BLOG

POTROŠNIŠKA DRUŽBA IN ČUSTVENA ZRELOST

Potrošniška družba nam omogoča širino samoizražanja, ki v preteklosti ni bila mogoča; imamo možnost ogromne izbire oblačil, naprav, hrane in dobrin. Oblačimo se po svojem okusu in potrebi, enako opremljamo svoje domove. Vrste in število dejavnosti, ki so nam na voljo je na videz neskončna. Načini komunikacije in vzpostavitve stikov so skoraj neverjetni, saj imamo cel svet na dlani. Možnosti spoznati druge osebe izbirati med prihodnjimi partnerji in z izbiranjem prihodnosti nam jemljejo dih.

PREBERI VEČ »

BEGANJE MISLI

Ali ste medtem ko sedite in v rokah držite knjigo, osredotočeni na besedilo? Če razmišljate o nečem drugem, so vaše misli prijetne, neprijetne ali nevtralne? In kako zadovoljni ste ta trenutek?

Psihologa iz Harvarda Matthew Killingsworth in Daniel Gilbert sta na iPhonu uporabila aplikacijo z imenom ”izmerite svojo srečo.” Na tisoče ljudi sta vprašala podobna vprašanja. V različnih delih dneva je aplikacija opozarjala uporabnike, da se odzovejo na vprašanja glede aktivnosti, v kateri so udeleženi, kaj se dogaja v njihovih mislih in kako srečni so.

PREBERI VEČ »

ZAHTEVNOST CELOSTNE SPREMEMBE

Ohranitev določenega stanja v življenju, če le ni preveč slabo, je naloga podzavesti, ker je ohranitev obstoječega manj potratna kot sprememba. Pogosto ravno zato, da ne bi šli v spremembo ustvarimo primerno močno iluzijo, da bi bili mnenja, da smo normalno, čeprav to že dolgo nismo. V takem stanju je tudi dihanje primerno neučinkovito in tudi tega ne opazimo in občutimo. To neučinkovitost nam odkrijejo AEQ dihalne vaje in dihalni moduli, kjer jasna navodila in usmeritev v iskanje povratnih informacij iz telesa ter objektivno merjenje dihalnega ritma z metronomom pokaže resnično stanje dihalnega vedenja.

PREBERI VEČ »