DOBRODOŠLI V AEQ® SVET

ŠOLA ZA SVOBODNEJŠE, ODGOVORNEJŠE IN LEPŠE ŽIVLJENJE!

Prevzemite odgovornost in poskrbite za svoje zdravje!

AEQ® METODA

Nikoli ne pozabimo na lastno odgovornost za svoje zdravje. Ne dovolimo si biti žrtev bolečin. Spremenimo pogled na svet, le tako si bomo omogočili lepše svobodnejše življenje.

Kaj je AEQ metoda?

Pomen kratice AEQ: aequitas je latinski koncept pravice, enakosti, skladnosti, simetrije ali poštenosti.

Z AEQ pristopom do kroničnih stanj se učimo pomena pravilnega gibanja. Z zavestnim in rednim izvajanjem AEQ vaj se lahko spremenijo naše navade, ki povzročajo telesno (in psihično) neravnovesje.

AEQ metoda nam skozi AEQ vaje omogoča, da občutimo tisto, kar prej zaradi senzorno-motorne amnezije nismo čutili. Vedno bolj lahko uporabljamo nove načine gibanja in vedenja. Učenje AEQ metode s hkratnim delovanjem na telo in zavest omogoča resnično spremembo podzavesti, če je ta proces, ki je vse prej kot lahek in hiter, oseba pripravljena izvesti na primeren način.

Prvi korak do spremembe je samozavedanje. Večinoma delujemo kot roboti, samozadostno, avtomatsko programirano in pod taktirko starih navad, ki smo jih razvili iz reakcij na čustvene dogodke iz preteklosti. To vpliva na naše fizično stanje in kronične bolečine prav tako kot tudi na naše psihično stanje, depresijo, anksioznost, jezo in splošno čustveno nestabilnost.

Z AEQ® učenjem se naučimo zavestnega delovanja. Zavest utirimo kot opazovalko lastnih misli, kar našim odločitvam in dejanjem omogoča, da se uresničijo tako, da podpirajo naše cilje in želje. Če želimo spremeniti sebe celostno, pa se mora sprememba zgoditi v zavesti, telesu in podzavesti. Vse tri veje je treba obravnavati kot enakovredne.

AEQ® metoda uči samozavedanja in nadzorovanja gibanja, mišljenja ter dejanj. Povrne nam zmožnost upravljanja mišic, telesa, lastne volje in mišljenja. Nudi izviren način sproščanja mišic, kar vpliva tudi na blažitev stresa.

Če želimo najti dolgoročne rešitve za težave, ki jih imamo, je izjemno pomembno razvijati sposobnost občutenja lastnega telesa. Slednje pa lahko izboljšamo in ohranjamo z AEQ vajami®.

AEQ® SESTAVLJAJO

AEQ®

SESTAVLJAJO

AEQ METODA

AEQ metoda se ukvarja z razumevanjem vplivov fizikalnih zakonov telesne strukture, telesnih funkcij ter delovanjem uma na način vedenja in življenja. Omogoča boljše razumevanje medsebojne odvisnosti in povezanosti telesa, podzavestnih struktur in zavesti. To nam omogoča, da bolje razumemo, kaj nam preprečuje, da naše stanje in počutje ni takšno, kot bi si želeli, da bi bilo.

AEQ ODNOSI

Kroničnih težav v življenju ne moremo rešiti, če ne uredimo odnosov, v katerih živimo. AEQ odnosi omogočajo razumevanje pojma čustvene zrelosti in učinkovitosti ter njune vloge pri urejanju odnosov v nas in med nami in okolico. Višja čustvena zrelost pa omogoča višanje verjetnosti sprejemanja pravih odločitev, pravih dejanj in boljših rezultatov.

AEQ DIHANJE

AEQ dihanje izboljšuje učinkovitost delovanja dihalnega sistema in viša možnost, da energijo za dejanja ustvarjamo aerobno ter tako hitreje dobimo višje vrednosti življenjske energije, s tem pa višjo moč vpliva na okolico. AEQ dihanje dviguje zavedanje vloge časa in njegovega vpliva na učinkovitost dejanj. Povezovanje dihanja s časom viša sposobnost zavesti, da sprejme dejanski tek časa in dejstvo, da je za vsako delo potreben primeren čas. Prav tako pa tudi, da so poznavanje in odnos do časa ter razumevanje zakona časa ključni pri odpravi kroničnih stanj.

AEQ VAJE

AEQ vaje so bistven del vseh treh vej AEQ pristopa. Vaje zmanjšujejo kronično zakrčenost mišic in fascije ter tako zmanjšujejo upor telesa in podzavesti pri uvajanju sprememb, ki so potrebne za drugačno vedenje in odnose. To pa nadalje omogoči odpravo kroničnih stanj. Manjši odpor omogoča jasnejšo in hitrejšo komunikacijo znotraj in zunaj nas, jasnejše zaznavanje sebe in pravilnejša dejanja.

Z AEQ metodo si lahko povrnete nadzor nad življenjem v svoje roke

Z AEQ metodo varno, nežno, razumsko in dolgoročno odpravljamo temeljne vzroke za kronične bolečine. To je izobraževalni proces, skozi katerega se ‘prekvalificiramo’ ter zavestno spremenimo svoje obnašanje, držo in gibanje. Je aktivna in ni pasivna metoda. Je uspešen način čutno-gibalnega organskega učenja, ki nas nauči odpraviti temeljne vzroke večine kroničnih bolečin v mišicah in gibalnih omejitev v življenju.

S pomočjo AEQ metode se boste lahko naučili pravilnega gibanja in skozi AEQ vaje in razlage procesov, na katerih pristop temelji, spremenili vaše navade in razvade, ki vam povzročajo telesno neravnovesje. Tako AEQ vaje kot razlage omogočajo možganom, da se zavestno preusmerijo, postopoma preoblikujejo skozi nevroplastičnost in nato nadzorujejo nov način gibanja.

Kako naj bi pa drugače sploh bilo, ko pa vas ne bo nič več bolelo, ko se boste zbujali spočiti, se počutili v svojem telesu energično, udobno in brez bolečin!

Radost je ključna za ohranjanje mladostnosti in radoživosti, zdravo telo pa za svobodo!

S čim imate težave?

Vas bolijo mišice, ker ste se nedavno poškodovali? Vas nekaj v telesu boli že dalj časa, pa menite, da je to posledica dolgotrajnega sedenja, napačnega koraka, napetosti na delovnem mestu ali v družini? Morda imate že leta kronične bolečine, ki jih je kot take opredelila medicinska stroka in si jih lajšate s tabletami proti bolečinam, pa vam niti te niti fizioterapija ne pomagajo? Ste nenehno v stresu, kar se vam pozna že na zdravju? Se zbujate s suhim grlom? 

najpogostejši problemi, pri katerih pomaga AEQ:

AEQ® razume in uči, da je bolečina v telesu le sestavni del širšega vzorca naše disfunkcije. Ti vzorci odsevajo naše značilne odzive na stres, ki vključujejo (za)krčenje mišic.

Senzorno-motorična amnezija (lahko uporabimo tudi izraz čutno-gibalna amnezija) in disfunkcije, ki jih ta povzroča, se manifestirajo v štirih posebnih celostnih vzorcih gibanja, ki jih imenujemo refleks zelene luči (pojdi naprej), refleks rdeče luči (stoj, pojdi nazaj), refleks travme (posledica poškodb) in refleks zamrznitve (panika ali smrtni strah-paraliza).

Kako vnesti AEQ v svoje življenje?

Preberite si vsebine na našem portalu, kjer vas sistematično peljemo skozi spoznavanje metode ter vam ponudimo drugačen pogled na kronične bolečine in probleme, s katerimi se soočate iz dneva v dan.

PRIČNITE Z AEQ
UČENJEM

AEQ učenje je najprimerneje pričeti z udeležbo na 30-dnevnih programih AEQ učenja. Spletni program omogoča večjo rednost in urejenost učenja metode, saj je poučevanje urejeno vsak dan ob istem času ter je vodeno v živo.

KNJIGE IN PRIPOROČENA LITERATURA

Za začetno spoznavanje AEQ pristopa, globlje razumevanje vpliva staršev in preteklosti na kronična stanja ter samostojno urejanje manjših kroničnih težav je zelo primeno učenje s pomočjo priročnika. Prav tako je pomembno večanje razumevanja vpliva travm iz preteklosti na sedanje stanje in počutje. Za lažje razumevanje si oglejte različne vsebine na našem YouTube kanalu - AEQ metoda.

INDIVIDUALNO
AEQ UČENJE

AEQ se lahko učite tudi indivdualno. Ta pristop je še posebej primeren pri težjih oblikah kroničnih bolečin in stanj.

30-dnevni spletni programi

GLOBLJE RAZUMEVANJE OTROK IN SEBE
V programu bom učil razumevanje procesov, ki potekajo med staršem in otrokom. Spoznali boste, kakšne so razlike med zavestnim in podzavestnim vplivom starša na otroka in kako SMA v staršu vpliva na vedenje in stanje otroka.

Od 12. 5. do 16. 6. 2024

Prijavi se
UREJANJE ODNOSA S STARŠEM
Namen tega programa je, da vam v 30 dneh ustrezno in razumljivo predstavim in razložim principe medsebojne odvisnosti, vpliva in odnosov med odraslim otrokom in staršem po AEQ metodi.

Od 24. 6. do 26. 7. 2024

Prijavi se
DVIG ČUSTVENE ZRELOSTI Z AEQ METODO
Čustvena zrelost po AEQ metodi določa, kako močno in kompleksno čustvo lahko oseba sprejme ali izrazi ob ohranitvi primernega zavedanja in zavestnega nadzora.

Od 17. 2. do 23. 3. 2024

Prijavi se
IZBOLJŠANJE PARTNERSKEGA ODNOSA
Program vam bo pomagal razumeti, zakaj partnerski odnos ni primeren kljub obilici truda, ki ste ga vložili vanj. Zakaj je vedno bolj podoben partnerskemu odnosu vaših staršev in zakaj ne morete ustvariti primerno privlačnost, ki je veliko več kot le telesna, da bi lahko ustvarili ali obdržali partnerski odnos.

Od 12. 10. do 16. 11. 2024

Prijavi se
Previous slide
Next slide

Naročanje na obravnavo

Uvodni pogovor je primeren za vse tiste, ki želite natančneje izvedeti, ali vam lahko AEQ pristop pomaga pri vaših težavah oziroma ali je za vas primeren. Pogovor lahko poteka v živo v Centru AEQ metode Brežice ali preko aplikacije Zoom.

V pogovoru mi boste povedali več o vaših kroničnih stanjih in težavah ter o dogajanju v vaši preteklosti, ki najpogosteje ustvari podlago za kronična stanja v sedanjosti. Na podlagi slišanega vam bom lahko skozi pogovor podal mnenje in pogled AEQ metode o razlogih za vaše trenutno stanje. Prav tako vam bom lahko pomagal določiti najprimernejšo pot učenja AEQ metode za dosego potrebne spremembe pri razumevanju sebe in drugih.

Razložil vam bom pomen spremembe povezanosti in zaznavanja sebe ter drugih, ki se mora primerno izboljšati, če želimo spoznati, občutiti in spremeniti vedenje. S primerno spremembo vedenja pa lahko nato spremenimo svoje življenje in rešimo težave, v katerih smo se znašli.

Lahko pa se naročite na posvet v živo ali preko Zooma, kjer se bomo lahko pogovorili o problemu, zaradi katerega ste se obrnili name. Potem bomo lahko določili najprimernejši potek in način, kako problem odpraviti, vrsto programa, s katerim boste pričeli z učenjem AEQ metode ter določili termine za individualno obravnavo, če bo ta potrebna.

Knjige in priporočena literatura

V AEQ spletni knjigarni najdete knjige, ki nudijo znanje za boljše razumevanje vzrokov za kronično zakrčenost in bolečine povezane z njo. Izguba občutka zase je namreč tesno povezana s travmami iz otroštva. Travme iz otroštva povzročijo nastanek oklepa, s katerim se želimo zaščititi pred silami iz okolja ali pa na ta način preprečimo čutenje sebe. Ob učenju AEQ metode vam lahko izbrane knjige nudijo dodatno širino razumevanja, ki zmanjšuje strah ter povečuje sposobnost, da se celostno spremenite.

Želim postati AEQ učitelj

Bodoči učitelj AEQ® metode bo skozi stopnje pridobival vedno bolj celovito in uporabno dojemanje delovanja AEQ pristopa ter znal odpravljati nepotrebne mišične napetosti v telesu. Vedno bolje bo razumel razlike med umom in telesom ter pomen izboljševanja medsebojne komunikacije med njima.

Življenjski dogodki, še posebej tisti v otroštvu, ustvarijo potrebo po kroničnih napetostih, od katerih postanemo odvisni in nas tako zasužnjijo, omejijo našo gibljivost, znižajo učinkovitost ter možnost, da se čutimo. 

Glavna naloga AEQ učitelja je, da osebo vodi, da doseže notranjo svobodo. Da lahko doseže takšno stanje, je treba odpraviti napetosti, ki telo držijo v ujetosti. Telo je ukalupljeno, ločeno in njegovo delovanje je v celoti popačeno. Brez ureditve teh stanj je notranja svoboda nemogoča ter vodi v iluzorno prepričanje, da mislimo, čutimo in delujemo po svoji volji. Vendar pa mora višjo notranjo svobodo najprej doseči AEQ učitelj sam.

Predavanja za poslovneže in kolektive

Se sprašujete, kako zmanjšati negativen vpliv vaše podzavesti na poslovne rezultate? Ponavljajoči vzorci vedenja in odnosov nam omejujejo in otežujejo ne le osebno pač pa tudi poslovno rast. Prav tako pa tudi onemogočajo doseganje primerne urejenosti in stabilnosti odnosov ter ohranitev fizičnega in duševnega zdravja. Čustvena zrelost in učinkovita uporaba čustev ter stik s telesom so danes pomembni na vseh področjih, tudi v poslovnem svetu.

Kaj menijo naše stranke

Sem zadovoljna, da je zdaj drugače:)

Aleš pozdravljen! 30-dnevni program z vodenjem je name naredil velik vtis. Drugačen občutek je, ko te učitelj vodi pri vajah. In enomesečni program ti ustvari rutino, da kasneje lahko sam izvajaš vaje. Veliko metod sem raziskala, vendar mi je vedno še nekaj manjkalo. Ko sem se prvič srečala z Aeq...

Preberi več

Od preživeti do živeti

Minilo je leto dni od moje zadnje objave na blogu, in to zaradi dobrega razloga. Nisem imel pojma, o čem naj pišem: o treniranju, prehrani, dirkanju? Obstaja na tisoče kolesarjev, ki dan za dnem počnejo enako kot jaz. V preteklem letu ste me lahko malo bolje spoznali.

Preberi več

V slogi je moč.

Skozi vaje vedno bolj povezujemo občutke z zavestjo, mehčamo telo in ga povezujemo s svojimi pristnimi čustvi in odzivi. Skozi vaje se telo začne spreminjati, zavest ima vedno večjo vlogo, bolje prepoznamo, kdaj delujemo iz podzavestnih (preteklih) vzorcev, kar nam daje spoznanje, da doumemo, kaj je potrebno narediti, ko se...

Preberi več

Razmišljanje o AEQ metodi

Je AEQ res le metoda, s katero ponovno učinkovito vzpostavimo povezavo med možgani in mišicami ter odpravimo senzorno-motorično amnezijo? Ali morda v sebi skriva še kaj več? Deluje tudi na nivojih, ki sicer niso tako opazni, kot je na primer spreminjanje gibalnih vzorcev. Na začetku izvajanja AEQ vaj je učinek res...

Preberi več

AEQ v medijih

Kako vplivajo prikrite resnice in laži na naše zdravje in celotno družino? – Sensa

Kadar imamo težave s spodnjim delom telesa, z nogami ali medenico, je to lahko pogosto globlje povezano z našim stikom s preteklostjo in predniki. Spodnji del telesa je povezan s preteklostjo oziroma s stopali in nogami stojimo na preteklosti. Medtem ko je zgornji del telesa bolj usmerjen v prihodnost. Oba dela obstajata seveda v sedanjosti, le zavest je lahko energetsko ali kvantno prisotna v prihodnosti ali preteklosti, fizično telo pa je vedno prisotno v sedanjosti.

Preberi več »

Oglejte si video vsebine na YouTube kanalu AEQ metode

Če želite biti obveščeni o novih video vsebinah, pritisnite na rdeč gumb in se naročite na naš kanal.