OSNOVE AEQ | Napredovanje

Napredovanje

Od trenutka, ko se odločite za spremembo, do trenutka, ko spremembo občutite, poteka obdobje napredovanja.

 

Nihate med starim in novim, četudi veste, razumete in občutite, da vam staro ne ustreza, vas moti ali vam celo škoduje. Kljub temu nihate med tem, kar je bilo, in tem kakršni bi radi bili ali kar bi radi imeli. Napredovanje je potrebno, če hočemo živeti in ostati živi. Ko stranki pojasnjujem, kako bo težave odpravila z AEQ metodo®, pogosto slišim: »Veliko tega že dolgo vem, a mi do sedaj ni pomagalo.« Vprašam: »Pa to dejansko razumete in dojemate ter se aktivno spopadate z bolečinami in težavami?«

 

Med vedenjem, kaj je treba storiti, in učenjem, ki poteka tako na uspehih kot na napakah, je velika razlika. Vzeti si moramo čas in se ukvarjati s spremembami; potrebna so zavestna dejanja.

 

Opazovati moramo misli, besede in dejanja. Naše misli (mišljenje) ustvarjajo naš svet. Vse kar je človek do danes ustvaril, se je vselej prvo porodilo kot misel; sledilo je dejanje in na koncu rezultat. Bodimo pozorni na ta zelo pomembna področja našega bivanja. Zavedajmo se, da način našega razmišljanja ustvarja okoliščine, in ne obratno.

 

Napredovati je mogoče na veliko načinov. Kaj počnete vsak dan, da bi se v svoji koži počutili bolje? Če se obtožujete ali pričakujete, da se bodo spremenili drugi, ob tem pa se počutite žrtev, vam bo uspelo le kratkoročno.   

 

Se slabo počutite, vas boli ali imate vsega vrh glave?

 

Razmislite o svojem ravnanju.

 

Kako doživljate mir v sebi in zunaj sebe?

 

Je ta mir odraz vašega realnega stanja? Je posledica sproščenega uma in telesa, ali pa je to le želja uma, ki ustvari popačeno sliko povezanosti telesa in duha in ne dojema, da je to le iluzija?

 

Želite ta mir izkusiti tudi telesno, čeprav vam zaenkrat še ne uspeva?

 

Razmislite, ali ste pripravljeni ali prisiljeni, da začnete ustvarjati harmonijo in mir v sebi?

 

Vprašanje, ki si ga postavite, je, ali se resnično želite spremeniti in napredovati?

 

Se nameravate še naprej pritoževati zaradi vsega, kar vam ni bilo dano?

 

Si resnično želite ustvariti lepše življenje od tega, ki ga zdaj živite?

 

Če ste se pripravljeni spremeniti, se lahko.

 

Če ste pripravljeni vložiti čas in pozornost, lahko ob urejanju uma in telesa svoje življenje spremenite na boljše.

 

Tega nihče ne more spremeniti namesto vas. Prav tako tega ne morete uresničiti zgolj z voljo, trudom, odločenostjo in trmo, kajti to bo vodilo v še večjo zakrčenost in bolečino. Lahko pa si to omogočite z znanjem, ki ga AEQ metoda® nudi vsakomur, ki se želi spremeniti, a se hkrati zaveda, da je to dolgoročnejši proces učenja.

 

Uspelo vam bo s pozornostjo, ki jo boste namenili občutenju gibov in nadzoru nad gibanjem, mišljenjem in dejanji. Pomembno je tudi sprejeti dejstvo, da stanje napetosti mišic v telesu pomembno vpliva na način razmišljanja. Brez urjenja občutkov in nadzora nad mišicami in telesom je uspeti veliko težje.

 

Z učenjem AEQ metode® izboljšujemo občutenje in nadzor, kar spremeni naše gibanje, mišljenje in dejanje. Tako zavestni nadzor in razum vse bolj vodita in določata naša dejanja. Več kot vložimo pozornosti, bolje razumemo življenjsko realnost, razumemo, zakaj in kako smo do tega stanja prišli in posledično lahko učinkoviteje upravljamo s svojim življenjem (»Vsak je svoje sreče kovač.«).

 

Pomembno vlogo pri doseganju višje urejenosti ima spoštljiv odnos – do področja, kjer želimo napredovati. Spoštovanje je kot učinek kvasa. Kot ta omogoča vzhajanje testa, pravilen odnos do nečesa omogoča, da želeno udejanjimo. Stopamo po poti nastajanja lepega in prijetnega. Spoštovanje vodi v ljubezen do tistega ali do nečesa, ki ga oz. kar spoštujemo. Ljubezen omogoča najčistejšo energijo, ki napredek omogoča.

 

Namenjanje pozornosti pomeni učinkovitost. Tako svoje razmišljanje širimo in dvigujemo urejenost – s tem zmanjšujemo nered in bolečino. Učinke učenja AEQ metode® lahko opazimo tudi skozi spremembe odnosov. Izboljšujemo komunikacijo, vse manj je negativizma, nezaupanja in dvomov. To vodi v dvig samozavedanja in v večanje samozavesti. Pomeni napredek. Vse bolj se zavedamo dejanj, ki nam povzročajo nelagodje, in primerno vodimo sedanjost, da bo naša prihodnost boljša.

 

Moč je v vašem umu in telesu in pogosto se morate opominjati na to.

  

Izkušnja in razumevanje zgornjega članka stranke po dvomesečnem učenju AEQ metode®

 

Pozdravljen Aleš,

 

Najlepša hvala za poslano, sem se prav razveselila vašega maila.

 

Moram reči, da se z vsem napisanim popolnoma strinjam. Na tak način tudi jaz razumem in dojemam spreminjanje in svoj napredek, ki je resnično drugačen kot smo običajno navajeni, drugačen, kot ga obljubljo različne instant  metode , ki sem jih tudi sama kar nekaj preizkusila. V najboljšem primeru prinesejo le krakotrajna izboljšanja stanj. Pri izvajanju AEQ metode pa že od samega začetka nimam iluzije o nedandi spremembi, je le zaupanje vase, v svoje telo in ja, spoštovanje do telesa in  do sebe nasploh. To sem res krvavo rabila!!

 

Ne vem kako naj se izrazim, ma kot sem vam že zadnjič omenila, me je zadeva že takoj, ko sem samo preletela knjigo, potegnila kot magnet. Kasneje po delavnici in najihih srečanjih sem se čudila in navduševala nad kompleksnostjo metode, kaj vse zajema ! No, saj se še  . Če povem kako jo vidim bi izgledalo nekako tako : zdi se mi , da ima globino, širino, višino, dolžino , da je ogromna, zelo kompleksna in hkrati enostavna. Seveda za naše dojemanje , vsaj na začetku, nikakor ni enostavna!

 

Prav tu pa vidim tisto past, oziroma sito, ki jo sama metoda nastavlja: v vsej svoji preprostosti,  jo lahko prav zaradi našega ponorelega uma, ki vedno hoče več, spregledaš in zbezljaš mimo, iskajoč tisto nekaj več, kar te bo “odrešilo” .

 

Vidim, da rek “Ko je učenec pripravljen, pride učitelj” res drži .

 

Prisrčen pozdrav,

Jolanda Tušar, Idrija

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode® 5. stopnje

 

 

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor