Verjamem, da mi prav to znanje odpira vrata v bolj lahkotno in srečno prihodnost

Pred nekaj več kot tremi leti sem se po številnih pregledih, na katerih ni bilo ustrezne rešitve za odpravo močnih bolečin, odločila, da bom do vzrokov zanje prišla sama. Začela sem z branjem številnih knjig in iskala stavke, ki so bili povezani z mojim počutjem. Najprej sem seveda iskala odgovore zakaj se mi vse to dogaja. Takrat sem se prvič srečala tudi z metodo AEQ in danes verjamem, da to ni bilo zgolj naključje. Ko sem začela z izvajanjem vaj AEQ, je bilo moje telo tako močno zakrčeno, da nisem bila sposobna ležati na tleh, temveč sem z vajami pričela na postelji. Vse kar sem čutila, je bila neznosna pekoča bolečina po telesu. Prisotna je bila močna SMA, posameznih delov telesa nisem čutila. Počutila sem se, kot bi bila ujeta v lastnem telesu. Moje življenje je že nekaj let nazaj postalo životarjenje, telo pa je postalo že zelo močno utrujeno. Ker imam srčno voljo do življenja, nisem obupala. Raziskovala in učila sem se vsak dan in iskala rešitve ter s svojimi zaznavami povezovala Aleševe razlage. Po treh letih praktično vsakodnevnega učenja in izvajanja vaj ter dihanja aeq, pa danes lahko že tako dobro čutim in opišem zaznave mehkih tkiv iz notranjosti telesa, da mi je uspelo povezati bolečine in vleke telesa ter najti vzrok zanje.
 
 
Pred šestimi leti sem namreč zbolela za rakom in po uspešnem zdravljenju je bila napravljena rekonstrukcija. Od takrat dalje so se postopoma jačale bolečine pod lopatico. Sledil je vlek drugih delov telesa, ki je bil nesorazmeren. V tem času sem dobila več diagnoz, ki jih nisem mogla sprejeti. Čutila sem, da mora biti nekaj v telesu kar konstantno vpliva na vnetje. Letos sem se v programih in na aktivnih terapijah pri Alešu še posebno poglobila v občutke, ki jih sporoča telo. Ni bilo lahko obdobje, ko so se najbolj potlačeni občutki začeli sproščati do zavesti. Pri uvajanju učinkovitega izražanja v vsakdanjem življenju mi je zelo pomagalo poslušanje in razumevanje Aleševih razlag. Zdaj zavestno delam na tem, da nesimetrije v telesu usklajujem na način, da počasi in z občutkom daljšam tiste dele telese za katere čutim, da so skrajšani. Pri tem pa mi zelo pomaga znanje koračnega AEQ dihanja.
 
 
Nato sem se intuitivno, po mnogih letih od okužbe z borelijo, odločila za testiranje krvi v nemškem laboratoriju. Test je bil pozitiven, kar pri nas ni bil nikoli, in tako sem dobila ustrezna zdravila. S pomočjo vaj in zavedanjem ter s postopnim udejanjanjem vseh zakonitosti metode AEQ, tudi tiste na vplive iz okolice, sem vse bolj čutila vleke mehkih tkiv znotraj telesa. Pri stoječi vaji stranskega zibanja trupa sem ugotovila, da je moja običajna drža ukrivljena v črko C. Za pokončno držo se v takem položaju napenjajo številne druge mišice, kar telo utruja. Raziskovala sem naprej in začutila navzkrižne linije, ki potekajo v telesu in tako občutila določene mišice, ki so močno skrajšane. Predvsem sta rotirana medenica ter prsni koš, neskladje je v ramenskem obroču. Na eni strani je rama konstantno spuščena zaradi zakrčenih bočnih mišic prsnega koša, kar poteka od pazduhe do kolka. Te zaznave so me privedle do spoznanja, da se tudi prsnica zaradi močne togosti pri dihanju minimalno premika, predvsem pa je prsni del zelo stisnjen. Pri učenju aeq dihanja sem ugotovila razne anomalije v prsnem košu, ki ne dopuščajo niti ustreznega vdiha, niti izdiha. Na ta način sem ugotovila vzrok opisanih bolečin. Nekaj časa mi sicer ni bilo jasno zakaj prsni koš po celotnem procesu ostaja tako trd, vendar sem ugotovila tudi to. Trenutno sem v fazi pregledov in preiskav, ki kažejo na fizično težavo pri rekonstrukciji. Na to sem zdravnike opozorila sama in ob tem pojasnila kako čutim neskladja v telesu, pri čemer je onemogočeno tudi primerno gibanje v prsnici.
 
 
Čutim, da moje telo zaradi znanja, pridobljenega z metodo AEQ, vklaplja samoozdravitvene mehanizme in usklajenost, saj so se marsikatere zakrčitve že sprostile. Poleg tega sem bila pred kratkim naročena na operacijo zaradi potrebne drenaže sinusa, kjer je bilo pred osmimi meseci potrjeno vnetje z rentgenskim slikanjem. Vzrok je bil v odstranjenem mrtvem zobu, ki na zunaj ni pokazal nobenega vnetja, zato je tudi tu delovala moja intuicija. Na dan sprejema v bolnico, sem prosila za ponovno slikanje, saj sem imela občutek, da je vnetje izvenelo. Po navedbah zdravnika naj ne bi bilo mogoče, da bi tovrstno vnetje izvenelo, vendar se je dejansko izkazalo, da je sinus čist in presrečna sem namesto v bolniško posteljo, odšla domov ;).
 
 
Sedaj si želim, da bi lahko čim prej opravila še ostale preglede, kar je v današnjem času kar izziv in bo tako lahko opravljen poseg za sprostitev prsnega koša. Do takrat bom še naprej raziskovala in analizirala svoje telo ter občutke, mogoče pa se čudežno uredi tudi to 😉 Ne glede na vsa pretekla leta, ki so jih zaznamovale neznosne bolečine in utrujenost, kar sicer še traja in je sedaj seveda tudi posledica veliko večjega čutenja in zaznavanja telesa, pa sem neizmerno hvaležna za znanje, ki sem ga pridobila skozi boleč proces zavedanja. Šele, ko sem znala na ta način opisati kaj se dogaja v mojem telesu, so me zdravniki slišali. Ne moreš verjet, zdaj pa na enkrat nesimetrije telesa tudi oni vidijo, prej pa noben.
 
Verjamem, da mi prav to znanje odpira vrata v bolj lahkotno in srečno prihodnost.?
 
Tanja, Ljubljana

Preberite še: