Pri nekaterih stvareh mi gre dobro pa se še vedno prevečkrat zalotim, da dvomim vase.

30 dnevni program je bil zame edinstvena izkušnja. Omogočil mi je, da sem se soočila z občutji in spoznanji, ki so neprijetna in bi se jim običajno izognila. Dal mi je potrebno znanje in izkušnje za urejanje stvari za naprej.

Sedaj sem bolj pozorna na stvari, določene teme ali ljudi, ki me pretirano vznemirijo. Raziskujem, zakaj me je nekaj ali nekdo vznemiril. Od kje izvira razlog za to. To mi daje vedenje, da moram iti pri teh stvareh globje in se naučiti nekaj novega oziroma zopet spoznati nekaj, kar je bilo potlačeno. Hkrati pa tudi prepoznavati, ali je neka stvar res tako pomembna, da se ji bolj posvetim. Ali pa je to samo odziv podzavesti, ki bi rada, da se zamotim s stvarjo, za katero se bi sčasoma pokazalo, da dejansko ni pomembna.

Učim se biti bolj odločna in se ne bati posledic tega. Izkušnje mi bodo prej ali slej jasno pokazale, ali je bila neka odločitev pravilna ali jo je treba v prihodnje spremeniti. Vem, da se ne smem izogibati stvarem, ki so mi neprijetne, ampak se večkrat opominjam, da bo s pridobljenim znanjem in izkušnjami, če se temu ne bom izogibala, občutek neprijetnosti sčasoma izginil oziroma se bo zmanjšal.

Učim se tudi, da si moram bolj zaupati. Pri nekaterih stvareh mi gre dobro pa se še vedno prevečkrat zalotim, da dvomim vase. Tudi občutke, ki pridejo, ko neko stvar dobro opravim, moram bolj ceniti, uživati v tem.

Zaenkrat toliko

Lp,

Maša

 

Preberite še: