IZKUŠNJE | Teja Logar
 Moj pogled na AEQ metodo® 
 
Učenje klinične somatike po AEQ metodi® je po mojem mnenju učenje življenja. Življenja v pravem pomenu besede. Ponovno. Tega, kar smo se že (na)učili, kar že znamo, a smo se hkrati naučili tudi prezirati; predvsem občutenja in zavedanja samega sebe.
Od jeseni 2016 dalje sem, zahvaljujoč svojemu prijatelju Janezu, ki je pač »moral« na eno od delavnic učenja somatskih gibov po AEQ metodi® in me je povabil s seboj, predana učenka. A ne kot v letih, ko je bilo mirno sedenje v šolskih klopeh in dokazovanje na hitro in površinsko pridobljenega znanja v lovu za še eno 5-ko (in na fakulteti za 10-ko) edino, kar je bilo pomembno. Sedaj se, kot večna učenka in učiteljica AEQ metode® 2. stopnje pod skrbnim, doslednim in ravno prav kritičnim očesom Aleša, učim učiti, učim čutiti, učim živeti.
V svojem dosedajšnjem življenju ne pomnim, kdaj sem svojo somo občutila tako veličastno, kot sedaj. Z učenjem se spoznavam, marsikaj obujam, tudi odkrivam na novo, skratka – radovedno raziskujem. V tem znam iz dneva v dan bolj uživati, ker si dejansko občutenje lastnega telesa vedno pogosteje dopuščam in s tem, da si občutke iskreno priznam, imam vedno manj težav.
Čeprav je marsikomu popolnoma nedojemljivo, a iz dna srca sem hvaležna, da sem svoje telo pred nekaj leti z nepopustljivim, gromozanskim in neustrašnim egom pripeljala do točke, da se je uprlo. Klonilo. Ne popolnoma, a dovolj, da do tedaj moji nepogrešljivi športni rekviziti ter z njimi doseženi zavidljivi uspehi ne krojijo več moje sreče in zadovoljstva (ki to, kot šele sedaj vidim, sploh nikoli nista iskreno bila). Za občutenje iskrenega ugodja in udobja v svojem življenju, za dobro razpoloženje, pristne odnose z ljudmi in užitkarstvo na vsakem koraku ne potrebujem več zajetne vsote denarja, skladišča raznovrstnih športnih rekvizitov in skupine ljudi, ki se mi s spoštovanjem želijo pridružiti pri adrenalinskih podvigih. Njihovo vlogo je prevzela moja SOMA; sposobnost občutenja lasnega telesa in okolice. Komčno si dopuščam priznavati, da sem ženska, se kot ženska ceniti, negovati, spoštovati. Dovolim si izžarevati to, kar sem, veselim se, da me okolica lahko spoznava v drugačni, v pravi luči. Osvobaja me občutek, da se lahko učim in vedno uspešneje razvijam pristne in iskrene, spoštovanja polne odnose z ljudmi, ki me obdajajo. Vedno pogosteje dopuščam in upam pokazati, kdo sem. Vse to zahvaljujoč AEQ metodi® in Alešu Ernstu, »očetu« AEQ metode®.
Vedno bolj ponosna sem na zmožnosti in sposobnosti tega izjemnega ustroja narave – človeka.
Na lastni koži vsak dan presenečena in presrečna občutim posledice AEQ metode® v svojem življenju. Česa vse smo zmožni ljudje s krepljenjem usklajenosti svojega uma in telesa – z vedno večjim zavedanjem samih sebe. Spremembe na fizičnem in psihološkem nivoju je težko opisati z besedami, občutki, ki ob njih prepravljajo človeka, pa so blagodejni in veličastni. Privoščim jih slehernemu človeku, tistemu, ki jih bo želel spoznavati in si jih privoščil spoznati, se z veseljem posvetim kot učiteljica somatskih gibov po AEQ metodi® 2. stopnje – od pomladi 2018 dalje.
Prisrčna hvala tebi, Aleš, in vsem, ki (se) skupaj in z veseljem učimo…
 
Tadeja Logar
 
Link na spletno stran:
tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor