Doživljanje seminarja AEQ odnosov 1. stopnje, Erik Mlinar

Prvotno udeležbe na seminarju AEQ odnosov še nisem planiral. Glede na to, da je bil pričetek šolanja za učitelje AEQ metode 3. stopnje, katerega sem se nameraval udeležiti, prestavljen na jesenski čas, sem vedel, da je z namenom tako in se moram najprej udeležiti  seminarja AEQ odnosov 1. V meni je tlela slutnja, da je to neka osnova, ki bo nadgradila moje vedenje o kvaliteti življenja, kar je sam seminar tudi potrdil.

Na seminarju smo dobili vpogled v moški in v ženski del možganov in pomen razumevanja razlike. Za učinkovitost in dolgoročno manjšo entropijo, je izjemno pomembno primerno sodelovanje obeh polovic možganov in sodelovanje ženskega in moškega spola. V svetu, ki zahteva veliko učinkovitost porabe časa, je smotrno učinkovito uporabljati tudi energijo. Tako imamo na razpolago več časa, to pa nam omogoča bolj racionalno proizvodnjo in porabo energije. Da je to kar najbolj mogoče, je izjemno pomembno sodelovanje med moškimi in ženskami oz. med partnerjema. Dopolnjevanje obeh omogoča prihranek časa in energije, ter boljši skupni rezultat. Ustvarja se okolje za primeren razvoj otrok, ki se od nas učijo in nas posnemajo. Zaradi višje učinkovitosti in visoke čustvene zrelosti, je prisotnih manj kroničnih težav in omogočeno je lažje spopadanje z vse bolj zahtevnim okoljem na vseh življenjskih področjih.

Sicer pa je bil to seminar, ki je v meni naredil največje premike do sedaj, morda z izjemo prvega seminarja za učitelja AEQ metode 1. stopnje. Po seminarju sem doživljal zame nova občutenja in spoznanja. To je znak, da sem si znižal SMA. Moram priznati, da sem bil kar nekaj časa po seminarju izgubljen. Nisem več vedel v katero smer lahko grem, želim ali smem iti. Kot da bi se mi kompas, ki kaže na sever pokvaril. Imel sem občutek, da živim v telesu, ki mi je 2 konfekcijski številki premajhno. Skoz ta občutenja sem prišel do spoznanja, da sem bil oropan otroštva in sem se vseskozi moral prilagajati okolju in ga zadovoljevati. Moj pravi jaz se nikdar ni mogel in ni smel izražati. Nikdar nisem zares zadihal s polnimi pljuči. To spoznanje je bilo izredno boleče in prvič v življenju sem v sebi občutil sovraštvo. Bilo je zelo neprijetno. Ob vsem tem, se mi je nivo energije izjemno znižal, tako ni bilo bojazni, da bi to čustvo sovraštva agresivno izrazil in sprožil entropijo v okolje.

Sedaj iz tega kaotičnega spoznanja ponovno pričenjam urejati stvari korak po korak. Verjamem, da je pot prava, ker če naredim analizo za pretekli dve leti, je bilo narejenih veliko sprememb, večina v smeri dolgoročne sintropije. Se pa učim iz dneva v dan. In še vedno se velikokrat spotaknem…vendar manjkrat in ne več tako brez občutka.

Erik Mlinar, učitelj AEQ metode 2.stopnje, učitelj AEQ dihanja 2. stopnje, učitelj 1.stopnje odnosov

Preberite še:

Prvotno udeležbe na seminarju AEQ odnosov še nisem planiral. Glede na to, da je bil pričetek šolanja za učitelje AEQ metode 3. stopnje, katerega sem se nameraval udeležiti, prestavljen na jesenski čas, sem vedel, da je z namenom tako in se moram najprej udeležiti...