IZKUŠNJE | Miha - II

Lep pozdrav,

Malo poročanja o dogajanju...

 

Moj napredek je še vedno zelo opazen iz tedna v teden. Kar ne morem verjeti, da se še ni upočasnil kljub temu, da sem bistveno zmanjšal obseg vaj in zavestno pazim, da ne pritiskam. Morda pa ravno zaradi tega.

 

V bistvu sem začel kombinirati posamezne gibe iz različnih vaj ker mi to zelo prija. Vsak teden zmorem bistveno več in gibljivost in lahkotnost se mi povečuje, tako da lahko preizkusim zelo različne gibe o katerih se mi prej sploh ni sanjalo, da so možni. Očitno sem bil dolga leta zelo zakrčen, da se mi to dogaja in čutim, da sem prišel zelo blizu rešitve glavnih problemov.

 

V bistvu gre takole: ko se mi odpre nova gibljivost se mi nekoliko podre ravnovesje in kakšen dan ne vem kako se pravilno držati, nastanejo manjše bolečine na različnih koncih. Pri vsakodnevnem gibanju zato začnem zavestno izkoriščati nove dimenzije in jih počasi osvojim tako, da postanejo del običajnega gibanja. Pri tem nujno poskrbim za čimbolj raznovrstno gibanje, da v čim več zelo različnih situacijah izkoristim nove zmožnosti, da mi tako še bolj povečajo koordinacijo.

 

Tako sem šel na turno smuko, si ponovno nadel nordijske rolerje in hodil po raznovrstnem terenu z različno strmimi klanci navzdol in navzgor. Takšna dejavnost mi zelo pomaga, da se ponovno uravnovesim in v nekaj dneh se mi počutje izredno izboljša. Potem se mi že spet odpre naprej in tako gre dalje.

 

Trenutno sem po dooolgih letih brez bolečin v hrbtu in počutje je izjemno. Vse se je nekako naravnalo in imam občutek, da lahko še zelo napredujem ter odpravim še določene težave v skrajnih legah. Res izjemno. Kot zanimivost naj povem, da sem smučal kot utrgan ter z izjemnim užitkom in lahkotno ter izvajal pritiske na robnike z boki tako, kot jih prej nisem mogel in sploh nisem vedel, da je to možno. Ko sem hodil v hrib sem imel tako prožen korak, da sem gor občasno celo tekel skoraj brez truda. Verjetno sem imel nakopičeno energijo v prej neprožnih mišicah, ki se je sedaj sprostila. Bilo je tako noro, da ne more trajati.

 

Kakorkoli, vem, da tako ne bo šlo v nedogled ampak vsa zadeva me sedaj še dodatno zanima ker mi prinaša tako izjemne rezultate. Odpira se mi veliko povezanih vprašanj, ki jih bom še naprej z veseljem raziskoval.

Sem bil verjetno kar predolg, ampak navdušenje pač naredi svoje...

 

Lp, Miha

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor