Sprememba in prehod

Sprememba je navadno tisto, kar želimo od drugih ljudi, mar ne?

Sami se ne želimo spremeniti, čeprav pričakujemo, da se bodo vsi drugi, kar bi nato spremenilo naša življenja. Pa vendar je nujno, da vse spremembe, ki jih moramo izpeljati, izhajajo iz naše notranjosti. Sprememba pomeni, da se osvobodimo občutkov ločenosti, osamitve, osamljenosti, jeze, strahu in bolečine. Ustvarjamo življenje, v katerem se lahko tudi sprostimo in vedno pogosteje uživamo življenje, kjer vedno bolj vemo, da se bo vse najlepše izteklo. Lahko mislite na spremembo kot na notranje pospravljanje? Če vam uspeva sproti in po malo, bo sčasoma vse urejeno. Sploh vam ni treba postoriti vsega, da bi začeli opažati rezultate. Če se zmorete vsaj malce spremeniti, se boste prav kmalu bolje počutili.

Na novega leta dan sem poslušal O.C. Smitha , čigar besede so mi dale veliko misliti. Dejal je: ‘‘Novo leto je, vendar vam mora biti jasno, da vas novo leto ne bo spremenilo. Novo leto nikakor ne pomeni, da bo v vašem življenju kaj drugače. Do spremembe bo prišlo samo takrat, ko boste pripravljeni iti vase in jo spodbuditi.”

Tako res je to. Ob novem letu ljudje sprejemajo veliko odločitev, toda ker ne spodbudijo nikakršnih notranjih sprememb, zelo hitro uplahnejo. ”Niti ene cigarete ne bom več pokadil” ali kaj podobnega. Odločitev je izražena v negativnem stavku namesto v pozitivnem naročilu podzavestnemu umu, kaj naj stori. V taki situaciji bi bilo bolje reči ”Zapustile so me vse želje po cigaretah in svoboden sem.” Dokler ne izvedemo notranjih sprememb, dokler nismo pripravljeni na umsko prizadevanje, da bi jih izpeljali, ne more priti do zunanjih. Pa vendar je notranja sprememba tako neverjetno enostavna, saj moramo spremeniti samo svoje misli. Kaj pozitivnega bi lahko storili zase v tem letu, česar niste v prejšnjem? Razmislite malo o tem. Kaj bi radi letos opustili, čeprav vas je še lani držalo ujete? Kaj želite spremeniti v svojem življenju? Ste pripravljeni to storiti? Ko boste pripravljeni na spremembo, lahko posežete po vsakovrstnih informacijah, ki so vam na razpolago in vam bodo koristile. Neverjetno je, kako hitro univerzum priskoči na pomoč, ko ste se pripravljeni spremeniti. Prinese vam, kar potrebujete. Lahko gre za knjigo, zvočni posnetek, učitelja ali celo prijatelja, čigar bežna pripomba ima nenadoma globlji pomen. Včasih se okoliščine sprva poslabšajo, preden se začnejo izboljševati, vendar ni to nič hudega, ampak je le znak, da je proces stekel. Stare niti se razpletajo, torej se mu prepustite. Naj vas ne prevzame panika in ne pomislite, da ne bo šlo.

Vztrajajte pri svojih Željah in novih prepričanjih, ki jih zasajajte.

Aleš Ernst, avtor AEQ metode in avtor AEQ dihanja

Preberite še:

Sami se ne želimo spremeniti, čeprav pričakujemo, da se bodo vsi drugi, kar bi nato spremenilo naša življenja. Pa vendar je nujno, da vse spremembe, ki jih moramo izpeljati, izhajajo iz naše notranjosti. Sprememba pomeni...