AEQ V MEDIJIH

AEQ v medijih

Misija AEQ metode je ljudem širom sveta ponuditi novo priložnost za življenje brez fizičnih in psihičnih kroničnih bolečin, ter jim skozi AEQ spet povrniti stik s svojim telesom, sedanjostjo, veseljem in občutkom povezanosti in zadovoljstva s svojim telesom brez bolečin in omejitev. 

Naša misija se eksponentno širi znotraj Slovenskih meja, prav tako pa dobivamo prepoznavnost in rezultate metode izven meja naše dežele. Spodaj si tako lahko ogledate in preberete AEQ članke, intervjuje in zapise v priznanih medijih: 

AEQ v pisanih medijih

“Oče bi moral s svojim vedenjem omogočiti ženski, da ima dovolj sproščeno nosečnost” – Sensa

Aleš Ernst, učitelj in avtor AEQ metoda, v Sensa podkastu odgovarja na vprašanje, čemu je namenjeno žensko in moško telo in zakaj pride do težav pri nosečnosti. Obliki moškega in ženskega telesa sta precej različni.

Govorimo seveda o standardni obliki. Če se rodi hčerka, pa so si starši bolj želeli sina, potem je vpliv okolja na to hčerko takšen, da se zaradi epigenetike oblika njenega telesa spreminja in ima lahko bolj moški izgled ali bolj moško vedenje oz. obratno pri moškemu.

PREBERI VEČ »

Tetovaže: Kaj lahko TATU in njegova pozicija pove o človeku? – Sensa

Od kod potreba, da se človek tetovira? Ni naključje, da si tetoviramo točno določen del telesa. Zakaj si nekdo tetovira levo ali desno roko, levo ali desno nogo? Kaj to lahko pove o osebi? Odgovarja Aleš Ernst, učitelj in avtor AEQ metode v Sensa podkastu.

Telo ne laže in vedno kaže realno sliko o nas, tudi tatuji imajo svoje sporočilo, včasih tudi globlje, kot se zavedamo, saj ima podzavest svojo (pre)moč. Tako nam lahko tudi pomagajo, da bolje razumemo sebe…

“Glavni razlog za tetovaže je bil v preteklosti (pogosto tudi še sedaj) ta, da si dokazal, da zmoreš prenesti bolečino.

PREBERI VEČ »

Zakaj imamo Slovenci toliko uspešnih športnikov? – Sensa

Ana v Sensa podkastu: “Zakaj imamo Slovenci toliko vrhunskih športnikov?”

Aleš: “Slovenci smo vrhunski v biti nemočni. Večino novejše zgodovine smo bili podložniki, hlapci, svojo jezo, katere namen je, da bi se osvobodili, smo morali vedno potlačiti, ker se osvoboditi nismo morali ali nismo znali. Ali pa so nas tako dobro razdelili, da so nam lahko vladali, da nam enostavno na kraj pameti ni prišlo, da bi se uprli.

PREBERI VEČ »

ODPRTE ZVEZE: Želja po svobodi ali strah pred bolečino? – Sensa

Kaj je razlog, da se ljudje odločajo za odprte zveze ali za samsko življenje? Odgovarja učitelj in avtor AEQ metode, Aleš Ernst.

Danes so postale precej popularne odprte zveze. Tisti, ki to zagovarjajo, pravijo, da gre za to, da daješ drugemu in sebi svobodo. Moj pomislek ob tem je, ali gre res za dajanje svobode, ali zgolj za strah pred resnično bližino in intimo, ker ima oseba slabe izkušnje z odnosi, ki jih je opazovala kot otrok in se pod pretvezo “želje po svobodi” ne upa povsem vezati v odnosu s partnerjem?

PREBERI VEČ »

Influencerji: Se bodo Instagram iluzije enkrat sesule? – Sensa

“Stanje, kot je biti influencer, dolgoročno ne more obstati, ker je v nasprotju s fizikalnimi zakoni. Obstajalo bo dokler ne bo prišlo do energetske krize, ki se nam sedaj že obeta. Dražji kot bo bencin, dražja kot bo elektrika, dražji kot bo plin, manj bo ljudi brigalo, kaj nek influencer napiše ali objavi. To so stvari, ki funkcionirajo samo, če smo v obilju. Problem obilja pa je, da tako, kot je bilo sedem let debelih krav, pride sedem let suhih krav…”

PREBERI VEČ »

Ljudje, ki “preveč meditirajo”, velikokrat padejo v depresijo – Sensa

Vpliv dihanja na športnika skozi izkušnjo legendarnega kolesarja Janija Brajkoviča in učitelja Aleša Ernsta

Takoj na začetku je treba jasno povedati – tole ni reklama, je pa ozaveščanje, ki je morda pred časom, vendar to ne spremeni njegovega pomena. V Poletu smo o AEQ metodi veliko pisali, Aleš Ernst nas je učil razumeti lastne gibe, samega sebe od telesa do duše, in pa tudi, kako pomembno je dihanje.

Skratka, ni nam treba napisati, da objava ni naročena ali plačana – je pa vredna zlata, prepričan sem, da bosta čas in razvoj metode to dokazala mnogim. Ne čez noč, sčasoma.

PREBERI VEČ »

AEQ v video obliki