IZKUŠNJE | Mileva -

Mileva -

Oktobra lani sem se prvič srečala z vajami klinične somatike na delavnici v Nabrežini.

 

Najbolj izrazite obremenitve sem v tistem času občutila v prebavi in v nekakšni okorelosti v hoji. Vse to so seveda spremljale razne bolj ali manj izrazite bolečine, predvsem v kolkih, kolenih, stopalih pa tudi v ramenih in med lopaticama. Tudi splošne mišične bolečine so me večkrat spremljale posebno po fizičnem delu ali vadbi. Pri prebavi pa sem imela že dolga leta težave: od želodca navzdol, do konca...z raznimi bolj ali manj izrazitimi, ponavljajočimi se simptomi.

 

Vaje sem začela izvajati postopoma. Kar nekaj časa je minilo, da sem uspela zadržati pozornost na gibu. Kmalu sem občutila več prožnosti pri hoji, premiki v prebavilih pa so med vajami postali stalnica. Tako sem se postopoma lotila še drugih vaj, ki sem jih dobila po e-pošti.

 

V poletnem času se mi je večkrat zgodilo, da nisem mogla spati,zaradi motenj v trebuhu. Pa sem kar ponoči opravila vaje in potem...mirno zaspala. Sedaj, ko sem se po enem letu spet udeležila delavnice, sem osvežila in še poglobila ves pristop. Seveda sedaj dojemam drugače kot lani: občutim povečano mero pozornosti, zavedanja telesa in dogajanja v njem. Veliko bolje se tudi zavedam , kako se ob določenem dogodku telo odzove in lahko ustrezno ukrepam. Moje gibanje je po enem letu bolj lahkotno, imam mnogo več moči in občutka pri delu in obremenitvi telesa. Tako ne tratim energije in jo koristno usmerjam.

 

Bolečine v telesu so izginile. Ko se občasno pojavijo, se z njimi ukvarjam na drugačen način. Hoja mi je v veselje, delo doma in na vrtu prav tako, ker me ne utruja in vem kdaj je tega dovolj. Opazila sem, da v zadnjem času pozabljam doma pohodne palice in v resnici jih ne pogrešam. Prebava se mi je zelo izboljšala, tako da motnje, če se pojavijo tudi zelo hitro izginejo. Zavedam pa se, da se moram s svojim telesom in občutki dalje vztrajno in zavestno ukvarjati.

 

Hvala in lep pozdrav Mileva, Nabrežina

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor