10 tedenski AEQ pro...
 
Notifications
Clear all

10 tedenski AEQ program v živo v Mariboru: Spoznavanje kako delujem in zakaj tako delujem

1 Posts
1 Users
0 Likes
79 Views
Posts: 87
Topic starter
(@sabina-m)
Estimable Member
Joined: 3 leta ago

V Mariboru imate priložnost
V ŽIVO občutiti program učenja AEQ metode® 

V živo je program še bolj intenziven, ker je moj pritisk na vašo zavest večji, zato vaša zavest težje odtava. Na vašo zavest vplivam z veliko količino informacij. Ta moja akcija močno vpliva na vas, zato je vaša reakcija v obliki prepoznavanja avtomatiziranih, podzavestnih vzorcev, hitrejša.

Zakaj je to učenje tako pomembno?

Pri AEQ metodi® delimo naš sistem na telo, zavest in podzavest. Ne-čutenje in ločenost med njimi so glavni razlogi, da imamo v življenju težave. Te so lahko fizične, psihične, čustvene, kar vpliva na vsa področja našega življenja.

Zakaj pride do težav?

Zakaj en del telesa uporabljamo drugače kot drugega, pa tega sploh ne vemo, ne čutimo.

  • Informacije, signali, ki prihajajo iz okolja v vaše telo, kljub temu, da so lahko dovolj močni, ne vzburijo dovolj vaših senzornih receptorjev, da bi informacije začele potovati do možganov, do senzornega dela možganov, da bi zaznali, čutili, kaj se v okolici dogaja.
  • Ali pa se te informacije izgubijo po poti do možganov.
  • Lahko jih okuži podzavest in jih zato zaznamo popačeno, glede na vašo podzavest.

 

Ravno tako je z dogajanjem v vašem telesu, ki je lahko močno, a ne dovolj, da bi informacije prišle do možganov, do senzornega dela možganov, da bi vi začutili to dogajanje. Ker ti signali niso dovolj močni, da vzburijo senzorni del možganov, se temu primerno ne more odzvati motorni del možganov, da bi v telo poslalo primerne odzive in reakcije na senzorične inpute. 

To je razlog, da vi temu primerno »narobe« reagirate ali pa ne reagirate. S tem se gibate omejeno oziroma vedete omejeno – ne v skladu z originalnimi informacijami, signali.

Skratka: V vaši okolici in v vašem telesu je stanje, ki bi se ga morali zavedati in ga zaznati, da bi lahko vplivalo na vaše čutenje, razmišljanje, odločitve, na vaše gibanje in vedenje. Pa se ga ne. Zato se lahko vi vedete kot, da to ne obstaja ali pa ocenjujete te informacije popačeno. To stanje imenujemo senzorno motorna amnezija.

Kar vam povzroča težave tako pri športu, delu, doseganju želj, izpolnjevanju vaših ambicij, kot pri odnosih z ljudmi. Najbolj pa v odnosu do samega sebe. Ker na ta način lahko ohranjate iluzijo v katero upravičeno verjamete, da so stvari takšne, kot mislite da so. Takšno delovanje vodi v samodestruktivna vedenja, pa se tega ne zavedate.

Povedano drugače: telo ne pošilja podatkov, impulzov gor v glavo. Za dvig nadzora nad mišicami, morate najprej dvigniti kvaliteto občutka iz mišic gor v glavo. Če želite dvigniti kvaliteto občutka, morate najprej povečati število impulzov iz telesa v glavo. To potem omogoča večji nadzor nad telesom.

Z razumevanjem tega dobite odgovor na to, zakaj se počutite slabo, zakaj ste vedno bolj utrujeni, nervozni ali v stalnih napetostih, celo bolečinah.

 

Zakaj do tega pride?

Obstaja več razlogov. V vaši preteklosti so se odvijala dogajanja, ki za vas niso bila dobra. Ker ste bili nezmožni ali nemočni urediti dogajanje v vašo korist, ste se morali na neugodne razmere navaditi. To pa ste lahko naredili le tako, da ste pokrčili prečno progaste skeletne mišice in fascijo, kjer je največ čutilnih receptorjev. S tem ste zmanjšali ali pa popolnoma prekinili občutljivost na zunanje in notranje dražljaje. Kot že rečeno prej – popačili ali prekinili ste realno zaznavanje dogajanja zunaj ali znotraj vas. To se lahko dogaja mesece, leta ali desetletja, zato teh mišic ne čutimo in ne vemo v kakšnem stanju so. To je tudi razlog, zakaj lahko en del telesa čutimo in uporabljamo drugače kot drugega.

Zelo pomembno: Takrat se je spremenilo tudi vaše dihanje. Dihanje je vse telesno gibanje. Pri optimalnem funkcionalnem dihanju sodeluje ogromno mišic. Če ste mišice zaradi določenih razlogov močno pokrčili, ste s tem pokrčili tudi vse dihalne mišice. Iz parasimpatičnega dihanja je telo preklopilo na simpatično. Vaše dihanje je postalo hitrejše, brez dihalnega premora.

Hitreje kot dihate, manj kisika pride v telo.

Če ni dihalne prekinitve, ne more priti do kvalitetne izmenjave plinov v pljučih.

S tem vaši sistemi manipulirajo vnos življenjske energije v telo.

S tem se omeji vaše izražanje.

Do takšne zakrčitve lahko pride zaradi enkratnih dogodkov, kot je nesreča, operacija,…

 

Samo z izvajanjem AEQ vaj® lahko začutite senzorno motorno amnezijo,
kar je predpogoj, da jo lahko odpravite.

POMEN AEQ VAJ®: zelo pomembno je razumevanje vašega dogajanja, kajti to omogoča proces povečanja občutka in nadzora nad gibanjem mišic. Kar zahteva primerno količino časa, energije in pozornosti za samospoznavanje, samoanalizo in razumevanje vaše preteklosti. Brez, da poznamo preteklost, ne moremo vedeti kdo smo in kako delujemo v sedanjosti.

Namen vaj: zaznati razliko med tem kaj slišite, da naj bi naredili, kaj hočete narediti, pa kaj dejansko naredite. V glavi vam je vse jasno, kaj narediti, telo pa je tisto, ki izvaja dejanja. Presenečeni ste kako vas telo ne posluša oziroma dela nekaj po svoje. Vi jasno razumete, kaj naj bi naredili; to kar slišite, to kar razumete, to česar se zavedate - ne morete pa tega izvesti. V glavi vam je vse jasno, telesu pa ni nič jasno.

 

OBČUTEK je tista osnovna človeška vrlina,
ki nam omogoča razumevanje, učenje, nadzor.

Telo je sistem, ki je dominanten. Vedno je tako, kot telo hoče.

Zato je cilj programa, da skozi AEQ vaje bolje spoznate, kdo ste in kako delujete. Realno.

Kaj vse vpliva na nas, pa se tega ne zavedate.

Na kaj in kako vi vplivate na okolico, pa se tega ne zavedate. Ima pa to svoje posledice, ki navadno niso zaželene.

Do želene spremembe na boljše lahko pridete, če vložite dovolj časa in energije, da boste vedno bolje razumeli kako delujete. Posvetili dovolj pozornosti telesu, da občutite mišice, za katere prej niste vedeli. Tako z povečanim čutenjem telesa vedno bolj odpravljate senzorno motorno amnezijo.

To vam lahko spremeni življenje.

Razumeti kako delujete, občutiti realno kaj se vam dogaja, vam daje orodje, da lahko bolj zavestno urejate vse, kar vam življenje prinaša.

 

Kdo vodi program?

Skozi program vas bom vodila Sabina Musar, učiteljica AEQ® metode 3. stopnje in učiteljica AEQ® dihanja 2. stopnje.

Z drugimi besedami, ženska, z mnogimi življenjskimi preizkušnjami in izzivi. Neka iskra v duši pa me je vedno vlekla na pot samoraziskovanja.

AEQ metoda® mi je dala največ realnih odgovorov na moje delovanje in vedenje v preteklosti ter njihov vpliv name in mojo okolico. Kljub temu, da se moja glava dostikrat ni strinjala z razlago. Z razumevanjem in čutenjem delovanja telesa, zavesti in podzavesti, pa sem spreminjala sebe tako, da sem z  vedno večjo čustveno zrelostjo odpravljala vedno več senzorno motorne amnezije in senzorno motorne odtujenosti.

 

Še vedno prihajam do novih spoznanj, kje živim v iluziji. Še vedno hodim skozi depresivna stanja, ko pridem do spoznanj, v kakšne iluzije sem bila prepričana. Zato vem, da to delo ni enostavno.

Vem kaj zame dela moj učitelj. Zato vem, kako vas peljati čez procese samospoznavanja.

Prijava na program:

https://svet-terapij.si/izdelek/program-v-zivo-spoznavanje-kako-delujem-in-zakaj-tako-delujem/

 

Share: