Da bi se rešili bolečin, si moramo vzeti čas zase, in ko se pokažejo uspehi, potem spoznaš, da nobena minuta na tvojih programih in ni bila zaman.

Pozdravljen UČITELJ Aleš,

Za menoj je 2 meseca vsakodnevnih druženj on line s teboj in učenja ter spoznavanja samega sebe s tvojo pomočjo, kar je bilo zelo koristno. Že prej , kmalu bo štiri leta, sem se ukvarjala z AEQ somatskimi vajami, oba programa, še zlasti pa AEQ dihanje mi je zelo pomagalo , da sem se začela še bolj sproščati, da sem sprostila moja »zadrgnjena »rebra in pošteno zadihala. Še veliko je dela pred menoj, seveda jaz ne bom odnehala po koncu delavnice. Vse naučeno od dihalnih protokolov do AEQ vaj še naprej bom izvajala vse naučeno. Moja dihalna prekinitev trenutno znaša 20 sekund, spim s zalepljenimi ustnicami in nikoli nisem, vsaj zavestno ne, dihala na usta. Odkar imamo novo sodelavko, lahko, KONČNO upoštevam še tvoj nasvet, da enostavno in preprosto manj delam ( privatnica), saj res ne zmorem več toliko delati, razen izjemnih dni, ko moram zaradi administracije ob začetku meseca delati nekaj dni po cel dan, kar me zelo izmuči, ampak potem sledijo dnevi, da se lahko spočijem, in delam samo 7-12 ure, potem lepo doma in po počitku ( kratkem 20 min.) spet kaj lahko naredim doma , na vrtu ali v hiši v sozvočju z mojo notranjostjo, ki jo prilagajam, saj se spreminja tudi moje zaznavanje in vedenje. Ker doma ni več tašče, sva oba s možem veliko bolj sproščena, bolje sodelujeva tudi pri hišnih opravilih, kaj skupaj skuhava, prej sploh ni pogledal v kuhinjo… se pravi da spreminjava tradicijo in da vplivov iz groba na naju ni!!!

Meni je dobro, da sem premagala strah pred dihalnimi prekinitvami, da razumneje izvajam tudi modul 6, da me ne premetava več po stoječem polmesecu in da se dobro počutim, kar je še najbolj pomembno. Izražanje 3 Newtnovega zakona pri meni sploh ni več problem, sedaj bi uspela ravnati drugače, tudi, če bi bila z roparjem soočena iz oči v oči. Prej sem se ob konfliktu interesov drla na npr. sodelavca, potem sem se zelo slabo počutila kak dan brez energije ampak sedaj napolnim pljuča , se pripravim in zelo odločno povem kako in kaj, počutje po takem govoru pa je zmagovalno. Ravno ob tvojih psiholoških komentarjih sem se veliko naučila, spoznala, da nas je mnogo, in da sem sama že kar dobro napredovala in da moram delati naprej.

Metoda AEQ je zelo uspešna za ljudi, ki so spoznali, da se morajo za sebe potruditi, da bi se rešili bolečin, zato pa si morajo vzeti čas, čas za sebe in, ko se pokažejo uspehi, potem spoznaš, da nobena minuta s teboj in na tvojih programih ni bila zaman.

Aleš še enkrat: hvala za vse

Nina

Preberite še: