Od vključitve v program je minilo že dva meseca ali več in o bolečinah v kolkih ni ne sluha ne duha

Že kar nekaj časa sem se spopadala z bolečinami v kolkih. Preko uradne medicine sem prišla do vseh možnih izvidov. Brez posebnosti. Zdravniki so mi ponujali recepte za protibolečinske tablete. Gladko sem zavrnila, saj sem vedela, da to ni nobena rešitev. Bolečine so eskalirale ravno na eni delavnici, kjer sta bili prisotni tudi dve učiteljici AEQ metode.

Na podlagi pogovora z njima, sem se vključila v 30 dnevni online program pri Alešu.

Skozi program sem ozavestila koliko travme hranim na področju medenice, rodil in kolkov. Tudi medgeneracijske.

Že po nekaj dneh po vključitvi v program, so začele bolečine v kolkih popuščati. Nekje po dveh tednih, sem se na poti iz hribov zalotila, da hodim popolnoma brez bolečin.

Kot čudež. Ki to ni.

Metoda AEQ je vaja polne prisotnosti v telesu. In točno to sem rabila. Hitenje skozi življenje v glavi, bi me nekega dne sigurno ugonobilo.

Moram povedati, da mi je Alešev način razlaganja neverjetno blizu. Aleš ne špara besed. Je direkten, brutalno iskren in seveda neverjetno podkovan na področju s katerim se ukvarja. Seveda pa je treba dopustiti, da pridejo njegove besede “noter vate”.

To niso prijetni trenutki. Skozi solze se odplaknejo bolečine, ki izgledajo tako realne, a v resnici so “le čustva”, katerim nismo dovolili da se izrazijo. Poslušanje sporočil lastnega telesa se zdi čudno, skoraj mistično…a skozi Aleševe komentarje dobijo smisel. Ko se to dvoje poklopi, so učinki lahko neverjetni.

Od vključitve v program je minilo že dva meseca ali več in o bolečinah v kolkih ni ne sluha ne duha.

Kot pravi A. Einstein ” nobene težave ni mogoče rešiti z isto zavestjo, ki jo je ustvarila”. Če si želimo dobro, je naša naloga, da ob težavah, poiščemo pomoč nekoga, ki ima nivo zavedanja na specifičnem področju, na bistveno višji ravni od našega.

Kar se tiče psihosomatike, je Aleš definitivno eden izmed njih.

Karmen, Hrastnik, udeleženka spletnega programa za odpravo težav v spodjni polovici telesa

Preberite še: