Mnenje o seminarju AEQ odnosi 1. stopnja, Karmen Kovač

V decembru sem se odločila in z veseljem prijavila na seminar AEQ odnosi 1. stopnje. A bolj ko se je bližal datum pričetka seminarja bolj se  je moja podzavest oglašala. Na zavedni ravni sem si želela iti, podzavest bi pa najraje ostala doma in nadaljevala po ustaljeni poti. Ko sem prišla v ponedeljek v Brežice v AEQ center sem si oddahnila, ko sem opazila da so se tudi moji sošolci počutili podobno.

Poudarek na seminarju je bil na vlogi ženske in vlogi moškega v partnerskem odnosu, ki pa je osnova za vse ostale odnose. Na kratko dober partnerski odnos je najboljša vzgoja otroka in dobra po popotnica za njihovo življenje.  To bi bilo vse lepo in prav, če bi imeli odrasel partnerski odnos naši predniki in tako bi imeli v naši podzavesti pravilnejši zapis partnerskega odnosa. Potem verjetno nebi rabila jaz obiskati seminarja AEQ odnosov.

Ko sem kod otrok spremljala partnerski odnos svoji staršev sem vedno rekla, da bom imela jaz drugačen  partnerski odnos.. Na zavestni ravni to vsi rečemo ampak naša podzavest ima svoj zapis in plane, ki nas ovirajo pri spremembah in nas zelo spretno hitro pripeljejo nazaj na stara pota.

Seminar pa mi je dal še več zavedanja, da zdaj z pomočjo razumevanja AEQ metode in AEQ vaj res lahko zelo veliko spremenim z višjim zavedanjem, čutenjem in videnjem realnega stanja lahko način delujemo in kaj je potrebno spremeniti, da smo bolje.

Razlaga kako naj ženska vpliva na moškega in kakšen naj imajo moški odnos do žensk. Ženska primarno deluje po desni hemisferi in sekundarno po moški hemisferi, moški pa ravno obratno. To je seveda idealno a v realnem svetu, hitrem tempu življenja težko dosegljivo. Ker ženska, ki je v službi kjer se od nje pričakuje, da v službi posveti veliko svoje energije za delo ki ga opravlja, ker če ne seveda delodajalec z njo ni zadovoljen. Tko ženski po službi ne preostane dovolj energije, da bi jo posvečala partnerskem odnos, otrokom in kot posledica vsega tega skupaj je v družbi zelo veliko otrok z raznimi psihičnimi in telesnimi motnjami ,veliko kroničnih stanj, bolezni, izgorelosti…Predvsem pa veliko nezadovoljstva v življenju.

Seminar mi je orisal čisto realno sliko, kam vlagam svoj čas, pozornost in energijo sem zaznala kam, kako na kakšen način in ja tudi realno kako sem. Ko se iluzija razblini te postavi življenje kar pred zelo težke preizkušnje. Kako zdaj naprej  kako delovati, kako biti, kako urejati partnerski odnos, služba… da svojima otokoma omogočim boljše življenje, za bolj primernim podzavestnim vzorcem partnerskega odnosa. Na seminarju so bile predstavljene faze partnerskega odnosa, ki se priče z zaljubljenostjo nato ljubezen, ki  jo marsikdaj zamenjamo z besedo ljubiti-rabiti nekoga, nato rojstvo otrok takrat je odnos med partnerjema v največji preizkušnji po drugi strani pa imata partnerja v tem obdobju največjo moč kako se povezati, vzpostaviti zaupanje med partnerjema, dvig čustvene zrelosti obeh partnerjev, nato sledi obdobje, ko se otroci odselijo lahko partnerja, ki sta vlagala čas, pozornost in energijo v partnerski odnos partnerja postaneta eno in ostaneta skupaj do starosti…Ob tej razlagi me je pomirilo, ker sem se zavedela da imam še čas, ker otroka še nista odrasla.

So pa spremembe na podzavesti ravni morem priznati naporne, zahtevne ampak po drugi strani zelo učinkovite in koristne. Seminar mi je dodatno pokazal kako koristna in učinkovita je AEQ METODA®  za spreminjanje podzavesti, tako za učitelje AEQ metode, naše bližnje in ljudi ki pridejo k nam na učenje AEQ METODE®.

Karmen Kovač, Učiteljica AEQ odnosov 1. stopnje

Preberite še:

V decembru sem se odločila in z veseljem prijavila na seminar AEQ odnosi 1. stopnje. A bolj ko se je bližal datum pričetka seminarja bolj se  je moja podzavest oglašala. Na zavedni ravni sem si želela iti, podzavest bi pa najraje ostala doma in nadaljevala po ustaljeni poti.