IZKUŠNJE | Ivana Buble

Ivana Buble

AEQ metodo® sem se spoznala v septembru 2014. Moje življenje takrat je navzven izgledalo perfektno, le v notranjosti sem čutila tesnobo in pritisk. Skolioza se je z leti vedno bolj odražala v moji drži in prijatelj mi je priporočil obisk pri Alešu.

 

Dober opazovalec kot Aleš Ernst je ob pogledu na mojo stojo v trenutku zaznal da moje življenje le ni takšno kot se zdi in takoj mu je bilo jasno da sem ovita v siv nepregleden oblak, zato sem čutila tesnobo. Zaznal je, da se vrtim v začaranem krogu mask, ki sem si jih nadela, zakrčeno telo, nenaravna drža, bolečina. V tem sivem oblaku sama nisem bila sposobna definirati kaj je narobe in sama si nisem mogla pomagati., navsezadnje sem nosila svojo masko, moja okolica prav tako. Potrebovala sem vodstvo, usmeritev na poti iz življenja mask in utvar.

 

Moja maska: srečno družinsko življenje, obkrožena z ljubečo družino in prijatelji, uspešna v službi, vzgoji otrok, športu, kaj bi lahko bilo narobe?

 

Detajli, kaj je bilo narobe, danes niso pomembni. Dejstvo je, da sem se dušila, da sem se trgala od duševne bolečine še bolj kot od fizične, kajti od teže duha, fizične bolečine nisem zaznala.  In bila sem žrtev, počutila sem se kot žrtev, obnašala sem se kot žrtev. Sem bila res žrtev? Ali krivec nastale situacije?

 

Z uporabo metode AEQ se je pričel proces zdravljenja, proces zavedanja, proces zaznavanja fizične bolečine, proces velikih korakov, sprememb. Maska je začela bledeti in tako so padale maske okolice in zavedanja da je življenje, katerega sem živela le utvara, je zahtevalo preobrat.

 

Počasi, zelo počasi se je z roko v roki izboljševalo duhovno in fizično stanje mojega telesa. Ne govorim o dnevih, mesecih, temveč o letih. Danes pišemo leto 2018. Moja pot ni končana. Moja pot je zdaj jasna, razumljiva, vsak dan z novimi izkušnjami in signali obogatena. Operiram z informacijami, katere zdaj lahko v pravi obliki razumem in imam možnost izbire korakov v življenju. Sprejemam odgovornost in nisem žrtev okolice, temveč del okolice s svojo zgodbo. Jasna slika mi daje znanje za sprejemanje odgovornosti za izbrane korake.

Metoda AEQ za mene pomeni odprtost do življenja, narave, vesolja. Življenje mi je bilo podarjeno, moja odprtost me vodi v smer sprejemanja daril (slabo= lekcija, dobro=nagrada). Občutek, ki ga ob zavedanju doživljam pa je sreča, ne glede na negativne situacije in energije, ki so na moji poti, neodvisno od pozitivnih situacij in energij ki pridejo kot balans negativnim. Vse negativno je moje učenje, pozitivno nagrada za dobro opravljen proces učenja. Oboje v razmerju. Sreča ni v doseganju samo pozitivnega, sreča je v razumevanju in sprejemanju obojega. Sreča je v tehtnici, ki stoji umerjena. Sreča je v tem, da uravnavam tehtnico z IGRO in ne NAPOROM.

 

AEQ metoda mi je pokazala smer, mi je pokazala kako živeti, me je naučila sprejemati podatke in naučila kako obdelati podatke.  AEQ metoda me je spremenila v osebo, ki je vsak dan bolj čustveno inteligentna, v osebo, s kratkoročnimi in dolgoročnimi cilji, v osebo, ki trenira in hrani svoje telo, tako kot to telo potrebuje, ki trenira svoj um toliko, kolikor je sposoben, ki trenira svoje srce v smeri da DA, da SPREJME, da LJUBI, srce ki ve kaj držati kaj spustiti.

 

Ljudje okoli mene so moji učitelji, so moje zrcalo. Ljudje, ki mi oddajajo negativne vibracije, me učijo kaj nisem, to sprejemam. Ljudje ki mi oddajajo pozitivne vibracije me učijo kaj sem. Ko se vibracije prevesijo v negativno, pomeni da je čas lekcije. Po sprejeti lekciji lahko vezi spustim in sem svobodna. AEQ metoda mi daje sposobnost da se učim iz negativnega, se gradim. Vsak dan je nov ciklus procesa, vsaka noč zaslužen počitek.

 

AEQ metoda zahteva dolgotrajen razvoj. Ni odgovor na vprašanja, ker ni enkratna, ni kratakotrajna, je metoda, s katero iz dneva v dan živiš, se gradiš in iščeš prave, boljše korake, boljše gibe, bolj usklajeno gibanje, življenje. Iskanje perfektnosti je neskončno. Ker perfektnosti ni, so le boljši in boljši in boljši koraki.

 

AEQ metoda povezovanja duha in telesa mi daje praktično sposobnost realizacije teorije, ki jo berem v bibliji, v knjigah o boljši samopodobi, v nasvetih mirnega in srečnega življenja. Čas ni enota, ki te poganja, okolica ni tista ki vpliva, na tebe, življenje ni okoli tebe, življenje si ti, kanal skozi katerega se pretaka energija. V povezanosti uma in telesa to čutiš, se zavedaš.

 

Z metodo AEQ povezujem ne le lasten um in telo, temveč tudi okolico. Sem zrcalo okolici, in povzročam, da padajo maske. Tu so otroci, čigar zgled sem, ki so moje zrcalo čistih gibov, prešernega nasmeha, kratke jeze, odpuščanja, kvalitete življenja odnosov.

 

Pa je tu ljubezen, tokrat brez maske. Enostavna, očiščena preteklosti, direktna, ki le daje, nič noče v zameno. Ob kateri spiš kot angel, si varen in obenem svoboden, ker ni tvoja sreča odvisna od prisotnosti le-te. Tvoja sreča je odvisna od tega trenutka, tu in sedaj.

 

Z AEQ metodo um in telo povezujem konstantno, aktivna povezava je odvisna od zunanjih impulzov. S povezavo si razjasnim informacijo, razumem impulz negativne energije, razumem darilo pozitivne energije, spoštujem vesolje, spoštujem samo sebe in doživljam mir in veselje tu in sedaj.

 

Ivana Buble, Čatež ob Savi

 

Ivana Buble

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor