3-tedenski spletni ...
 
Notifications
Clear all

3-tedenski spletni AEQ program za zmanjšanje oz. odpravo kroničnih težav

1 Posts
1 Users
0 Reactions
144 Views
Petra Košmrlj
Posts: 124
Topic starter
(@petra-kosmrlj)
Estimable Member
Joined: 4 leta ago

Čas programa: 11.9. – 28.9.2023 (vsak dan od ponedeljka do četrtka)
Ura programa: 19.30 – 20.00 (plus 15 minut za vprašanja)
Cena: 80,00 EUR
Lokacija: splet google-meet

Kronične težave so posledica neravnovesij v našem telesu. Ko je nečesa preveč (ali premalo) nas telo na to opozori z bolečino. Na nas je, da ugotovimo, kje kršimo zakon časa in zakon gravitacije (ravnovesja), da smo s svojim vedenjem telo pripeljali tako daleč, da nas ustavlja in želi pozornost.

Ljudje se v današnjem, sodobnem času, obnašamo kot stroji. Mislimo, da smo neuničljivi, da zmoremo vse, da nam je vse tudi na dosegu, le potruditi se moramo. V tej vsemogočnosti pretiravamo, delamo veliko, hitimo, priganjamo druge in delujemo mimo vseh naravnih zakonov. Ko nas začne kaj boleti, želimo, da nam drugi pomagajo. Zdravniki, specialisti, fizioterapevti, kirurgi. Želimo, da nas popravijo, naravnajo, zmehčajo ... Da uredijo tisto, kar smo mi pokvarili.

Kronične težave pomenijo, da že dlje časa nekaj delamo neučinkovito. Da se tudi težav, ki jih imamo, lotevamo na napačnem koncu. AEQ metoda® ponuja razumevanje in način, kako pristopiti k reševanju kroničnih težav. To bo tudi predmet 3-tedenskega programa, v katerem vam bom skozi razlago pojasnila delovanje naše some, preko vaj pa boste to razumevanje tudi dejansko začutili v telesu. Znanje se namreč najbolje integrira v našo zavest skozi izkušnjo. Tako imamo na eni strani telo, ki čuti (in ga boli) ter na drugi strani zavest (naše možgane), ki se uči, kako delovati, da ne bo bolelo. Med njima deluje še podzavest, ki predstavlja naš preživetveni program, pridobljen v otroštvu in je pogostokrat razlog za naše kronične težave.

Program je zasnovan tako, da se bomo srečevali vsak dan, od ponedeljka do četrtka, ob 19.30 uri na google-meet povezavi. Prvo srečanje bo namenjeno predavanju o temeljih  AEQ metode® (zakon časa in gravitacije, senzorno – motorna amnezija, avtonomni – živčni sistem, red/nered, dihanje,  refleks zelene luči, refleks rdeče luči, travma refleks itd.), nato pa bodo vsa nadaljna srečanja namenjena izvajanju AEQ vaj® pod mojim vodstvom. Na koncu vaje bo 15 minut namenjeno vašim vprašanjem.

Namen programa je:

  • da povežete telo z umom
  • da povečate razumevanje, zakaj vas boli
  • izboljšate stik s sabo
  • spoznate, kako kršenje zakona časa in gravitacije vpliva na vas
  • da želeti ni dovolj, potrebno je tudi delovati.

AEQ metoda® izboljšuje kvaliteto življenja. Najprej z dvigovanjem učinkovitosti gibanja, posledično pa tudi našega vedenja in čustvovanja.

Z leti postajajo naša telesa vedno bolj toga, trda in nefunkcionalna. Zaradi vseprisotnih tehnoloških pripomočkov se vedno manj gibamo v različne smeri, zaradi stresa pa vedno bolj zategujemo in krčimo mišice. Vse to nas dela toge, trde, nefunkcionalne in nas omejuje tako pri gibanju kot pri razmišljanju in čustvovanju. Ker so zahteve sodobnega časa vedno večje, mislimo, da moramo biti trd(n)i in močni. A za naše telo so take obremenitve prevelike, zato odrežemo telo od zavesti, telesa ne želimo čutiti (ga ne smemo) in ga tako lahko leta in leta izkoriščamo (zlorabljamo) za nerealne cilje in želje.

Preveč napetih in zato utrujenih mišic se ne zavedamo, čutimo pa posledice, ki se kažejo v bolečinah v sklepih, hrbtu, vratu, glavobolih, kronični utrujenosti, nespečnosti, avtoimunih boleznih, alergijah, težavah z dihanjem, astmi itd.

Z  izvajanje AEQ vaj® udeleženci začutijo svoje telo in vzpostavijo povezavo med telesom in umom. To je prvi korak, da spoznajo, v kakšnem stanju so trenutno.

Z usmerjanjem pozornosti v telo nato zmanjšujejo senzorno-motorno amnezijo (iluzijo oz. odtujitev), ki jih odvrača od iskanja pravih vzrokov za njihove kronične težave. Pogosto udeleženci ne čutijo delov svojega telesa in nimajo nadzora nad mišicami. Z AEQ vajami® se zopet učijo čutiti in prepoznavati napetosti, ki jim povzročajo težave. Z učenjem daljšanja in krajšanja mišic večajo nadzor nad mišicami, kar spreminja njihovo togo in trdo telo v bolj gibljivo in mehko, s čimer se zmanjšujejo oz. odpravljajo kronične bolečine. Ker je gibanje bolj kvalitetno, je tudi življenje boljše in lahkotnejše.

Pri odpravljanju kroničnih težav se je potrebno zavedati, da izboljšanje zahteva svoj čas, pozornost in energijo. Zato pri AEQ metodi® rečemo, da gre za učenje, za proces, kjer preoblikujemo svoje vzorce vedenja, za katere želimo, da bi bili v prihodnosti drugačni in bolj učinkoviti.

Cena programa je 80,00 EUR.

Prijave na [email protected]

Za sodelovanje na programu potrebujete dobro internetno povezavo in kamero, da vas bom lahko videla. Potrebujete tudi miren prostor, kjer boste lahko vsak večer od 30 – 45 minut namenili sebi in raziskovanju svojih občutkov skozi gibanje, ki ga boste izvajali leže. Naše prvo srečanje bo namenjeno razlagi osnov in principov AEQ metode®, vse naslednje dni pa bomo posvetili izvajanju vaj ter dodatnim razlagam. V kolikor smatrate, da bi na vajah prevečkrat manjkali, se programa raje ne udeležite, saj posnetki ne bodo na voljo.

Share: