Vesela in ponosna sem nase, da sem se odločila za to, da se udeležim tega programa.

Pozdravljen Aleš,

sodelovanje v 30-dnevnem programu za partnersko zvezo sem se udeležila, ker sem samska že nekaj časa. Odraščala sem v družini, kjer je bil prisoten alkohol in kjer sem reševala starša iz njunih težav. Bila sem starš v družini in ne otrok, tako kot naj bi bilo. Vse skupaj je zelo vplivalo na moje odnose z moškimi. Ali so me prevarali, izkoriščali, bili nedostopni, ali pa nisem vedela pri čem sem, bila v negotovosti, niti se nisem mogla zanesti na njih.

Tekom programa sem prekinila odnos, ki je trajal leta in ni bilo nobenega napredka, oz. je bilo izkoriščanje itd. Vrtela sem se že nekaj časa v krogu in sem vedela, da to ne bo peljalo nikamor, a nikakor nisem uspela prekiniti ta odnos. Najprej sem morala postaviti oz. povedati in ne dovoliti več staršema, da jima jaz rešujem njune težave (to sem uredila nekaj že pred programom – oče, drugi del urejanja pa med programom – mama). Se postaviti na svoje noge. Tekom programa pa mi je uspelo prekiniti tudi ta odnos, ki ni peljal nikamor. Sedaj prvič čutim, da živim v sedanjosti in da sem preteklost pustila za sabo.

V preteklosti sem bila tudi zelo živčna v stresnih situacijah (mama je to še vedno zelo) in vedno sem se spraševala kdaj bo že prišel ta pravi partner, s katerim bi lahko imela zdrav čustveno zrel odnos. S programom pa mi je uspelo to živčnost odpraviti, saj sem sedaj v sebi mirna in zaupam, da bo partner prišel v moje življenje. Tudi sprašujem se ne več kdaj, kje, kako in kdo bo to. Se lažje prepuščam in zaupam. Tudi v službi, ko so zelo stresne situacije delujem umirjeno in verjamem, da se težave da rešiti. In da jih lahko rešim in zaupam v to.

Sedaj delam na tem, da sama sebi bolj zaupam in svojim občutkom. Da z lahkoto povem svoje občutke osebam tudi v živo (včasih sem imela s tem velike težave, se izražati, sploh pa v živo iz oči v oči). Sedaj pa vidim, da si to prav želim, da se želim izražati, povedati svoje občutke in se pogovoriti iz oči v oči.

Vesela in ponosna sem nase, da sem se odločila za to, da se udeležim tega programa, saj sem s tem pridobila veliko novega znanja in pa ozaveščenih nekaj vzorcev, katere mi prej ni uspelo razrešiti oz. ozavestiti.

Hvaležna za vaš program in vaše razlage.

Hvala.

 

Lep pozdrav,

Mateja Lisjak