AEQ V MEDIJIH

AEQ v medijih

Misija AEQ metode je ljudem širom sveta ponuditi novo priložnost za življenje brez fizičnih in psihičnih kroničnih bolečin, ter jim skozi AEQ spet povrniti stik s svojim telesom, sedanjostjo, veseljem in občutkom povezanosti in zadovoljstva s svojim telesom brez bolečin in omejitev. 

Naša misija se eksponentno širi znotraj Slovenskih meja, prav tako pa dobivamo prepoznavnost in rezultate metode izven meja naše dežele. Spodaj si tako lahko ogledate in preberete AEQ članke, intervjuje in zapise v priznanih medijih: 

AEQ v pisanih medijih

Oče je odsoten, mama je jezna. Katerim težavam bo njun otrok podvržen v odrasli dobi? – Sensa

Ana: “Oče je čustveno (morda tudi fizično) odsoten, mama je podzavestno jezna na očeta, otroka tega ne zaznava, to ignorira, da lahko preživi v tej družini. Katerim težavami ali boleznim bo ta oseba podvržena v odrasli dobi?”

Aleš Ernst:  “Podvržena bo kroničnim težavam in kroničnim boleznim. Ne bo nekega očitnega razloga, zakaj ima bolezen ali težave, dejstvo pa bo, da jih ima. Odvisno sicer tudi od spola otroka. Dejansko pa je nemogoče, da bo otrok v takem paru, kjer sta čustveno odsoten oče in jezna mama, razvil dovolj visoko čustveno zrelost.

PREBERI VEČ »

Kaj je razlog za demenco? Kaj želi oseba pozabiti? – Sensa

Kaj je razlog za demenco? V Sensa podkastu odgovarja učitelj in avtor AEQ metode, Aleš Ernst.
Iz vidika AEQ metode je razlog demence pri ljudeh ta, da bi najraje pozabili stvari, ki so jih v življenju naredili. Najdejo neke vrste pozabo. Nočejo sprejeti odgovornosti za svoja dejanja, ki so jih naredili v preteklosti, pa niso bila dobra. Morda so to naredili vede ali nevede; je vseeno.
Torej, ker se nekdo ne sooča s tem, kar bi moral urediti pred zaključkom svojega življenja, gre v pozabo in postane dementen. Breme svoje neurejene preteklosti še bolj močno prenese na svojega partnerja ali otroke, ki morajo skrbeti za dementno osebo, to je pa za vse skupaj zelo težko.
PREBERI VEČ »

Kako AEQ metoda razloži nastanek RAKAVIH BOLEZNI? – Sensa

Kako AEQ metoda razloži stanje bolezni raka in kako pristopajo do rakavih bolnikov? V Sensa podkastu odgovarja učitelj in avtor AEQ metode, Aleš Ernst.

Aleš Ernst: “Odvisno, v katerem stanju je rak. Nikoli se ne vmešavam v to, kakšno zdravljenje ima ali ga je imela oseba do takrat. Rak razumem kot veliko razliko med notranjim iz zunanjim stanjem. Zato, da pride do raka, da se razvijejo kancerogene tvorbe, mora biti v notranjosti ogranizma dovolj visoka potencialna energija dovolj dolgo. Toliko energije je skoncentrirane na enem kupu, da je te preveč. Energijo bi morali dati ven, zato da bi uničili ali odpravili nek problem, a tega ne naredimo, in potem gremo v samodestrukcijo. Požiramo samega sebe, ker ne moremo “požreti” oz. razgraditi določenih stvari, ki so bile v preteklosti.
PREBERI VEČ »

Največji izziv meditacije: Kdaj meditacija lahko pomaga in kdaj ne? – Sensa

Pri meditaciji je potrebno biti pozoren na to, kako jo uporabljamo in umestimo v svoje življenje.

Kdaj meditacija lahko pomaga in kdaj ne? 

Aleš Ernst: “Tako je kot pri vseh stvareh; od športa do dela. Ločiti moramo med uporabo in zlorabo. Če znamo določeno vedenje, pristop, metodo oz. karkoli, tudi meditacijo, primerno umestiti in dovolj dobro razumeti, kje nam pomaga in kje ne, potem jo lahko uporabljamo, sicer pa, če hočemo ali ne, pride do zlorabe.

PREBERI VEČ »

Zakaj imamo Slovenci toliko uspešnih športnikov? – Sensa

Ana v Sensa podkastu: “Zakaj imamo Slovenci toliko vrhunskih športnikov?”

Aleš: “Slovenci smo vrhunski v biti nemočni. Večino novejše zgodovine smo bili podložniki, hlapci, svojo jezo, katere namen je, da bi se osvobodili, smo morali vedno potlačiti, ker se osvoboditi nismo morali ali nismo znali. Ali pa so nas tako dobro razdelili, da so nam lahko vladali, da nam enostavno na kraj pameti ni prišlo, da bi se uprli.

Upirali smo se večinoma samo skozi junake iz basni, pripovedk ali pravljic; Peter Klepec, Kralj Matjaž, Martin Krpan… To so bili vsi ponosni ljudje, katerih zadnja stvar je bila, da bi bili nemočni. Opazite lahko, da smo sanjali, da smo močni, nismo pa si upali te moči vzeti.

PREBERI VEČ »

Kaj je vzrok za “ADHD” pri otrocih? – Sensa

Vse več slišimo o hiperaktivnih otrocih, ki jim postavijo diagnozo ADHD. Po ocenah strokovnjakov je takšnih približno 8 do 10 % otrok. Otroci z motnjo ADHD imajo težave s sledenjem, ne zmorejo biti pozorni in se skoncentirati… Poglejmo si, kako to težavo razloži Aleš Ernst, učitelj in avtor AEQ metode v Sensa podkastu.

 

PREBERI VEČ »

AEQ v video obliki

Oddaja Preprosto naravno – AEQ klinična somatika

V tokratni oddaji Preprosto naravno Aleš Ernst predstavi AEQ klinično somatiko. AEQ klinična somatika je proces učenja boljše kakovosti nadzora nad mišicami in gibanjem, da nimamo nevede ali nehote napetih mišic. Ko kontroliramo mišice, pričnemo kontrolirati tudi napetost telesa. Ko mišice sprostimo, sproščamo tudi čustva.

OGLED »

AEQ klinička somatika: Intervju sa Alešom Ernstom (v hrvaškem jeziku)

Pozdrav svima

Za današnji post sam intervjuirao sjajnog Aleša Ernsta, koji je još uvijek nepoznat većini fitness entuzijasta i sportaša, unatoč njegovom sjajnom radu i AEQ metodi koju je sam konstruirao i usavršio.

Upravo zato sam ga odlučio intervjuirati, da saznate više o Alešu i njegovoj sjajnoj metodi rada koja je, po mom mišljenju, prijeko potrebna velikoj većini populacije, bez obzira bavili li se ikakvim sportom, vježbanjem ili rekreacijom, ili samo želite ukloniti bolove i kretati se sa što manje napora.

OGLED »