Ona je zame dokaz, da so spremembe po izvajanju teh vaj ogromne. Ne samo v smislu subjektivnega občutka manjših bolečin, ampak tudi objektivnih sprememb

Pozdravljeni!
Danes sem čutila, da se vam moram oglasiti. Da opišem eno zgodbo.
Imela sem pacientko s kronično bolečino v rami. Že na pregledu sem vedela, da primarni vzrok njenim bolečinam ni kalcinat rame ampak prekomerna zakrčenost mišično-vezivnih struktur, ki so trajale že več let.
Zakrčenost (SMA) je bila tako močna, da se njeno telo na terapijo enostavno ni odzivalo. Ne na nežne tehnike. Ne na malo bolj močne.
Po nekaj terapijah sva zaključili. Razložila sem ji, da ji s svojim znanjem žal ne morem pomagati in sem jo usmerila na vaše programe.
Po nekem času me gospa ponovno pokliče in se dogovoriva za termin. Po rednem izvajanju vaj 3-4 mesece (ne vem sedaj točno), je bila napetost mišično-vezivnih struktur popolnoma spremenjena. Njeno telo se je takoj odzvalo na terapijo. Ampak na nežne tehnike, ne na močne!
Ona je zame dokaz, da so spremembe po izvajanju teh vaj ogromne. Ne samo v smislu subjektivnega občutka manjših bolečin, ampak tudi objektivnih sprememb. Imela sem možnost občutiti njeno telo pred in po AEQ programih. Če karikiram. Kot bi mi njeno telo (oziroma njena podzavest) končno dovolilo, da lahko izvajam terapijo.
Vesela sem, da imate delavnice, kamor lahko usmerim paciente, če ocenim, da so dovolj zreli zanje oziroma razumejo, kaj jim želim povedati.
Barbara Peterlin
diplomirani fizioterapevt

Preberite še: