IZKUŠNJE | Miha -

Miha -

 

Lep pozdrav,

oglašam se iz zadovoljstva ker mi se mi stanje z nadaljnjim izvajanjem vaj še vedno izboljšuje. Sicer sem sedaj prešel v fazo ko ne doživljam več tako drastičnih sprememb so pa le te bolj subtilne in kar je bistveno, še vedno se dogajajo. Sedaj lahko vaje izvajam popolnoma sproščeno in gladko ter s skoraj popolnim nadzorom in občutenjem. Nimam več bolečin in v skrajnih legah nimam več neugodnega občutka.

Sedaj spet vključujem nazaj vaje za povečanje fizične moči in kondicije, vendar z občutkom in vseskozi nadzorovano. Za somatične vaje porabim dnevno samo cca 15 min saj lahko ključne vaje izvedem tekoče.

Občasno še vedno precej eksperimentiram in se postavljam v različne zanimive lege ter iščem napredek. Vse skupaj včasih ni več podobno nobeni običajni vaji vendar so pomembni samo moji notranji občutki in iskanje novih možnosti napredka.

Moja kalcinacija na kolku me sedaj seveda zelo moti saj si samo predstavljam kaj bi bil šele sposoben delati če je ne bi bilo. Na žalost se ne zmanjšuje in mi tako še vedno blokira veliko gibanja. S tem se moram na žalost sprijazniti in poiskati način za odstranitev.

Izboljšane sposobnosti se mi še posebej poznajo pri smučanju saj tako lahkotno in pravilno še nisem smučal. Odkrivanje novih smučarskih sposobnosti je izjemen užitek, predvsem pa na koncu sploh nisem utrujen ker usmerjam gibanje v pravilno izvajanje, ki ne zahteva veliko moči, je pa zelo učinkovito.Brez kalcinacije bi takoj zamenjal kariero in šel za smučarskega vaditelja.

Vidim, da ima klinična somatika res izreden potencial in je v bistvu še popolnoma neizkoriščena. Sedaj jo vidim kot osnovno disciplino, ki bi jo moral vsak izvajati za doseganje maksimalnih rezultatov na drugih športnih področjih in v vsakdanjem življenju za normalno počutje. Ko se po spominu vračam nazaj ugotavljam koliko vaj za raztezanje sem naredil na vse mogoče in tudi boleče načine vendar na koncu z zelo malo ali nič učinka. In večinoma gre "znanost" še vedno v enako smer.

Sedaj začenjam imeti težave nekje drugje. Rad bi spremenil način življenja, ki me je pripeljal do tegob, ki jih sedaj rešujem. To pa je že druga zgodba, veliko bolj zahtevna, ki morda prinaša spremembo kariere in še kaj drugega. Ja, to je sedaj pravi izziv iskanja sebe morda nekje popolnoma drugje...

 

LP, Miha

 

 

 

Možgani

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor