IZKUŠNJE

Izkušnje

 

Sanja Pirc


Do Aleša me je pravzaprav pripeljal Google, ko sem počasi že obupana iskala kar koli, kar bi mi pomagalo iz težav s hrbtenico in nogami oz. predvsem bolečo hojo, ki je ni odpravila niti menjava kolka pri mojih 44 letih. Čeprav so rentgenski posnetki...

Preberi vse

Sanja Pirc

, 12.02.2020

Do Aleša me je pravzaprav pripeljal Google, ko sem počasi že obupana iskala kar koli, kar bi mi pomagalo iz težav s hrbtenico in nogami oz. predvsem bolečo hojo, ki je ni odpravila niti menjava kolka pri mojih 44 letih. Čeprav so rentgenski posnetki... tukaj.

Štefan Hadalin


Sam sem imel že dlje časa nadležne težave s hrbtom, ki so mi vedno znova po napornejših fizičnih treningih tako v poletnih kot zimskih mesecih povzročale nemalo težav. Bolečine, ki sem jih...

Preberi vse

Štefan Hadalin

, 28.01.2020

Sam sem imel že dlje časa nadležne težave s hrbtom, ki so mi vedno znova po napornejših fizičnih treningih tako v poletnih kot zimskih mesecih povzročale nemalo težav. Bolečine, ki sem jih... tukaj.

Vid Oštrbenk


Vse večji skupini športnikov, ki pri doseganju, vzdrževanju in izboljševanju forme uspešno uporabljajo AEQ klinično somatiko, se je letos pridružil tudi veslač Vid Oštrbenk iz Čateža ob Savi...

Preberi vse

Vid Oštrbenk

, 27.01.2020

Vse večji skupini športnikov, ki pri doseganju, vzdrževanju in izboljševanju forme uspešno uporabljajo AEQ klinično somatiko, se je letos pridružil tudi veslač Vid Oštrbenk iz Čateža ob Savi... tukaj.

Janja Gabrijel - kako ozdraviti bolečino


Kaj je AEQ? AEQ je inovativen pristop katerega je izumil moj čudoviti učitelj Aleš Ernst, katerega se učimin redno izvajam zadnja 3 leta. Izgleda kot mešanica med yin yogo in tai chi-jem ampak ko metododejansko občutiš pa vidiš da je veliko več kot to - bolj revolucionarna in napredna. Vključuje AEQ dihanjeki je posebne vrste dihalna tehnika in posebno gibanje mišic ki omogoča globoko sprostitev čustvenihtravm in kroničnih bolečin, prav tako pa ti omogoči močnejše zavedanje telesa in samokontrolo. Aleš innjegova metoda mi je pomagala ozdraviti se težkih fizičnih in čustvenih bolečin, razumeti samo sebe inod kje izvirajo moja čustva prvič v življenju (s tem mislim ali še vedno nezavestno reagiram na stvari iznezaceljenih otroških ran – torej ali sem še vedno ostala na psihološki razvojni...

Preberi vse

Janja Gabrijel - kako ozdraviti bolečino

, 23.01.2020

Kaj je AEQ? AEQ je inovativen pristop katerega je izumil moj čudoviti učitelj Aleš Ernst, katerega se učimin redno izvajam zadnja 3 leta. Izgleda kot mešanica med yin yogo in tai chi-jem ampak ko metododejansko občutiš pa vidiš da je veliko več kot to - bolj revolucionarna in napredna. Vključuje AEQ dihanjeki je posebne vrste dihalna tehnika in posebno gibanje mišic ki omogoča globoko sprostitev čustvenihtravm in kroničnih bolečin, prav tako pa ti omogoči močnejše zavedanje telesa in samokontrolo. Aleš innjegova metoda mi je pomagala ozdraviti se težkih fizičnih in čustvenih bolečin, razumeti samo sebe inod kje izvirajo moja čustva prvič v življenju (s tem mislim ali še vedno nezavestno reagiram na stvari iznezaceljenih otroških ran – torej ali sem še vedno ostala na psihološki razvojni... tukaj.

Jana Špeh


V spodnjem opisu sem zajela razlago o mojem procesu. O pomembnem vplivu in spremembah, ki mi jih je v življenje prineslo spoznavanje ter razumevanje skozi Aeq metodo...

Preberi vse

Jana Špeh

, 05.10.2019

V spodnjem opisu sem zajela razlago o mojem procesu. O pomembnem vplivu in spremembah, ki mi jih je v življenje prineslo spoznavanje ter razumevanje skozi Aeq metodo... tukaj.

Jana Špeh 2. del


Danes lahko zavestno povem, da so spremembe, ki sem jih že opisovala sedaj vse bolj intenzivne ter očitne. To so spremembe, ki jih že 5. mesec načrtno sprejemam in integriram v svoje življenje.. predvsem skozi zavestno prisotnost in analitično sprejemanje najprej razumevanja vzrokov ter nato izbiro drugačnega delovanja.

Preberi vse

Jana Špeh 2. del

, 04.10.2019

Danes lahko zavestno povem, da so spremembe, ki sem jih že opisovala sedaj vse bolj intenzivne ter očitne. To so spremembe, ki jih že 5. mesec načrtno sprejemam in integriram v svoje življenje.. predvsem skozi zavestno prisotnost in analitično sprejemanje najprej razumevanja vzrokov ter nato izbiro drugačnega delovanja. tukaj.

Jana Špeh 3. del


Skozi proces učenja AEQ metode ob spremstvu, razlagi in tako usmerjanju učitelja Aleš Ernst z rednim izvajanjem vaj, počasi dosegam rezultate tudi na fizični ravni.

Preberi vse

Jana Špeh 3. del

, 03.10.2019

Skozi proces učenja AEQ metode ob spremstvu, razlagi in tako usmerjanju učitelja Aleš Ernst z rednim izvajanjem vaj, počasi dosegam rezultate tudi na fizični ravni. tukaj.

Jana Špeh 4. del


Spoznavam in počasi v sebi razumem in sprejemam, da je preprosto čas zelo pomemben del procesa za sprejemanje in ponotranjanje spremnemb.

V zadnjem obdobju sem se morala soočiti s svojim...

Preberi vse

Jana Špeh 4. del

, 02.10.2019

Spoznavam in počasi v sebi razumem in sprejemam, da je preprosto čas zelo pomemben del procesa za sprejemanje in ponotranjanje spremnemb.

V zadnjem obdobju sem se morala soočiti s svojim... tukaj.

Jana Špeh 5. del


Že leto in pol mineva odkar sem začela z učenjem AEQ metode ob aktivnem sodelovanju z učiteljem 5. stopnje Aleš Ernst. Morda bo izgledalo, da se ponavljam, ker sem o tem že pisala.. a v sebi vse bolj razumem pomembnost časa v procesu. V začetku, ko sem že mislila...

Preberi vse

Jana Špeh 5. del

, 01.10.2019

Že leto in pol mineva odkar sem začela z učenjem AEQ metode ob aktivnem sodelovanju z učiteljem 5. stopnje Aleš Ernst. Morda bo izgledalo, da se ponavljam, ker sem o tem že pisala.. a v sebi vse bolj razumem pomembnost časa v procesu. V začetku, ko sem že mislila... tukaj.

Mojca Orešnik Jelačič


Leto dni mineva odkar sem prvič kontaktirala Aleša Ernsta. Zasledila sem, da ga je nekdo poimenoval za "čarovnika". Tudi sama bi se strinjala s tem poimenovanjem. Res je, da moraš sam aktivno sodelovati, pod njegovim vodstvom ostati pogumen in vztrajati, kar vedno ni lahko...

Preberi vse

Mojca Orešnik Jelačič

, 16.09.2019

Leto dni mineva odkar sem prvič kontaktirala Aleša Ernsta. Zasledila sem, da ga je nekdo poimenoval za "čarovnika". Tudi sama bi se strinjala s tem poimenovanjem. Res je, da moraš sam aktivno sodelovati, pod njegovim vodstvom ostati pogumen in vztrajati, kar vedno ni lahko... tukaj.

Kako težko je občutiti - James M. Tomažin


Končno delavnica, ki sem jo čakal že celo življenje!Delavnica, ki me je zaznamovala in popolnoma spremenila moje življenje. A spremembe, na tak način kot to občutim, vem in pišem zdaj, sem se ravnokar začel zavedati.

Preberi vse

Kako težko je občutiti - James M. Tomažin

, 05.11.2018

Končno delavnica, ki sem jo čakal že celo življenje!Delavnica, ki me je zaznamovala in popolnoma spremenila moje življenje. A spremembe, na tak način kot to občutim, vem in pišem zdaj, sem se ravnokar začel zavedati. tukaj.

Povezovanje v celoto in AEQ metoda® - Marinka


Že pomen prvega stavka:« ena izmed najtežjih nalog vsakega posameznika je vzpostavljanje zdravega in funkcionalnega občutka o sebi« daje po AEQ delavnici povsem druge temelje. Velika razlika je med tem kaj mislimo, kako smo in kako smo v resnici.

Preberi vse

Povezovanje v celoto in AEQ metoda® - Marinka

, 12.10.2018

Že pomen prvega stavka:« ena izmed najtežjih nalog vsakega posameznika je vzpostavljanje zdravega in funkcionalnega občutka o sebi« daje po AEQ delavnici povsem druge temelje. Velika razlika je med tem kaj mislimo, kako smo in kako smo v resnici. tukaj.

Kaj lahko stori učitelj AEQ metode® za vas? - James M. Tomažin


Vsak človek je popolnoma drugačen. Popolnoma ista stvar bo čisto drugače delovala na vsakem posamezniku.

Učitelj s svojim znanjem, razumevanjem, empatijo in občutenjem pomaga do razumevanja in potem doumevanja dane situacije. Ta je pri vsakomur drugačna. Ko pa človek to kar razume poveže z občutki to dojame je pripravljen na spremembo. Najprej na spremembo sedanjega razmišljanja. Šele ta sprememba omogoči učenje, ki je edina možna pot do prave spremembe.

Preberi vse

Kaj lahko stori učitelj AEQ metode® za vas? - James M. Tomažin

, 10.10.2018

Vsak človek je popolnoma drugačen. Popolnoma ista stvar bo čisto drugače delovala na vsakem posamezniku.

Učitelj s svojim znanjem, razumevanjem, empatijo in občutenjem pomaga do razumevanja in potem doumevanja dane situacije. Ta je pri vsakomur drugačna. Ko pa človek to kar razume poveže z občutki to dojame je pripravljen na spremembo. Najprej na spremembo sedanjega razmišljanja. Šele ta sprememba omogoči učenje, ki je edina možna pot do prave spremembe. tukaj.

Zakaj nikoli ne recite »saj bo v redu« ali »saj bo bolje« - Žiga Božič Žagar


Zaradi pomanjkanja časa ljudje vedno bolj hitijo. Hitreje kot opravljate neko opravilo, več je možnosti za površnost in napake. Čas je neposredno povezan z energijo in pozornostjo oziroma koncentracijo. Več kot porabljate enega, manj morate porabljati drugega. Če je časa malo oziroma je preveč pomemben, mora oseba porabljati veliko energije in pozornosti, ter zakrčiti svoj mišični sistem, da zdrži ta pritisk.

Preberi vse

Zakaj nikoli ne recite »saj bo v redu« ali »saj bo bolje« - Žiga Božič Žagar

, 09.10.2018

Zaradi pomanjkanja časa ljudje vedno bolj hitijo. Hitreje kot opravljate neko opravilo, več je možnosti za površnost in napake. Čas je neposredno povezan z energijo in pozornostjo oziroma koncentracijo. Več kot porabljate enega, manj morate porabljati drugega. Če je časa malo oziroma je preveč pomemben, mora oseba porabljati veliko energije in pozornosti, ter zakrčiti svoj mišični sistem, da zdrži ta pritisk. tukaj.

Severin Lipovšek, Brežice, kondicijski trener


Moja izkušnja in videnje klinične somatike: Kot manualni terapevt vedno znova iščem rešitve in možnosti spoznati človeško telo na drugačen način, iz drugega vidika.

Preberi vse

Severin Lipovšek, Brežice, kondicijski trener

, 06.10.2018

Moja izkušnja in videnje klinične somatike: Kot manualni terapevt vedno znova iščem rešitve in možnosti spoznati človeško telo na drugačen način, iz drugega vidika. tukaj.

Tadej Paščinski, alpski smučar


Ime mi je Tadej in sem alpski smučar. Moja športna pot je potekala brez bolečin do lanskega februarja, ko me je na treningu veleslaloma grozno začel boleti hrbet.

Preberi vse

Tadej Paščinski, alpski smučar

, 05.10.2018

Ime mi je Tadej in sem alpski smučar. Moja športna pot je potekala brez bolečin do lanskega februarja, ko me je na treningu veleslaloma grozno začel boleti hrbet. tukaj.

Bruno Božič


Sem Bruno Božič in treniram alpsko smučanje. Moja športna pot je do junija lani potekala brez težav in me pripeljala do vrhunskih uspehov. A, ko sem prestopil k višji skupini, kjer suhi treningi potekajo težje, ogromno...

Preberi vse

Bruno Božič

, 04.10.2018

Sem Bruno Božič in treniram alpsko smučanje. Moja športna pot je do junija lani potekala brez težav in me pripeljala do vrhunskih uspehov. A, ko sem prestopil k višji skupini, kjer suhi treningi potekajo težje, ogromno... tukaj.

Klemen Prasnikar in Sasha Averkieva


Klemen Prasnikar in Sasha Averkieva od junija 2017 pri svojih pripravah na plesna tekmovanja po svetu, odpravo nepravilnosti gibanja in zmanjšanju občasnih bolečin aktivno uporabljata znanje...

Preberi vse

Klemen Prasnikar in Sasha Averkieva

, 03.10.2018

Klemen Prasnikar in Sasha Averkieva od junija 2017 pri svojih pripravah na plesna tekmovanja po svetu, odpravo nepravilnosti gibanja in zmanjšanju občasnih bolečin aktivno uporabljata znanje... tukaj.

Vesna Štemberger


Bil je skoraj zadnji decembrski dan, temperature primerne letnemu času, a za vsega vajene kolesarje pač nič posebnega. Če te čez pol leta čaka pomembna dirka, potem pač greš in se ne sprašuješ, ali je to smiselno ali ne. Ker verjameš, da je. Ker vse, prav vse podrediš cilju – tretjič odpeljati Dirko okoli Slovenije. Navajena si biti...

Preberi vse

Vesna Štemberger

, 02.10.2018

Bil je skoraj zadnji decembrski dan, temperature primerne letnemu času, a za vsega vajene kolesarje pač nič posebnega. Če te čez pol leta čaka pomembna dirka, potem pač greš in se ne sprašuješ, ali je to smiselno ali ne. Ker verjameš, da je. Ker vse, prav vse podrediš cilju – tretjič odpeljati Dirko okoli Slovenije. Navajena si biti... tukaj.

Pika Dvornik


Če predpostavim, da se v zadnjem času gibam v "smučarskem okolju", lahko mirno rečem, da veliko časa posvečamo detailom, opazovanju voženj, iskanju napredka v materialih, načinu vožnje, takim in drugačnim izboljšavam ...

Preberi vse

Pika Dvornik

, 01.10.2018

Če predpostavim, da se v zadnjem času gibam v "smučarskem okolju", lahko mirno rečem, da veliko časa posvečamo detailom, opazovanju voženj, iskanju napredka v materialih, načinu vožnje, takim in drugačnim izboljšavam ... tukaj.

Učitelj 2.stopnje AEQ metode® se izpove - James M. Tomažin


Iz dana u dan, u svakom pogledu sve više napredujem.Danes sem prejel dve sporočili, eno od fizioterapevta, ki ga bežno poznam, drugo od mojega učitelja, ki ga res cenim. Čeprav sem imel res »zapolnjen« dan, sem vsak prost trenutek razmišljal o teh dveh sporočilih.

Preberi vse

Učitelj 2.stopnje AEQ metode® se izpove - James M. Tomažin

, 08.09.2018

Iz dana u dan, u svakom pogledu sve više napredujem.Danes sem prejel dve sporočili, eno od fizioterapevta, ki ga bežno poznam, drugo od mojega učitelja, ki ga res cenim. Čeprav sem imel res »zapolnjen« dan, sem vsak prost trenutek razmišljal o teh dveh sporočilih. tukaj.

Teja Logar - Moj pogled na AEQ metdodo® klinične somatike


Učenje klinične somatike po AEQ metodi® je po mojem mnenju učenje življenja. Življenja v pravem pomenu besede. Ponovno. Tega, kar smo se že (na)učili, kar že znamo, a smo se hkrati naučili tudi prezirati; predvsem občutenja in zavedanja samega sebe...

Preberi vse

Teja Logar - Moj pogled na AEQ metdodo® klinične somatike

, 02.06.2018

Učenje klinične somatike po AEQ metodi® je po mojem mnenju učenje življenja. Življenja v pravem pomenu besede. Ponovno. Tega, kar smo se že (na)učili, kar že znamo, a smo se hkrati naučili tudi prezirati; predvsem občutenja in zavedanja samega sebe... tukaj.

Janja Gabrijel


Če ne bi poskusila in vložila truda v to metodo na dolgi rok bi moje življenje ostalo takšno kot je bilo in še slabše, to je nesrečno, v bolečinah, polno arogance, pod težkim stresom, z vrtenjem v začaranih krogih, brez povezave med umom in telesom, preobremenjeno, brez nadzora nad samim sabo, paralizirano od strahu, nezavedno dejstva da je bilo napeto telo občutiti kot »normalno«, siljenje same sebe močneje kot sem sposobna, pomanjkanje ljubezni do sebe, bivanje v glavi, pomanjkanje fokusa,... Aleš me je naučil ogromno novega znanja v zadnjem 1,5 letu in mi pomagal razširiti obzorja dlje kot sem si kadarkoli mislila. Našla sem mir in prvič razumem kaj je to zaupanje. Če bi svoje telo primerjala z avtom sem v preteklosti vozila 300 km/uro in hkrati po poti lahkomiselno uničila vsak posamezen del motorja. Adrenalin mi je dajal občutek lažne moči. Danes vozim zelo počasi, s hitrostjo ob kateri se počutim udobno in ki mi omogoča videti vse lepe rože, drevesa, reke, konje, ptiče in ljudi na popotovanju. Ta vožnja mi omogoča da vzdržujem kontakt z ljudmi, da sem res prisotna za njih, se lahko povežem z njimi, jim ponudim varnost in ljubezen ter uživam trenutke skupaj z njimi. Zelo priporočam Aleša saj je čudovit mentor in učitelj, ima genialen um in fascinantno ga je videti kako nas vodi v popolnoma nov svet, vse to s spoštovanjem in ponižnostjo...

Preberi vse

Janja Gabrijel

, 16.04.2018

Če ne bi poskusila in vložila truda v to metodo na dolgi rok bi moje življenje ostalo takšno kot je bilo in še slabše, to je nesrečno, v bolečinah, polno arogance, pod težkim stresom, z vrtenjem v začaranih krogih, brez povezave med umom in telesom, preobremenjeno, brez nadzora nad samim sabo, paralizirano od strahu, nezavedno dejstva da je bilo napeto telo občutiti kot »normalno«, siljenje same sebe močneje kot sem sposobna, pomanjkanje ljubezni do sebe, bivanje v glavi, pomanjkanje fokusa,... Aleš me je naučil ogromno novega znanja v zadnjem 1,5 letu in mi pomagal razširiti obzorja dlje kot sem si kadarkoli mislila. Našla sem mir in prvič razumem kaj je to zaupanje. Če bi svoje telo primerjala z avtom sem v preteklosti vozila 300 km/uro in hkrati po poti lahkomiselno uničila vsak posamezen del motorja. Adrenalin mi je dajal občutek lažne moči. Danes vozim zelo počasi, s hitrostjo ob kateri se počutim udobno in ki mi omogoča videti vse lepe rože, drevesa, reke, konje, ptiče in ljudi na popotovanju. Ta vožnja mi omogoča da vzdržujem kontakt z ljudmi, da sem res prisotna za njih, se lahko povežem z njimi, jim ponudim varnost in ljubezen ter uživam trenutke skupaj z njimi. Zelo priporočam Aleša saj je čudovit mentor in učitelj, ima genialen um in fascinantno ga je videti kako nas vodi v popolnoma nov svet, vse to s spoštovanjem in ponižnostjo... tukaj.

Aleš Belina


S klinično somatiko sem se srečal na začetku leta 2015. Bilo je čisto po naključju ko sem na FB opazil izjavo , ki jo je dal Aleš. Ker sem aktivni kolesar , sem v zadnjih dveh letih zapadel v...

Preberi vse

Aleš Belina

, 27.02.2018

S klinično somatiko sem se srečal na začetku leta 2015. Bilo je čisto po naključju ko sem na FB opazil izjavo , ki jo je dal Aleš. Ker sem aktivni kolesar , sem v zadnjih dveh letih zapadel v... tukaj.

Lenart Noč


S klinično somatiko sem se seznanil v začetku poletja 2015 (sredi kolesarske sezone). Imel sem in še imam težave z rotacijo medenice, prikrajšavo ene noge in s tem posledično eno...

Preberi vse

Lenart Noč

, 27.02.2018

S klinično somatiko sem se seznanil v začetku poletja 2015 (sredi kolesarske sezone). Imel sem in še imam težave z rotacijo medenice, prikrajšavo ene noge in s tem posledično eno... tukaj.

Benjamin Trontelj - Izkušnje


Še danes se spomnim, ko sem prvič poklical Aleša in opisal moje težave z bolečinami v kolenu pri kolesarjenju in pozorno je poslušal. Mirno me je vprašal po mojih ramenih in morebitnih

Preberi vse

Benjamin Trontelj - Izkušnje

, 27.02.2018

Še danes se spomnim, ko sem prvič poklical Aleša in opisal moje težave z bolečinami v kolenu pri kolesarjenju in pozorno je poslušal. Mirno me je vprašal po mojih ramenih in morebitnih tukaj.

Blaža Klemenčič


Sezono 2015 sem začela z dobrimi treningi in napredkom za zimski čas. Žal se je ta trend porušil konec februarja z nepričakovano bolečino v kolenu. Ker je bilo to tik pred prvo dirko na Cipru...

Preberi vse

Blaža Klemenčič

, 27.02.2018

Sezono 2015 sem začela z dobrimi treningi in napredkom za zimski čas. Žal se je ta trend porušil konec februarja z nepričakovano bolečino v kolenu. Ker je bilo to tik pred prvo dirko na Cipru... tukaj.

Matjaž Pregrat


Lahko rečem, da boljše kot je, skoraj ne more biti. Brez klinične somatike se res več ne da.

Preberi vse

Matjaž Pregrat

, 27.02.2018

Lahko rečem, da boljše kot je, skoraj ne more biti. Brez klinične somatike se res več ne da. tukaj.

Andreja Ogorevc


Klinična somatika na CAMINUNo, pa smo tam. Po jutranjem ožemanju krpe, 10kg na rame in GO. Pa začne boleti desni kolk, pa pod desnim kolenom, pa... začnejo delati možgani in sprostim vse mišice, katerih ne rabim, pozdravim lep Dan in veselo naprej. Za mano je 58km v treh dneh, bolečin pa vse manj, le dva žulja sem pridelala včeraj, danes pa več ne vem zanje.

Andreja Ogorevc

, 27.02.2018

Klinična somatika na CAMINUNo, pa smo tam. Po jutranjem ožemanju krpe, 10kg na rame in GO. Pa začne boleti desni kolk, pa pod desnim kolenom, pa... začnejo delati možgani in sprostim vse mišice, katerih ne rabim, pozdravim lep Dan in veselo naprej. Za mano je 58km v treh dneh, bolečin pa vse manj, le dva žulja sem pridelala včeraj, danes pa več ne vem zanje.

Sanjin Crnković


Kot fitnes trener ki skrbi za pripravo športnikov in rekreativcev vedno težim k novim znanjem in boljšim metodam. Cilji so vedno isti- zdravje, športni dosežki, izgled ter...

Preberi vse

Sanjin Crnković

, 27.02.2018

Kot fitnes trener ki skrbi za pripravo športnikov in rekreativcev vedno težim k novim znanjem in boljšim metodam. Cilji so vedno isti- zdravje, športni dosežki, izgled ter... tukaj.

Goga - Do klinične somatike me je pripeljala bolečina


Do klinične somatike me je pripeljala bolečina. Bolečina na levi strani hrbta in pod levo lopatico, ki je iz leta v leto postajala vse...

Preberi vse

Goga - Do klinične somatike me je pripeljala bolečina

, 26.02.2018

Do klinične somatike me je pripeljala bolečina. Bolečina na levi strani hrbta in pod levo lopatico, ki je iz leta v leto postajala vse... tukaj.

Nataša -


Pri mojih 32 letih je moje življenje vodila kronična bolečina križa. Življenje mi je iz aktivnega spremenila v pasivno. Trpela...

Preberi vse

Nataša -

, 26.02.2018

Pri mojih 32 letih je moje življenje vodila kronična bolečina križa. Življenje mi je iz aktivnega spremenila v pasivno. Trpela... tukaj.

Mileva -


Oktobra lani sem se prvič srečala z vajami klinične somatike na delavnici v Nabrežini. Najbolj izrazite...

Preberi vse

Mileva -

, 26.02.2018

Oktobra lani sem se prvič srečala z vajami klinične somatike na delavnici v Nabrežini. Najbolj izrazite... tukaj.

Jelena Gracin


Po šestih letih v triatlonu me je trdovratna poškodba ilitobialne (črevnično-golenične) vezi prisilila, da sem se začela ukvarjati s kolesarjenjem. Vendar se je poškodba vedno znova javljala tudi pri kolesarjenju...

Preberi vse

Jelena Gracin

, 26.02.2018

Po šestih letih v triatlonu me je trdovratna poškodba ilitobialne (črevnično-golenične) vezi prisilila, da sem se začela ukvarjati s kolesarjenjem. Vendar se je poškodba vedno znova javljala tudi pri kolesarjenju... tukaj.

Marko Fržop


Aleša poznam od leta 1998, ko sem pri njem v Brežicah kupil svoje prvo “drago” kolo, in od takrat sem bil že ničkolikokrat v njegovi trgovini in kupil ne vem koliko koles in opreme...

Preberi vse

Marko Fržop

, 25.02.2018

Aleša poznam od leta 1998, ko sem pri njem v Brežicah kupil svoje prvo “drago” kolo, in od takrat sem bil že ničkolikokrat v njegovi trgovini in kupil ne vem koliko koles in opreme... tukaj.

William Vukelić


S klinično somatiko sem se prvič srečal pred nekaj meseci, ko sem zaradi bolečinv križu prišel na terapije h gospodu Alešu...

Preberi vse

William Vukelić

, 25.02.2018

S klinično somatiko sem se prvič srečal pred nekaj meseci, ko sem zaradi bolečinv križu prišel na terapije h gospodu Alešu... tukaj.

Aljoša Krivec


Dobro sem, hvala! Opažam napredek, vendar odvisno od tega kaj počnem.. Prejšnji teden, ko je zapadel sneg sem ga želel čimbolj izkoristiti. Na snegu sem čutil napredek oziroma mehkobo, prav tako...

Preberi vse

Aljoša Krivec

, 25.02.2018

Dobro sem, hvala! Opažam napredek, vendar odvisno od tega kaj počnem.. Prejšnji teden, ko je zapadel sneg sem ga želel čimbolj izkoristiti. Na snegu sem čutil napredek oziroma mehkobo, prav tako... tukaj.

Miha -


Moj napredek je še vedno zelo opazen iz tedna v teden. Kar ne morem verjeti, da se še ni upočasnil kljub temu, da sem bistveno zmanjšal obseg vaj in zavestno pazim, da ne pritiskam. Morda pa ravno zaradi tega...

Preberi vse

Miha -

, 25.02.2018

Moj napredek je še vedno zelo opazen iz tedna v teden. Kar ne morem verjeti, da se še ni upočasnil kljub temu, da sem bistveno zmanjšal obseg vaj in zavestno pazim, da ne pritiskam. Morda pa ravno zaradi tega... tukaj.

Klara Ljubi


Z veseljem povem, da sem super. Uživam zaslužene počitnice, potem ko sem prejšnji teden zaključila z izpiti. Ravno se vračam z izleta v Budimpešti in Bratislavi. V nekaj dneh sem prehodila več...

Preberi vse

Klara Ljubi

, 25.02.2018

Z veseljem povem, da sem super. Uživam zaslužene počitnice, potem ko sem prejšnji teden zaključila z izpiti. Ravno se vračam z izleta v Budimpešti in Bratislavi. V nekaj dneh sem prehodila več... tukaj.

Mia Radotić


AEQ klinično somatiko pri povratku v vrhunsko formo uporablja tudi Mia Radotić, vrhunska hrvaška cestna kolesarka. Po težkem padcu na lanskem La Route de France je opazila vedno večje nesimetrije pri drži in gibanju na kolesu,...

Preberi vse

Mia Radotić

, 25.02.2018

AEQ klinično somatiko pri povratku v vrhunsko formo uporablja tudi Mia Radotić, vrhunska hrvaška cestna kolesarka. Po težkem padcu na lanskem La Route de France je opazila vedno večje nesimetrije pri drži in gibanju na kolesu,... tukaj.

Bioterapevt Marjan Ogorevc o AEQ klinični somatiki


Aleša Ernsta sem spoznal, ko sem iskal način, da sprostim trajno zategnjene hrbtne mišice, ki so mi občasno povzročale težave. Kljub jogi, tai čiju, masažam in rednim ukvarjanjem s športom do sedaj nisem našel načina, da trajno sprostim te napetosti. Tudi redno izvajanje pranajame in meditacije, z izjemo začasnega sproščanja, ni učinkovalo.

Preberi vse

Bioterapevt Marjan Ogorevc o AEQ klinični somatiki

17.1.2015, 23.02.2018

Aleša Ernsta sem spoznal, ko sem iskal način, da sprostim trajno zategnjene hrbtne mišice, ki so mi občasno povzročale težave. Kljub jogi, tai čiju, masažam in rednim ukvarjanjem s športom do sedaj nisem našel načina, da trajno sprostim te napetosti. Tudi redno izvajanje pranajame in meditacije, z izjemo začasnega sproščanja, ni učinkovalo. tukaj.

Ivana Buble


Metodo AEQ sem se spoznala v septembru 2014. Moje življenje takrat je navzven izgledalo perfektno, le v notranjosti sem čutila tesnobo in pritisk. Skolioza se je z leti vedno bolj odražala v moji drži in prijatelj mi je priporočil obisk pri Alešu.

Preberi vse

Ivana Buble

, 22.02.2018

Metodo AEQ sem se spoznala v septembru 2014. Moje življenje takrat je navzven izgledalo perfektno, le v notranjosti sem čutila tesnobo in pritisk. Skolioza se je z leti vedno bolj odražala v moji drži in prijatelj mi je priporočil obisk pri Alešu. tukaj.

Mišo Maljkovič


Kot zdravnik, ki je tudi fizično zelo aktiven, sem vedno veliko pozornosti namenjal preprečevanju poškodb in obvladovanju stresa.

Preberi vse

Mišo Maljkovič

, 22.02.2018

Kot zdravnik, ki je tudi fizično zelo aktiven, sem vedno veliko pozornosti namenjal preprečevanju poškodb in obvladovanju stresa. tukaj.

Slavko Radman


Aleša sem spoznal pred več kot dvema letoma, ko sem kupoval svoje prve kettlebelle (ruska krogla, ročka). Takrat sem se odločil, predvsem zaradi vsakodnevnega dela za računalnikom, ostalega sedenja, stresa...

Preberi vse

Slavko Radman

, 22.02.2018

Aleša sem spoznal pred več kot dvema letoma, ko sem kupoval svoje prve kettlebelle (ruska krogla, ročka). Takrat sem se odločil, predvsem zaradi vsakodnevnega dela za računalnikom, ostalega sedenja, stresa... tukaj.

Miha -


Lep pozdrav, oglašam se iz zadovoljstva ker mi se mi stanje z nadaljnjim izvajanjem vaj še vedno izboljšuje. Sicer sem sedaj prešel v fazo ko ne doživljam več tako drastičnih sprememb so pa le te bolj subtilne in kar je bistveno, še vedno se dogajajo. Sedaj lahko vaje izvajam popolnoma sproščeno in gladko ter s skoraj popolnim nadzorom in občutenjem.

Preberi vse

Miha -

, 22.02.2018

Lep pozdrav, oglašam se iz zadovoljstva ker mi se mi stanje z nadaljnjim izvajanjem vaj še vedno izboljšuje. Sicer sem sedaj prešel v fazo ko ne doživljam več tako drastičnih sprememb so pa le te bolj subtilne in kar je bistveno, še vedno se dogajajo. Sedaj lahko vaje izvajam popolnoma sproščeno in gladko ter s skoraj popolnim nadzorom in občutenjem. tukaj.

Zmanjšanje in odprava skolioze - Družina Tabor


Zmanjšanje in odprava skolioze (tridimenzionalna deformacija hrbtenice in telesa) Čeprav je lahko (pri nekaterih) skolioza povezana tudi z genetsko sliko, je zelo pomemben dejavnik pri idiopatski skoliozi okolje.

Preberi vse

Zmanjšanje in odprava skolioze - Družina Tabor

, 22.02.2018

Zmanjšanje in odprava skolioze (tridimenzionalna deformacija hrbtenice in telesa) Čeprav je lahko (pri nekaterih) skolioza povezana tudi z genetsko sliko, je zelo pomemben dejavnik pri idiopatski skoliozi okolje. tukaj.

Jure Poglajen - Zobozdravniki


Mnogim zobozdravnikom diagnosticirajo Hernio disci L5-S1 zaradi položaja telesa med delom. Pred šestimi leti so jo tudi meni in sledila so leta bolečine, protibolečinskih tablet, obiskovanje najrazličnejših terapevtov...

Preberi vse

Jure Poglajen - Zobozdravniki

, 22.02.2018

Mnogim zobozdravnikom diagnosticirajo Hernio disci L5-S1 zaradi položaja telesa med delom. Pred šestimi leti so jo tudi meni in sledila so leta bolečine, protibolečinskih tablet, obiskovanje najrazličnejših terapevtov... tukaj.

Neža Sintič


No, sploh ne vem, kje naj začnem. Najprej naj se vam zahvalim - za koristne nasvete, pa vero v pozitiven razplet, ko je sama nisem imela.

Preberi vse

Neža Sintič

, 22.02.2018

No, sploh ne vem, kje naj začnem. Najprej naj se vam zahvalim - za koristne nasvete, pa vero v pozitiven razplet, ko je sama nisem imela. tukaj.

Blaža Klemenčič - Klinična somatika in šport


Ravno sem se ukvarjala s poškodbo kolena, ko me je kontaktiral gospod Aleš Ernst in mi ponudil svojo pomoč. Tako sem se spoznala z klinično somatiko. Prvi namen je bil, da z vajami odpravim bolečino v kolenu, po več kot enem letu pa lahko povem, da mi je KS dala veliko več. To so enostavne vaje, ki jih lahko dela vsakdo.

Preberi vse

Blaža Klemenčič - Klinična somatika in šport

, 22.02.2018

Ravno sem se ukvarjala s poškodbo kolena, ko me je kontaktiral gospod Aleš Ernst in mi ponudil svojo pomoč. Tako sem se spoznala z klinično somatiko. Prvi namen je bil, da z vajami odpravim bolečino v kolenu, po več kot enem letu pa lahko povem, da mi je KS dala veliko več. To so enostavne vaje, ki jih lahko dela vsakdo. tukaj.

Jan Heler


K Alešu sem prišel zaradi problemov s kolenom, katerega sem si poškodoval v letu 2013 na wakeboardanju (deskanje na vodi). Poškodoval sem si notranji meniskus na katerem sem imel nato...

Preberi vse

Jan Heler

, 21.02.2018

K Alešu sem prišel zaradi problemov s kolenom, katerega sem si poškodoval v letu 2013 na wakeboardanju (deskanje na vodi). Poškodoval sem si notranji meniskus na katerem sem imel nato... tukaj.

Mojca Centrih


Po vseh padcih v zadnjem času sem spet tu, nekje spredaj. Novi pogledi, nove misli, novo znanje, novi dosežki, nove izkušnje, novi dresi...

Preberi vse

Mojca Centrih

, 21.02.2018

Po vseh padcih v zadnjem času sem spet tu, nekje spredaj. Novi pogledi, nove misli, novo znanje, novi dosežki, nove izkušnje, novi dresi... tukaj.

Tadeja Severkar


Odkar sem se pričela učiti AEQ Klinično somatiko, se je kvaliteta mojega življenja občutno izboljšala. Vseeno pa se močno zavedam, da sem še na poti in da moram še precej lastnega nereda popraviti v red.

Preberi vse

Tadeja Severkar

, 19.02.2018

Odkar sem se pričela učiti AEQ Klinično somatiko, se je kvaliteta mojega življenja občutno izboljšala. Vseeno pa se močno zavedam, da sem še na poti in da moram še precej lastnega nereda popraviti v red. tukaj.

Larisa Vrbek


Razmišljanje udeleženke AEQ delavnic James Marjan Tomazina o tem kakšne izzive predstavlja sodoben način življenja.

Preberi vse

Larisa Vrbek

, 18.02.2018

Razmišljanje udeleženke AEQ delavnic James Marjan Tomazina o tem kakšne izzive predstavlja sodoben način življenja. tukaj.

Razmišljanje o AEQ klinični somatiki - Jasmina Rome


AEQ klinična somatika – je to res le metoda, s katero ponovno učinkovito vzpostavimo povezavo med možgani in mišicami ter odpravimo senzorno-motorično amnezijo? Ali morda v sebi skriva še kaj več? Odgovor na drugo vprašanje je pritrdilen. Deluje tudi na drugih nivojih, ki sicer niso tako opazni, kot je na primer spreminjanje...

Preberi vse

Razmišljanje o AEQ klinični somatiki - Jasmina Rome

, 17.02.2018

AEQ klinična somatika – je to res le metoda, s katero ponovno učinkovito vzpostavimo povezavo med možgani in mišicami ter odpravimo senzorno-motorično amnezijo? Ali morda v sebi skriva še kaj več? Odgovor na drugo vprašanje je pritrdilen. Deluje tudi na drugih nivojih, ki sicer niso tako opazni, kot je na primer spreminjanje... tukaj.

Mimi Konig Barusic - Skolioza


Junija 2016 smo po naključju odkrili, da ima naša takrat 11-letna hči skoliozo. Pregled in rentgenski posnetek je potrdil, da gre za 22-stopinjski pomik. Takoj so nam priporočili konservativni tretma za skoliozo – ortozo, za katero so nam obrazložili, da lahko v najboljšem primeru, če jo bo hči nosila najmanj 12 ur na dan, samo zaustavi...

Preberi vse

Mimi Konig Barusic - Skolioza

, 17.02.2018

Junija 2016 smo po naključju odkrili, da ima naša takrat 11-letna hči skoliozo. Pregled in rentgenski posnetek je potrdil, da gre za 22-stopinjski pomik. Takoj so nam priporočili konservativni tretma za skoliozo – ortozo, za katero so nam obrazložili, da lahko v najboljšem primeru, če jo bo hči nosila najmanj 12 ur na dan, samo zaustavi... tukaj.

Pismo udeleženca


Obljubil sem, da se bom javil po enem tednu, kako mi gre. Ker mi pač ni šlo tako, kot bi mi lahko, sem odlašal. A obljuba dela dolg.Preveč stvari se je dogajalo v tem času. Ko sem se začel po delavnici ukvarjati sam s seboj s pomočjo SOMATIKE, sem imel nenadoma ogromno dela. Prišel sem tudi do "zanimivih" spoznanj: - nič ni tako, kot se mi je zdelo, da je.- pri vajah sem doživljal toliko različnih občutkov, da nisem vedel, kaj naj z njimi.- vsak dan je drugačen, vedno nekaj...

Preberi vse

Pismo udeleženca

, 17.02.2018

Obljubil sem, da se bom javil po enem tednu, kako mi gre. Ker mi pač ni šlo tako, kot bi mi lahko, sem odlašal. A obljuba dela dolg.Preveč stvari se je dogajalo v tem času. Ko sem se začel po delavnici ukvarjati sam s seboj s pomočjo SOMATIKE, sem imel nenadoma ogromno dela. Prišel sem tudi do "zanimivih" spoznanj: - nič ni tako, kot se mi je zdelo, da je.- pri vajah sem doživljal toliko različnih občutkov, da nisem vedel, kaj naj z njimi.- vsak dan je drugačen, vedno nekaj... tukaj.

Diagnoza: sum na ankilozirajoči spondilitis


Z bolečinami v hrbtu se srečujem že dlje časa. Danes ugotavljam, da mi jih je vedno bolj uspevalo utišati, kar pa ne pomeni da niso bile tam. Skozi učenje AEQ metode® pa spoznavam, da ko sem poizkusil preslišati bolečine v hrbtu, sem uspel preslišati tudi del sebe.Bolečine so tekom življenje prihajale v različno dolgih časovnih intervalih, nato pa spet povsem izginile. Veliko sem se ukvarjal s športom in telo je bilo močno, vendar so bile mišice, ki so najpomembnejše zelo šibke, ker sem k športu pristopal na napačen način...

Preberi vse

Diagnoza: sum na ankilozirajoči spondilitis

, 30.03.2017

Z bolečinami v hrbtu se srečujem že dlje časa. Danes ugotavljam, da mi jih je vedno bolj uspevalo utišati, kar pa ne pomeni da niso bile tam. Skozi učenje AEQ metode® pa spoznavam, da ko sem poizkusil preslišati bolečine v hrbtu, sem uspel preslišati tudi del sebe.Bolečine so tekom življenje prihajale v različno dolgih časovnih intervalih, nato pa spet povsem izginile. Veliko sem se ukvarjal s športom in telo je bilo močno, vendar so bile mišice, ki so najpomembnejše zelo šibke, ker sem k športu pristopal na napačen način... tukaj.

Dušica Gabrijel


Ko sem prvič prebrala Aleševo knjigo "Lahkotno iz kroničnih bolečin", sem le delno razumela pomen AEQ somatskih vaj..Že več let sem imela težave s hrbtenico, fizioterapija in občasne vaje ob akutnih bolečinah so imele le kratkotrajen učinek, prav tako obiski pri kiropraktiku niso prinesli dolgoročnega učinka oziroma konec bolečin. Sedeče delo v službi in tudi premalo gibanja je prineslo slabšanje stanja. Leta škodljivih navad, preveč sedenja, premalo gibanja, tempa življenj in hitenja povzročijo, da postane telo zakr...

Preberi vse

Dušica Gabrijel

, 08.03.2017

Ko sem prvič prebrala Aleševo knjigo "Lahkotno iz kroničnih bolečin", sem le delno razumela pomen AEQ somatskih vaj..Že več let sem imela težave s hrbtenico, fizioterapija in občasne vaje ob akutnih bolečinah so imele le kratkotrajen učinek, prav tako obiski pri kiropraktiku niso prinesli dolgoročnega učinka oziroma konec bolečin. Sedeče delo v službi in tudi premalo gibanja je prineslo slabšanje stanja. Leta škodljivih navad, preveč sedenja, premalo gibanja, tempa življenj in hitenja povzročijo, da postane telo zakr... tukaj.

Snežana Radojičič


Če je življenje v nečem pravično, je to pri poravnavi računov za naš odnos, ki ga imamo do sebe, do svojega telesa kot tudi psihe. Vse, kar zanemarimo pri skrbi za telo in psiho z izgovorom, da ni pomembno, da nimamo časa za to – v naivnem prepričanju, da jo bomo odnesli nekaznovano - vse to nas sčasoma dohiti. Starejši ljudje bi rekli: za vse pride čas plačila, in to z obrestmi. Prej ali slej nam življenje izstavi do centa natančen račun.Skoliozo so mi diagnosticirali pri trinajstih letih. Poslali so me na elektroterapije, potem pa sem izvajala vaje ...

Preberi vse

Snežana Radojičič

, 07.03.2017

Če je življenje v nečem pravično, je to pri poravnavi računov za naš odnos, ki ga imamo do sebe, do svojega telesa kot tudi psihe. Vse, kar zanemarimo pri skrbi za telo in psiho z izgovorom, da ni pomembno, da nimamo časa za to – v naivnem prepričanju, da jo bomo odnesli nekaznovano - vse to nas sčasoma dohiti. Starejši ljudje bi rekli: za vse pride čas plačila, in to z obrestmi. Prej ali slej nam življenje izstavi do centa natančen račun.Skoliozo so mi diagnosticirali pri trinajstih letih. Poslali so me na elektroterapije, potem pa sem izvajala vaje ... tukaj.

Vesna Žist, Italija o AEQ metodi


Do Aleša me je pripeljala moja stara znanka, bolečina v vratnem predelu hrbtenice. Vedela sem, da je posledica skolioze, a ker so me že v mladosti zdravniki poučili, da je skolioza neozdravljiva bolezen, sem se z njo nekako sprijaznila. Vse dokler niso bolečine postale dobesedno neznosne. Nikoli ne bom pozabila dneva, ko sem v solzah zavoljo bolečin pisala Marjanu Ogorevcu in ga prosila, če mi lahko priporoči kakšnega dobrega kiropraktika. Bil je kratek in jedrnat: »Vesna, mislim, da bi bila zate AEQ metoda...

Preberi vse

Vesna Žist, Italija o AEQ metodi

, 06.03.2017

Do Aleša me je pripeljala moja stara znanka, bolečina v vratnem predelu hrbtenice. Vedela sem, da je posledica skolioze, a ker so me že v mladosti zdravniki poučili, da je skolioza neozdravljiva bolezen, sem se z njo nekako sprijaznila. Vse dokler niso bolečine postale dobesedno neznosne. Nikoli ne bom pozabila dneva, ko sem v solzah zavoljo bolečin pisala Marjanu Ogorevcu in ga prosila, če mi lahko priporoči kakšnega dobrega kiropraktika. Bil je kratek in jedrnat: »Vesna, mislim, da bi bila zate AEQ metoda... tukaj.

Saša Rajnović SFG Team Leader, Rijeka o klinični somatiki


Spomnim se da sem prvič prišel k Alešu da bi kupil nekaj kettlebellov. Praktično me je že z vrat »prečital« in mi kasneje v pogovoru poudaril nekaj podrobnosti vezanih na mojo držo in kakšne težave mi to lahko povzroči v prihodnosti kot tudi razložil vzroke bolečin ki sem jih takrat imel.

Preberi vse

Saša Rajnović SFG Team Leader, Rijeka o klinični somatiki

5.10.2015, 05.03.2017

Spomnim se da sem prvič prišel k Alešu da bi kupil nekaj kettlebellov. Praktično me je že z vrat »prečital« in mi kasneje v pogovoru poudaril nekaj podrobnosti vezanih na mojo držo in kakšne težave mi to lahko povzroči v prihodnosti kot tudi razložil vzroke bolečin ki sem jih takrat imel. tukaj.

Nikola Borić in klinična somatika


Nikola Borić, večkratni prvak Hrvaške v triatlonu in kondicijski trener vrhunskih športnikov turške atletske reprezentance. Njegovi varovanci so do sedaj osvojili dve zlati medalji na Europskih pervenstvih, ter postavili svetovni in europski rekord.

Preberi vse

Nikola Borić in klinična somatika

17.1.2015, 04.03.2017

Nikola Borić, večkratni prvak Hrvaške v triatlonu in kondicijski trener vrhunskih športnikov turške atletske reprezentance. Njegovi varovanci so do sedaj osvojili dve zlati medalji na Europskih pervenstvih, ter postavili svetovni in europski rekord. tukaj.

Janja R.


AEQ metoda, proces učenja nadzora nad sabo. Postopek, ki spreminja pogled na lastno telo, način razmišljanja,videnja in čutenja. Proces, pri katerem začenjaš opažati majhne toda ogromne spremembe. Spoznavanje svojega telesa, čutenje le tega in zavesten nadzor nad njim je nekaj...

Preberi vse

Janja R.

, 03.03.2017

AEQ metoda, proces učenja nadzora nad sabo. Postopek, ki spreminja pogled na lastno telo, način razmišljanja,videnja in čutenja. Proces, pri katerem začenjaš opažati majhne toda ogromne spremembe. Spoznavanje svojega telesa, čutenje le tega in zavesten nadzor nad njim je nekaj... tukaj.

Mnenja strank


Mnenje in izkušnje strank z AEQ klinično somatiko.

Preberi vse

Mnenja strank

16.10.2014, 02.03.2017

Mnenje in izkušnje strank z AEQ klinično somatiko. tukaj.

tel. : 00386(0)30 322396 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor