Mnenje o AEQ metodi® 1. stopnje, Dunja Gačnik

O AEQ metodi sem prvič slišala in brala na internetu, kjer sem našla tudi Aleša in njegovo stran na Facebooku. Eno leto sem ga spremljala, brala njegove članke in razmišljala o pozitivnih učinkih metode.

Sama sem namreč že 8 let inštruktorica pilatesa in moj pristop je že od samega začetka usmerjen bolj na majhne skupine oz. individualno delo. Posledično k meni prihajajo stranke, ki imajo različne težave in bolečine, vsi pa si želijo pomoč k boljšemu počutju in zmanjšanju oz. odpravi bolečin. Večini strankam sem pomagala, vendar sem v določeni točki kljub nenehnemu izobraževanju doma in v tujini videla, da »nekaj manjka«. V AEQ klinični somatiki sem videla možnost, da to manjkajočo luknjo v znanju nadgradim.

Najprej sem se udeležila 2 Aleševih 4-urnih delavnic, kjer sem metodo dejansko tudi spoznala in začutila, ter bila nad obema delavnicama navdušena. Aleš me je povabil tudi na individualno aktivno terapijo, kjer sem spoznala metodo še skozi individualni pristop.

Naslednji korak je bil seminar za učitelja AEQ metode. Aleševe besede sem požirala, razmišljala o njih tudi po koncu vsakega dne seminarja ter si dala čas, kako vse pridobljeno znanje vplesti v moje delo. Veliko novih stvari sem izvedela, veliko znanja pridobila. Vse druge besede bi bile odveč, saj trdim, da bi moral te vaje poskusiti vsak.

Zate Aleš imam samo pohvale. Si vrhunski predavatelj, si človek s srcem, si oseba, ki zna pomagati in ki na vsak zakaj najde odgovor. Vesela sem, da sem te spoznala in da sem lahko tvoja učenka. Pridobljeno znanje že s pridom uporabljam – na sebi kot tudi individualnih strankah.

Jaz in stranke smo navdušene nad metodo in pozitivnim učinkom vaj. In moj moto se nadaljuje: »Positive energy. Positive result.«

Dunja Gačnik, Ljubljana, učitelj AEQ metode® 1. stopnje

Preberite še: