Dušica Gabrijel

Že več kot 5 let sem v stiku z AEQ metodo, saj sem po več letih kroničnih bolečin v hrbtenici, bolečin v vratu in ramenskem obroču ter išiasu, zelo hitro ugotovila, da je to edini način, s katerim bom te bolečine zmanjšala oziroma odpravila.

AEQ metoda mi je pomagala, da sem šla čedalje bolj globoko v svoje telo in postopoma odkrivala, kaj se v njemu nahaja že dolgo časa, vendar se prej nisem upala s tem soočati, saj sem šele postopoma z višanjem čustvene zrelosti in dvigom povezave med telesom in zavestjo skozi odgovore, ki sem jih dobivala preko občutkov v svojo zavest, lahko sprejela razloge, zakaj sem imela kronične težave oziroma zakaj sem tako kot sem, kaj je vplivalo na to in kaj lahko naredim, da to spremenim. Med programom dihanja sem se preko občutka v telesu in močne želje, da svoje znanje o AEQ metodi še dodatno poglobim in nadgradim ravno zato, da spremenim določene podzavestne vzorce, ki me še vedno omejujejo in katere želim spremeniti, odločila, da se prijavim na seminar za učiteljico AEQ metode 1. stopnje, saj sem tekom spoznavanja same sebe ugotovila, kje so moji največji problemi, kje sem bila najbolj zataknjena v preteklosti in kaj moram še spremeniti, da bom lahko v prihodnosti bolj zadovoljna in zdrava, bolj sproščena in kreativna.

Kot učiteljica AEQ metode 1. stopnje bom lahko strankam na podlagi svojega znanja, izkušenj, empatijo in čutenjem ustrezno razložila pomen le-te in jih usmerila v to, kako si bodo ob primernem vložku časa in pozornosti ter zadostne količine energije tudi sami pomagali do željenih sprememb in zmanjšanju ter odpravi kroničnih stanj. S svojim znanjem in izkušnjami, pridobljenimi do sedaj ter radovednim učenjem in nadgradnjo tega znanja v prihodnosti želim pomagati tudi drugim, saj se zavedam, koliko ljudi ima zaradi hitrega tempa življenja in globokih podzavestnih vzorcev težave, ki jih ne znajo odpraviti oziroma zmanjšati.

AEQ vaje omogočajo boljšo povezanost med zavestjo in telesom tudi v vsakdanjem življenju pod višjo obremenitvijo in to je tudi glavni cilj učenja AEQ metode – da bodo stranke začele dovolj dobro čutiti sebe, najprej skozi AEQ vaje, potem pa izven njih, zato, da bodo svoj nivo čustvene zrelosti dvignili na višji nivo od tistega, ki so ga dobili od okolja, v katerem so odraščali, da se bodo lažje in bolj učinkovito vedli v sedanjem okolju in času, v katerem nam vedno primanjkuje časa.

Ko bodo bolje začutili sebe, bodo prišli globlje v stik s svojim telesom, saj le oni sami ob pomoči učitelja, ki pomaga stranki z razumevanjem in vodenjem s pravilno postavljenimi vprašanji, poiščejo odgovore za rešitev njihovih situacij. Na ta način bodo sami ob spoznanju vzdrževanja sinergije in homeostaze v telesu te korake ponavljali in postopoma zmanjševali kronične bolečine in tako bolj uredili odnose ter tako tudi svoje življenje. Pri učenju strank skozi izvajanje AEQ vaj in ob razlagi, na kakšen način fizikalni zakoni vplivajo na življenja ljudi, kaj je zakon o ravnovesju, ki ga definira gravitacija, kaj je zakon časa, ki ga definira čas in kaj se zgodi, če te zakone kršiš, katere so posledice zaradi neravnovesij v sebi in v odnosih z okoljem bodo stranke še lažje razumele, zakaj imajo kronične bolečine in kako jih zmanjšati oziroma odpraviti.

Tekom zadnjih let sem čedalje bolj čutila, da se moje življenje spreminja, da nimam več potrebe po starem načinu delovanja in da prihaja čas, ko bom zaradi bolj sproščenega telesa, bolj jasnih misli in realnega pogleda na sebe in na svet okrog mene začela živeti in delati tako, kot si resnično želim.

Zaradi mojih podzavestnih vzorcev me je strah pred izpostavljanjem in javnim nastopanjem močno zaviral pred spremembami v željeno smer, vendar sem z učenjem AEQ metode čedalje bolj sproščala mišice in spoznavala, da se sprememba začne v notranjosti telesa, tako fizično kot psihično, nato pa s primernimi dejanji ob pravem času prenese v zunanji svet. Čedalje bolj mi je lep in naraven občutek, da se dobro počutim v svoji koži.

AEQ metodo učim individualno v Trbovljah, v pripravi imam individualno učenje preko aplikacije Zoom, v prihodnosti pa še predstavitve AEQ metode in delavnice v živo, katerih lokacije bodo objavljene naknadno preko spleta.

Preberite še:

Gimnazijska cesta 22, Trbovlje, SloveniaMobi: 040 387 375Mail: [email protected]