Janez Bitenc

Do AEQ metode sem prišel preko prijatelja, povsem naključno, tako sem vsaj mislil takrat. Že dalj časa sem se soočal s slabimi rezultati na tekmovanjih, a kljub temu si nisem mogel predstavljati, da bi končal z dirkami. Življenje mi je pred nos postavilo popolno obnovo hiše, kar pa je postal zajeten tri letni projekt. Vse prostočasne aktivnosti sem tako bil prisiljen opustiti, kar mi je dalo potrebno distanco za razmislek.

Na srečanjih z Alešem in tudi na njegovih spletnih delavnicah sem dobil veliko razlag za mojo pestro življenjsko pot, ki pa sem jih sprva le površinsko razumel. Telo pa se je na navidez preproste vaje zelo burno in nenavadno odzivalo.

Spoznavati sem začel da je moje “dobro” počutje bila le iluzija.

Metoda me je močno pritegnila, zato sem začel hrepeneti po poglobljenem znanju in razumevanju. Uvidel sem, da se nikoli ne bom rešil dvomov, strahov in manjvrednostnih občutkov, v kolikor ne bom skrenil s svoje tradicionalne, od staršev prevzete tirnice. Kar pa je najhuje, da bom vse predal svojim otrokom in jim tako pokvaril in otežil življenje.

Udeležil sem se seminarja za učitelja AEQ metode 1. stopnje. Šele tu sem začel spoznavati svoje dejansko stanje. Prvič sem sploh začutil noge, kako so zakrčene, da nisem pokleknil pod vsem bremenom, ki sem ga moral nositi že od malega. Na dan so prišle fizične bolečine, ki jih niti tablete niso ublažile. Moral sem jih sprejeti in se z njimi soočiti.

Sedaj razumem kako osnovni fizikalni zakoni vplivajo na naša življenja in da se nam dogodki ne zgodijo naključno.

Veliko manj se jezim. Začel sem poslušati svoje telo. Ne rinem več skozi bolečine, temveč iščem njihove vzroke.

Telo nam z bolečino sporoča, da uredimo to kar nas moti, ovira, ogroža ali omejuje. Če se za to stanje ne zmenimo in se sprenevedamo, postanejo težave kronične. Moramo se umiriti, si pustiti čas in razmisliti o vzrokih za naše tegobe. Tudi drugim bi rad pomagal, da bi postopoma spoznali in začutili dejansko stanje svojega telesa. Da bi zaznali svojo senzorno-motorno amnezijo, ter preko razumevanja vzrokov za zakrčenost in izvajanja vaj, to tudi spremenili in zaživeli bolj polno življenje, brez kroničnih bolečin.

 

Delovni čas:

Od ponedeljka do petka od 15:00 do 17:00. Telefonska številka: 041 800 668 in mail: [email protected]

V živo, po dogovoru lahko tudi preko Zooma, FaceTime-a

Tukaj najdete mojo spletno stran: https://www.bitenc.eu/

Preberite še:

Dobriša vas 60, Petrovče, SlovenijaMobi: +386 41 800 668Mail: [email protected] stran: https://www.bitenc.eu/