V AEQ spletni knjigarni najdete knjige, ki nudijo znanje za boljše razumevanje vzrokov za kronično zakrčenost in bolečine povezane z njo. Izguba občutka zase je tesno povezana z travmami iz otroštva, ki povzročijo nastanek oklepa s katerim se želimo zaščititi pred silami iz okolja ali pa na ta način preprečimo čutenje sebe. Ob učenju metode AEQ vam izbrane knjige nudijo dodatno širino razumevanja, ki zmanjšuje strah ter povečuje sposobnost, da se celostno spremenite.

Zakladnica znanja, informacij, teorije in praktične uporabe izkušenj iz AEQ metode in z njo povezanih področij.

Spodaj izberi knjigo, ki vas zanima in začnite z učenjem! 

Priročnik vas vodi v razumevanje razvoja kronične bolečine. V njem pojasnjujem, kako deluje naše telo in kakšen vpliv nanj imajo psihično počutje, odnosi in dogodki v našem življenju. Priročnik z vajami nam je lahko še zlasti v pomoč pri utrujenosti, glavobolih in migrenah, bolečinah v vratu, hrbtu, sklepih. 

Dih je življenje. Pa dihamo prav? Zadihanost med telesnim naporom, slab spanec, tesnoba, astma – to so nadloge, ki pestijo marsikoga, tudi športnike v dobri kondiciji. Izboljšajte telesno pripravljenost, zdravje in počutje s preprosto, a znanstveno dokazano tehniko pravilnega dihanja.

24,99€

39,00€

25,50€

Ob branju knjige  Ko telo reče ne razumeš, kako malo poznaš samega sebe, ne poslušaš svoje telo, ki ti na vsakem koraku sporoča, da delaš proti sebi. Pa vendar vsak dan, vsak trenutek ima vsak od nas priložnost, da svojo zgodbo začne pisati od začetka. 

V knjigi Ogenj, rit in kače niso za igrače se nahajajo zgodbe, ki so unikatne, še nikoli slišane, še nikoli zabeležene. O spolnosti naših prednikov imamo precej izkrivljene poglede, saj so bili mnogi, ki bi o tem morali pisati, verjetno v zadregi, ko je bilo treba odpirati vrata v spalnice dedkov in babic.

 

Tudi v drugem delu knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače: Babice, hčere in vnukinje so zbrane resnične zgodbe žensk (tudi nekaterih moških). Pozoren bralec bo namreč hitro opazil, da se težave in stranpoti medsebojnih odnosov v zadnjih sto letih niso kaj prida spremenili.

30,00€

30,00€

30,00€

S tretjo knjigo ”moških zgodb”, iz trilogije Ogenj, rit in kače niso za igrače, Milena Miklavčič zaključuje s poljudnimi raziskavami, zapisi in intervjuji o medsebojnih odnosih in intimi na slovenski način. Vse tri knjige zaobsegajo čas od leta 1900 pa vse do danes.


V knjigi Strupeni starši je ameriška psihoterapevtka Susan Forward pod drobnogled vzela odnose med starši in otroki. Ta odnos je temelj, na katerem gradimo odnose z drugimi ljudmi in predvsem lastno osebnost.

14,50€