Toplo priporočam vsakemu, ki se išče in ki želi dobro svoji družini.

Izkušnja AEQ metode

Izkušnja, ki jo imam sama z AEQ metodo, bi jo res priporočala, vsakomur. To tudi pogosto naredim. Naše telo je v sedanjem času zanemarjeno in vsekakor premalo cenjeno. Telo, duša in um vse mora delovati kot celota kot sklenjen krog. Do takega spoznanja sem prišla, ko mi je življenje prineslo na pot izgorelost. V tistem trenutku, si nisem in nisem mogla razložiti, kako sem vsa ta leta šla preko svojega telesa. Predstavljala sem si sebe, kako se peljem mimo sebe na postaji in se nikoli ne ustavim.

Pred izgorelostjo sem že spoznala AEQ metodo, ampak še nisem bila dovolj zrela, da bi jo razumela. Nisem in nisem se mogla povezati s svojim telesom. Po 40 letu starosti mi je prijateljica, ki se sama tudi že vrsto let ukvarja z AEQ metodami, za roj. Dan plačala 30 dni vaj preko Zooma. Od takrat dalje vzpostavljam stik s svojim telesom znova in znova. Vsakič naredim en korak naprej. Veliko težav sem imela in imam še kdaj z izklopom uma in mislijo ter povezavo samo s svojim telesom. Ko smo delali vaje na prvem 30-dnevnem izobraževanju, sem spoznala, kako ne morem sprostiti vrata, spoznala sem, da imam pretirano napetost v nogah. Napetost v ramah sem čutila že prej in te mi še ni uspelo odpraviti, čutim pa napredke po 2 letih rednih vaj in 3 izobraževanjih preko Zooma.

Poleg povezave s telesom se je tudi moje drugo življenje začelo spreminjati, v meni je zrasla želja po tem, da izrazim svoje mnenje, spoznala sem otroštvo svoje babice, ki sem ga nosila tudi jaz. Na zadnjem izobraževanju sem pa prišla, še do večjega odkritja. Pred samimi večernimi vajami sem imela srečanje s svojo psihoterapevtko, po samih vajah zvečer sem pa odkrila, kje je ostal moj pravi jaz. Že v času nosečnosti, ko sem bila še v trebuhu, sem se prilagodila, okoliščinam, v katere sem se rojevala. Bila sem nenačrtovana in zato razburkala življenje svojih staršev in so potrebovali pridno punčko, ki jim ne bo delala še dodatnih skrbi, zato sem tudi taka prišla na svet in bila taka do svojih 40 let. Do izgorelosti je prišlo, ker sem iskala potrditev in pozornost vsa ta leta. Eno lepo darilo, ki mi ga je dalo tudi AEQ je petje. Z vajami za dihanje in ostalimi vajami odpiram prsni koš in izboljšujem svoje vdihe, pri katerih sem imela kar težave na vajah. Sedaj ko sem to malo izboljšala, lažje pojem in zelo uživam v svojem petju. Sama kot vzgojiteljica ugotavljam, kako so otroci na svetu, zato da pomagajo staršem priti do svojega pravega jaza, do stika s seboj, zato, da se bodo tudi otroci lahko osvobodili in se celostno razvijali brez ran staršev. Zato je prvi korak za dobrobit otrok delo na sebi.

V zadnjih treh letih vidim tudi velike, res velike spremembe pri svojih otrocih. Zelo sem hvaležna Alešu, ker se mi res odpira čisto nov svet, stik s sabo, ki ga iščem že večji del življenja in s tem spreminjam tudi svoje bližnje. Znanje, ki ga dobiš na AEQ o fiziologiji, anatomiji, psihologiji, čustveni zrelosti, fiziki, o samem sebi je neprecenljivo. Toplo priporočam vsakemu, ki se išče in ki želi dobro svoji družini.

 

Gaja Žnidaršič