IZKUŠNJE | Blaža Klemenčič II - SLO

BLAŽA KLEMENČIČ – sem gorska kolesarka

Sezono 2015 sem začela z dobrimi treningi in napredkom za zimski čas.

 

Žal se je ta trend porušil konec februarja z nepričakovano bolečino v kolenu. Ker je bilo to tik pred prvo dirko na Cipru sem prekinila s treningi, a sam odmor ni pomagal. Po vrnitvi v Slovenijo sem obiskala nekaj zdravnikov katerih diagnoze so se razlikovale. Disciplinirano sem se držala zdravniških navodil in redno obiskovala terapije. Okrevanje je bilo minimalno in počasno. Medtem me je po FB poiskal gospod Aleš Ernst in mi ponudil svojo pomoč.

 

Odpravila sem se v Brežice brez prave predstave kaj me čaka, saj nisem imela ideje kaj KLINIČNA SOMATIKA je - a ko te bolečina ohromi in ti spremeni življenje ter športni vsakdan si pripravljen na marsikaj... Že na prvi terapiji sem ugotovila, da gre za drugačen pristop odpravljanja bolečine - odpravljajo se vzroki, ki privedejo do bolečin.

 

Moj problem je izhajal iz nesimetrije delovanja telesa - mišice na eni strani telesa so bile precej močnejše kot na drugi strani telesa - pri simetričnem gibanju na kolesu pa mora biti celo telo simetrično obremenjeno pri premagovanju sil na pedalih in pri držanju krmila. Aleš mi je pokazal različne vaje s katerimi sem počasi svoje telo postavila v pravilen položaj in simetrija delovanja mišic se je popravila. Bolečine v kolenu so počasi izginjale in začela sem normalno trenirati.

 

Vaje KLINIČNE SOMATIKE mi vzamejo vsak dan 15 - 20 minut - po treningu in zvečer pred spanjem. Utrujenost po treningu je manjša, predvsem pa občutim večjo sproščenost telesa. V nadaljevanju sezone me je doletela še ena poškodba - padec na državnem prvenstvu in počeno rebro. Tudi to sem premagovala z vajami KLINIČNE SOMATIKE.

 

Gospodu Alešu Ernstu se zahvaljujem za pomoč pri reševanju moje nesrečne sezone, saj sem kljub poškodbam osvojila bronasto medaljo na Evropskem prvenstvu. Prav tako se zavedam, da imam v skrbi za svoje telo še rezerve, katere upam da s pomočjo KLINIČNE SOMATIKE izkoristim v olimpijski sezoni 2016!

 

Blaža Klemenčič II

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor