeti….Gledam v steno in skušam zbrati misli, ob tem, da sem med programom in po koncu, skoraj vsak dan ob razmišljanju dobila kak nov preblisk, ki pa ga ta moment ne znam potegniti iz spomina.

Bom torej kratka.

Ob vseh dvomih, ki so se pojavljali pred pričetkom, predvsem, kako bom 60 dni ob točno določeni uri uspela bit prisotna, se je izkazalo, da ko se nečemu zavežeš in verjameš v učinkovitost, potem vse prilagodiš temu. Sprva je bilo malce nenavadno, saj je bil to moj prvi tak online program, a je hitro steklo in ne le, da sem samo enkrat zares zaprosila za posnetek, ampak sem se začela prav veseliti vsakega večera in druženja. Predvsem zato, ker do sedaj sama nisem bila tako disciplinirana, da bi se prav vsak večer zavestno odločila, da izvajam vaje in dihalne protokole.

Opazila sem, kako mi tak večerni ritual pomaga pri zaključku dneva in čeprav se je vedno med uro dogajalo marsikaj – zgodila se je jeza, nemoč, nelagodje, razočaranost… – sem na koncu občutila sproščenost, ki je lahko vodila v trden spanec.

Odločitev, da se pridružim programu, je bila zares pametna, kajti kljub temu, da smo se na seminarju za učitelje dihanja 1. Stopnje naučili veliko, je bil program povsem druga dimenzija. Pravzaprav, ne vem kako bi lahko brez osnovnega znanja o AEQ metodi sploh bila prisotna na tak način in odnesla toliko oz pridobila toliko. Še bolj, kot do sedaj sem se resnično zavedala, kako neprecenljiv pomen ima razlaga, torej odgovori na vprašanja, ki si jih zastavljaš in odgovori na tista, za katera sploh nisi vedel, da jih imaš.

Ne bom delala obnove, naj zaključim z dejstvom, ki pa ga ne znam prevesti v slovenščino: ALEŠ ERNST = game changer AEQ METODA = life saver

 

velik HVALA

 

P.S Spomnila sem se na legendarnega Tita in njegovega ” sam še eno kratko vprašanje* ….upam, da se premakne navzgor, res nima lahke naloge

 

Sonja Gerkman

 

 

Preberite še: