Moja podzavest je zelo zadovoljna z vajami, z dihalnimi moduli pa malo manj, ampak se prijazno pogajam z njo…

Pozdravljeni,

hvala za vse poslane materiale, ki lepo dopolnjujejo izvajanje modula. Zame je bil modul točno to, kar sem iskala v tem obdobju. Napetosti v telesu popuščajo in z njimi nekatere bolečine, na primer v križu ob ležanju na hrbtu s stegnjenimi nogami, bolečine za desno lopatico in nad levim bokom, ki so ostale kot posledica padca direkt “na ploh” na asfalt pred nekaj leti, glava se bistri. Za moj ustroj sta bila tempo in ritem vaj ravno pravšnja, dovolj novega in dovolj ponavljanja, da se je po enem mesecu telo privadilo. Kot sami ponavljate je to never ending story, ob vsaki ponovitvi se dogaja kaj drugega in se občutijo spremembe in včasih napetosti ali sproščanja, ki jih recimo nekaj dni prej ni bilo mogoče začutiti.

Moja podzavest je zelo zadovoljna z vajami, z dihalnimi moduli pa malo manj, ampak se prijazno pogajam z njo, tako da se ne upira preveč – vsaj zaenkrat. Dihalne prekinitve se trenutno gibljejo med 8 in 14 sekund, odvisno od dneva, vaj, ki sem jih izvedla pred tem in razpoloženja. Sicer pri njih čutim morda neke vrste strah, morda je trenutno še najbližji opis, da pred odrekanjem. Včasih si predstavljam, da ležim v plitvi vodi na dnu in gledam skozi vodo navzgor proti soncu, morje me rahlo ziblje, jaz pa zvedavo opazujem gibanje vode nad sabo in se počutim povsem mirno in varno, takrat lahko prekinitev podaljšam tudi do 20 sekund.

Občasno se je pojavila telesna utrujenost, tako da sem si vzela tudi dovolj počitka, in vedno pogosteje čutim tudi gibanje energije pod kožo, zlasti po nogah in čez prsni koš, kar je zelo fajn. In čudovito mi je, da delam s telesom od znotraj navzven, kot pravite, ne pa z dodatnim obremenjevanjem že tako obremenjenih mišic.

Čeprav sem malo oklevala pred prijavo, ker nisem bila gotova, ali si želim naložiti enomesečno obveznost dvakrat na dan, je mesec minil, kot bi mignil in ni bilo absolutno nobenega upora po nekaj časa, ampak sem prilagodila tudi ostalo temu ritmu.

Zadovoljna sem, da sem najprej naredila dihalni modul in zdaj nadaljujem z zgornjim delom trupa, ker sem že pri prvem modulu veliko izvedela in se naućila, poleg tega se mi zdi dihanje bolj osnovno in mi je zdaj v podporo tudi pri tem modulu.

Kar pa se tiče delovanj in izražanja čustev, pa me to podpira pri tem, kar sem že zastavila, in opažam, da z manj zadrževanja ter bolj umirjeno in jasno skomuniciram, kar bi rada. Ampak tudi tukaj gre za tek na dolge proge in vse dokler vidim napredek v želeni smeri glede na počutje in razmere pred pol leta, sem zadovoljna.

Preberite še: