IZKUŠNJE | Jana Špeh 3

Nadaljujem na svoji poti sprejemanja sprememb do celostne spremembe

 

Skozi proces učenja AEQ metode ob spremstvu, razlagi in tako usmerjanju učitelja Aleš Ernst z rednim izvajanjem vaj, počasi dosegam rezultate tudi na fizični ravni.

 

NIKOLI nisem mogla razumeti postavljene diagnoze kot nekaj, kar ne morem spremeniti ali na, kar nimam vpliva. Zveni težko pa vendar sem v sebi vedno stremela k prevzemanju odgovornosti za to, kar živim in nisem se želela predati ideji, da bom zaradi simptomov živela v vibraciji bolezni kot žrtev. O ja teh trenutkov je bilo veliko.. Dokler nisem razumela vzrokov za svoje stanje.

 

- Na dolgi rok ne moraš bežati pred resnico, saj te bo telo vse bolj opozarjalo nanjo in s tem vabilo v soočanje!

 

Pred skoraj 2 letoma sem začela s pisanjem dnevnika svoje ozdravitve in prepričana sem bila, da bom v kratkem času.. Tako predana procesu samoozdravitve tudi ozdravela in izdala knjigo o tem. Pa vendar ni bilo tako.  Proces je dolg in še traja. Danes razumem sebe in razumem pomen časa v procesu. Danes pišem svoj 688 dan dnevnika in zadovoljna sem, ker napredujem.

V sebi sem imela samo sliko fizične ozdravitve.. Po tem pa sem počasi razumela, da je to celostna ozdravitev sebe na vseh nivojih.

Sedaj razumem kolikokrat sem pomislila na predajo, ker:

- ja je težko in

- ne ni še konec..

 

Pa vendar spoznavam tako sebe kot pomembnost procesa za celostno preobrazbo sebe.

To ni isto kot kadar greš k frizerki ali kozmetičarki na ličenje in friziranje, ko se po 1 uri vidiš drugače. Nee!

 

To je proces.. Sestavljen iz razumevanja in sprejemanja majhnih sprememb. To je proces zavestne prisotnosti, da najprej razumeš vzroke. Ob razumevanju čemu sem prekinila komunikacijo s svojim telesom in sploh zavedanju koliko jeze sem prav jaz - vedno nasmejana- potlačila vase.. Sem spoznala, da moram najprej ponovno vzpostaviti povezavo in začutiti svoje telo.. Po tem je iz mene najprej začela "bruhati jeza".. Ne en dan in ne en teden.. Trajalo je veliko več dni in tednov, da sem razumela kako ni pomembno zgolj duhovno in psihično redno razstrupljanje temveč tudi fizično. Skratka celostno.

 

Prej sem verjela v ozdravitev misleč, da bo ta prišla sama od sebe, ker sem pozitivna in delujem duhovno.. Šele s časom sem razumela, da sem s tem bežala od resnice.. Od bolečine v meni.. Nekam na lepše.  V iluzijo, ki sem si jo z umom lepo zgradila. Realnost v meni pa je želela ven in to je bilo možno le skozi telo.

 

Sedaj razumem pomembnost občutkov.. Nekoč sem jih prezirala kot nekaj nepomembnega, ne realnega in jih tako potlačila. Sedaj vem, da telo ne laže in z občutki se soočam in grem v analizo. Tudi to, da sem v sebi občutila kaj se dogaja in razumela kako se soočati je bilo intenzivno in zahtevno.. Danes sem ponosna nase, na to, da sem zase poiskala način kako ravnati s svojimi občutki.. Kako občutiti sebe in ne bežati je zame velika zmaga. In tako je ves proces sestavljen iz veliko majhnih zmag.

 

Še ne poznam zaključka - z razliko, da sedaj zaupam vase in vem kaj delam- pa tudi ne vem kdaj bom prišla do želenega zaključka.. Vem pa, da bom še naprej dala vse od sebe, da v sebi ustvarim urejenost s katero bom do svojega cilja tudi prišla.

 

Jana Špeh, Izola

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor