IZKUŠNJE | Jana Špeh 4

Občutenje in soočanje

 

Spoznavam in počasi v sebi razumem in sprejemam, da je preprosto čas zelo pomemben del procesa za sprejemanje in ponotranjanje spremnemb.

 

V zadnjem obdobju sem se morala soočiti s svojim pričakovanji, za katere danes razumem, da so bili tako globok del v meni, da sem jih s svojim načinom potlačila in sebi prikrila. Z veliko vsebinami v sebi sem se že soočala in skozi čas in sprejemanjem sprememb sem tako vse bolj razumela sebe in potolažila ranjeno deklico, ki je živela v mojem srcu.

 

Da počasi vse tisto, kar sem skozi življenje potlačila globoko v sebi prihaja na površje ni bila dovolj odločitev. Danes vem, da je izrednega pomena predanost in vztrajnost v procesu - celostno. Tako skozi učenje AEQ metode z rednim izvajanjem vaj ter ob primerni razlagi učitelja (Aleš Ernst) danes razumem sebe in počasi napredujem.

 

V lanskem letu sem si prav v tem obdobju zastavila cilj, da bom v enem letu nedvomno opazila tudi velik fizični napredek.

Pa ni bilo tako in srečala sem se v sebi z občutkom poraženosti. V začetku, ko sem se morala soočiti z razliko med željo in realnostjo ni bilo enostavno. V sebi sem se srečala s starim vzorcem, da bi najraje zbežala. Rekla sem temu predlogu ega odločen ne in okusila v polnosti to, kar sem v sebi občutila kot razočaranje in se soočila s seboj.

 

Tudi to se ni dogajalo tako na hitro.. Potreben je bil čas, da sem lahko ob analizi razumela in počasi sprejela, da četudi sem že veliko naredila na sebi s sprejemanjem sprememb skozi čas.. Moje telo potrebuje svoj čas, da spremembo občutim tudi na fizični ravni.

Počasi iz mene prihajajo stara prepričanja, ki jih ozavescam in skozi razumevanje le teh vse bolj razumem sebe. Danes se z vsem tem vse bolj naravno soočam in iščem zase primerne rešitve za svojo novo urejenost.

 

Veliko vzorcev sem lahko prepoznala in jih z namenskim delovanjem ob ozavescanju, kaj pravzaprav zaradi vzorcev počnem, sem počasi sprejemala spremembe v sebi in s tem načinom sem že veliko vzorcev tudi zapustila.

 

Vse bolj razumem kako zelo sem vse življenje bežala od sebe in od resnice, prav zato danes dajem večjo pozornost na negovanje sebe.

Napredovala sem nedvomno v odnosu do sebe, napredovala, ker sem sedaj realna, napredovala ker sedaj preprosto ne bežim več od sebe in od neprijetnim občutkov ampak jih živim in se skozi analizo z njimi soočam.

 

Prav zaradi mojega odločnega sprejemanja sprememb predvsem tega kar je realno, sem se oddaljila od vsega tistega, kar podpira laž. Tako sem se čutila tudi odmakniti od tistih oseb, ki jih več ne čutim ob sebi in pravtako se je nekaj ljudi nedvomno počasi oddaljilo iz mojega življenja. Na kar sem bila tudi pripravljena saj sem v sebi razumela vzrok določenih odnosov, ko sem lahko bežala in sem prav ob tem dobila podporo ljudi, ki so počeli enako.

Sprememb imam veliko.. Sem seveda še vedno jaz a sedaj delujem povsem drugače in z namenom.

 

Bolečine so še kdaj prisotne v ledvenem delu.. Hkrati pa ravno v tem predelu občutim in opazim spremenjeno držo. Držo, ki sem jo skozi čas in ob predanosti učenju in rednemu izvajanju vaj počasi spremenila.

 

Ko se utrudim pa lahko opazim in občutim kako začnem delovati podzavestno - po starem programu. Zato je izrednega pomena energija za usmerjanje pozornosti in s tem jasno povezan namen - kam in koliko pozornosti usmerjaš.

 

Svoj proces sem začela tudi z močno ukrivljenostjo ledvenega dela - spodnjega dela hrbtenice (izbočena zadnjica). Danes občutim in opazim bistveno razliko v svoji drži. Tako v prsnem delu (bolj odprt prsni koš in lažje dihanje) kakor v spodnjem delu hrbtenice. Tudi med hojo občutim kako se z novo držo še lovim. Iz tega tudi razumem, da sem dolgo živela s tem in prav zato ni realno pričakovati, da se bom tako na hitro naučila gibanja z novo držo.

 

Do tega pojava oziroma deformacije pride že v otroštvu zaradi nepravilne drže, ki jo danes razumem kot posledica skupine dejavnikov kot so strahovi, prepričanja, mišlenje, ki seveda izvira iz mnenja in, ker si mnenja v zgodnjem otroštvu nismo sposobni ustvariti sami, živimo tisto, kar je mnenje drugih.

 

Moje dolgo potovanje v svet razumevanja skozi učenje AEQ metode, predanosti procesu ob vadbi in ob upoštevanju razlage učitelja Aleša ob tem mi je bilo v oporo in spodbudo pri raziskovanju in iz tega razumevanju.

 

Živela sem v prepričanju, da sem pač žrtev tega pojava - fizične deformacije, kot mnogi. Danes pa razumem, da so mišice tiste, ki usmerjajo kosti in s tako močno zakrčenostjo mišic (kot sem jo sama imela)  seveda ni bilo pričakovati, da bi bilo drugače.

 

Samo, da sem prišla do tega spoznanja, dokler sem lahko razumela in sprejela dejstva ter počasi prevzela odgovornost, da vse to v sebi spremenim je bil seveda potreben čas.

 

Tako vse to je tisto, kar v sebi živim in se še ukvarjam s prepričanjem, da bi vedno vse moglo bit v najlepšem redu.. Tudi to je premik saj nebi nikoli prej mislila da imam to prepričanje v sebi.

 

In.. Proces še traja tako, da bom nedvomno, ob analizi dogajanja, še pisala o svojih spremembah skozi učenje AEQ metode.

 

Jana Špeh, Izola

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor