Hvala vam, da širite svoje znanje, da izobražujete in, da ste mnogim luč, ki kaže pot.

Pozdravljeni,

pa je minilo kar nekaj časa od novembra in zaključka programa za dvig čustvene zrelosti in partnerskih odnosov.

O samem programu bi rada povedala tole, neverjetno je, kako se telo odzove, ko ga daš v parasimpatično stanje. Sama sem se že v prvem tednu programa soočala s številnimi telesnimi spremembami, kot na primer, tekom programa so izginile bolečine, ki sem jih čutila v sredincu na levi roki že več mesecev, izboljšalo se je splošno počutje, najbolj presenečena pa sem bila, ko sem med dihalnimi moduli prišla do spoznanj, kako slabo poznam in na nekonstruktiven način uporabljam določena čustva in kako močno so ta povezana z zakrčenimi mišicami v telesu. Skozi razlago, ki ste jo podali tekom programa sem ugotovila, kje tičijo nekateri vzroki, z metodo AEQ pa sem pridobila način kako urejati svoje življenje ter se samoopazovati.

S samo metodo sem se prvič srečala že pred leti, na priporočilo prijatelja, a takrat moja zavest, kot tudi moja podzavest še nista bili dovolj zreli, da se soočita s težavami in jih začneta urejati. Enostavno je bilo lažje preusmeriti pozornost iz lastnih občutkov v hojo v hribe, ali pa kam drugam. Bila je želja in odločitev popraviti in opraviti z družinskimi vzorci, da me le ti ne bi več omejevali, hkrati pa urediti partnersko življenje in razumeti, zakaj sem imela takšne zveze kot sem jih in za to prevzeti odgovornost, zato sem se tudi vpisala na program.

Zelo sem hvaležna, da je AEQ postal del mojega življenja, hkrati pa bi rada povedala tudi to (predvsem sama sebi, v trenutkih, ko sem neučakana), spreminjanje podzavesti je proces, včasih mi gre boljše, včasih slabše, pa vendar z glavnim vodilom, ki je NE ODNEHAJ, predanostjo in samodisciplino, lahko opazim pozitivne spremembe in sedaj v vedno večih situacijah razumem zakaj sem 30 let reagirala na določen način. Zavedam se, da z izbiro primernega okolja in sprejetjem pravih odločitev lahko pomembno vplivam na kakovost svojega življenja, kar mi v praksi kdaj pa kdaj še povzroča težave. Velikokrat sem ravnala res po “moško” vse sem želela postoriti sama, sedaj pa znam oceniti v kakšnih trenutkih potrebujem pomoč in za njo tudi zaprositi. Partnerski odnos pa se še vedno ureja in dokler ne bom iz nemoči in strahu, v katerih se dejansko skriva bes, prešla v sintropična čustva, ki mi bodo pomagale sprejeti določene odločitve se bodo stvari pač ponavljale, prav zato p sem se sedaj poslužila tudi individualnih obravnav.

 

Hvala vam, da širite svoje znanje, da izobražujete in, da ste mnogim luč, ki kaže pot.

 

Živa Grešovnik

Preberite še: