Moj način življenja je postal drugačen-boljši.

Opažanja po 3 tednih izvajanja vaj

Po 3 tednih opažam spremembe na bolje, tudi spoprijateljila sem se z disciplino, tako da moje telo ne protestira več toliko, ko zjutraj bolj zgodaj vstaja. Vaja zvečer mi je še posebej pri srcu, ker me spravi v pomirjeno stanje pred spanjem.

Moj vrat je bistveno bolj zategnjen, kot sem mislila, kar je verjetno povezano s sprednjim prsnim in trebušnim delom. Vedno sem bila skoncentrirana na križ in hrbet, pri izvajanju rože in skodelice čaja, pa se je pokazalo, da glavo izjemno težko dvignem.  Sicer je vsakokrat malo bolje, ker vsakič prenesem v prakso več tvojih nasvetov glede dvigov. Kot da telo vsakič malo bolj sliši in upošteva navodila.

Me je pa presenetila izjemno močna blokada v hrbtu na desni strani pri lopatici in sicer me je včeraj bolelo cel dan, kot da mi telo sporoča, da ne morem vdihniti na polno, ker me je vsakič ko sem želela bolj globoko vdihniti in razširiti pljuča  po hrbtni strani usekalo ob lopatici.

Ta bolečina je danes še vedno  zelo prisotna, kot da se pretok energije ne spusti skozi. Zaradi tega me verjetno potem tudi komolci bolijo že več mesecev. Se pa zavedam, da sem med tistimi, ki lažje iztisnejo zrak ven iz pljuč, kot pa na polno vdihnejo življenje.

Skratka, bolj ko izvajam vaje, bolj se zavedam, da sem še precej  daleč od željenih rezultatov.  Ampak zadovoljna, da se premikam naprej, čeprav zelo počasi.

Lep pozdrav,

 

Preberite še: