IZKUŠNJE | James M Tomažin

Kaj lahko stori učitelj AEQ metode® za vas?

 

Vsak človek je popolnoma drugačen. Popolnoma ista stvar bo čisto drugače delovala na vsakem posamezniku.

 

Učitelj s svojim znanjem, razumevanjem, empatijo in občutenjem pomaga do razumevanja in potem doumevanja dane situacije. Ta je pri vsakomur drugačna. Ko pa človek to kar razume poveže z občutki to dojame je pripravljen na spremembo. Najprej na spremembo sedanjega razmišljanja. Šele ta sprememba omogoči učenje, ki je edina možna pot do prave spremembe.

 

Brez tega, da se ustaviš ali vsaj upočasniš in si vzameš čas ne gre. Brez vložka časa učenje nikoli ni možno. Samo čas pa ni dovolj, potrebni sta še dve količini brez katerih učenje ni možno, pozornost in energija. Ko imaš dovolj časa, dovolj pozornosti in zadostno količino energije se lahko učiš. Za vse tri količine je nujno, da so v pravem ravnovesju, morajo biti v sinergiji.

 

In na dolgi rok edino učenje prinese spremembe, ki bodo pomagale vašem sistemu spet vzpostaviti homeostazo. Homeostaza omogoča zdravje in je nujna za nebolečinska stanja.

 

Učitelj je ta, ki olajša in vsaj malo skrajša pot, ki jo je »potrebno prehoditi« do želenega cilja, biti brez neopredeljenih bolečin in se počutiti dobro.

 

To pot sprememb ni lahka. Nikoli ni bila in nikoli ne bo. Zelo težka je. Morali se boste spremeniti! Morali boste spremeniti način razmišljanja. To je nekaj najtežjega za vsakogar. Marjan Ogorevc je dobro povedal – človek raje umre, kot se spremeni.

Morali si boste vzeti čas, vložiti pozornost in vložiti boste morali dovolj energije. In se neprestano učiti. Brez učenja ni možno razmišljati v drugačnih okvirih. Brez drugačnega razmišljanja pa NIKOLI NI  spremembe.

 

Tu je učitelj, ki vam bo pomagal, ki bo na nek način tudi vaš zaupnik, partner. A zavedajte se, VI ste glavni igralec. Nihče ne bo niti ne more nič narediti namesto vas.


Učitelj vas bo vodil s pravilno postavljenimi vprašanji, in vam dal razumevanje, ter omogočil več občutenje da boste vi  poiskali vaše odgovore, za rešitev vaših situacij.

 

Edino vi se boste s svojim vloženim časom, vloženo pozornostjo in vloženo energijo lahko dovolj naučili. Z dovolj znanja boste spremenili način razmišljanja in s tem omogočili možnost dovolj velike spremembe. Te dovolj velike spremembe bodo premaknile staro situacijo v preteklost  in prinesle drugačne pristope, ki bodo vrnili  sinergijo in homeostazo v vaše življenje v prihodnosti.To pa brez dviga čutenja telesa ni mogoče.

 

Zastrašujoče, da najbolj popoln sistem na tem svetu sploh ne čuti, da ne čuti.

 

Stalno pa obstajajo orodja (postopki, načini, metode, vaje), ki olajšajo in pomagajo posamezniku priti do cilja. Tudi ta orodja so podvržena spremembam današnjega časa in se morajo zato stalno spreminjati kot vse v in okoli nas. Učitelj pa je tukaj, da s svojim znanjem, izkušnjami, empatijo in čutenjem pomaga posamezniku izbrati najprimernejše zanj. Posameznik pa je tisti, ki bo z redno, kontinuirano uporabo teh orodij  in stalnim učenjem omogočil spremembo.

 

Tukaj pa ni konca. Za vzdrževanje sinergije v svojem življenju in homeostaze v sistemu telo-duša-um, bomo te korake cel čas ponavljali.

Ko se učenčeva ušesa odprejo, učitelj spregovori.

 

Napisal James M. Tomazin, učitelj AEQ metode® 2. stopnje

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor