AEQ PROGRAM ZA STARŠE OTROK Z KRONIČNIMI ALI PONAVLJAJOČIMI STANJI

Stranke se name velikokrat obračajo v iskanju odgovorov in vzrokov za kronične težave, ki jih imajo njihovi otroci. Čutijo, ali razumejo, da so težave povezane z odnosi v družini, a ne razumejo in ne vedo, kako in kaj spremeniti, da bi s tem pomagali otroku iz kroničnih težav. Program poteka vsak dan razen petka od 20 do 21 ure v med 25. 3. in 29. 4. 2023

Komu je program namenjen:

Otrok se pogosto in dlje časa ne “prav”, je preveč ali premalo aktiven, ima neprimeren odnos do sebe, sorojencev ali vrstnikov. Z njim ne najdete skupnega jezika in čutite, da je njegovo vedenje posledica vašega vedenja in odnosa s partnerjem. Kronična dihalna obolenja, težave s spanjem, močenjem postelje, govorne težave, težave z učenjem gibanja ali v šoli. Nenavadni spalni vzorci dojenčka, njegova hipertoničnost in hipotoničnost težave z dojenjem, pogoste vročine, bronhitis, prehlad, vnetja ušes in oči, otroška bolezen, atopijski dermatitis, prehranske alergije, revmatske bolezni, debelost, motnje prehrane in motnje pozornosti.

Program je namenjen vsem, ki razumejo pravilo, da se ne sprašujemo, kaj je narobe z našim otrokom, temveč, da se najprej vprašamo, kaj je narobe z našim vedenjem in okoljem, ki ga kot starši ustvarjamo in v katerem otrok s težavami živi. Kronične težave otroka kažejo, da je z okoljem, ki nanj vpliva in ga oblikuje nekaj kronično narobe.

Program je namenjen tudi tistim, ki otrok še nimajo, a so sami v otroštvu živeli v toksičnem okolju in imeli zgoraj našeta kronična stanja, saj je njihova podzavest polna spečih vzorcev, ki jih rojstvo otroka in dodelitev vloge starše aktivira in vodi v poustvarjanje podobno toksičnega okolja ter s tem ohranitev tradicije, čeprav si tega zavestno nikakor ne želijo.

Cilj programa:

Razlage in vodene vaje v programu dajejo staršu v uporabo znanje, orodja in občutke, ki jih prej ni imel na razpolago in lahko z njimi vedno bolj spreminja toksično okolje v dinamično okolje spreminjajočega pritiska, ki omogoča pravilnejši razvoj otroka in s tem kroničnim stanjem odvzema vzrok in podlago. Program vam bo omogočil razumeti zakaj je nastal rek: mali otroci, mali probelmi, veliki otroci, veliki problemi in kaj lahko spremenimo da za vas ta rek ne bo držal.

Kako pride do neželenih kroničnih stanj pri otroku:

Nezmožnost staršev, še posebej matere, da se dovolj čuti, da se lahko telesno sprosti, da dovolj dobro čuti stanje okolja, v katerem vzgaja otroka in da zna dovolj dobro začutiti, kako se otrok počuti in kaj ga moti, ovira, ogroža in omejuje je glaven vzrok za kronična stanja otroka. Takšna starša ne prepoznata toksičnega družinskega okolja (https://sl.tastesbetterwithfriends.com/toxic-family-dynamics), v katerem živita, ali pa okolja, ki je enako, kot v njunem otroštvu ne dojemata kot toksično in s tem potrebno spremembe.

V vseh primerih, kjer sem sodeloval pri izboljševanju otrokovih kroničnih stanj, je bilo moč ugotoviti in določiti previsoko napetost v družinskem okolju, tako v primerih družine z obema staršema kot v primerih enostarševskih družin. Po analizi odnosov in splošnega stanja ter stopnji odtujenosti staršev od svojih občutkov in čutil je bilo razvidno dejstvo, da v družini ni dovolj stanj nizke energije, umirjenosti in celostne sproščenosti, kar je vodilo v okolje povišane napetosti distresa in neučinkovitega prepoznavanja težav njihovega poimenovanja, iskanja rešitve za težavo in primernih dejanj, ki so težavo dovolj dobro in trajno rešile. V takih družinah je bila vedno prisotna neučinkovita komunikacija in neučinkovita uporaba čustev za zagotovitev dovoilj dinamične ravni družinske energije.

Takšno okolje za otroka ni primerno in na otroka deluje obremenjujoče, hkrati pa otrok čuti, da starša ne obvladujeta okoliščin, imata v sebi močna potlačena čustva in občutke in ne uporabljata svojih veščin in zmožnosti za trajno urejanje odnosov in zagotavljanje umirjenosti in varnosti ter zaupanja v družinskem okolju. Pogosto so tudi prisotni negativni vplivi okolja v družino v obliki vmešavanja in nespoštovanja družinskih meja s strani starih staršev, sorodnikov, službe ali sosedov, ki vnašajo, ali povečujejo napetosti v družini starša pa družinske meje, ne znata primerno zavarovati in braniti pred zunanjimi vplivi.

Program za starše otrok s kroničnimi ali ponavljajočimi se težavami bo sestavljen iz razlag delovanja družine in medsebojnih odnosov z vidika fizikalnih zakonov, ki urejajo potencialne in kinetične energije v obliki čustev, občutkov in vplivov, od katerih je odvisno delovanje otroka in ravni njegove homeostaze. Drugi del programa pa bo sestavljen z AEQ vaj, ki ob pravilnem razumevanju vloge vaj in primernem vodenju vaje omogočijo, da starša vedno bolje čutita sebe in telesna stanja, da zmanjšujeta neobčutljivost na stanje družinskega odnosa in da postopno zmanjšujeta nezmožnost opaziti družinsko dinamiko in odzive otroka na vedenje in počutje staršev.

ZAČETEK

25. 3. 2023 od 16. do 17.30. ure. Program začenjam z 90-minutnim uvodnim predavanjem prek spleta. Predavanje bo posneto in si ga bo mogoče v trajanju programa še dvakrat ogledati.

SLEDI

30 dni vodenih izbranih AEQ vaj. Vodenje bo od 20 ure do 21 ure vsak dan razen petka.

Če udeleženec zaradi določenih okoliščin ne bo mogel prisostvovati vodenju vaje v živo, bo prejel dostop do posnetka, ki si ga bo lahko enkrat ogledal v naslednjih 24 urah. Dodelitev posnetka je urejena s pravilnikom, ki ga lahko preberete v spodnji povezavi. V primeru, da se programa večinoma ne morete udeleževati v živo, vam sodelovanja ne priporočam, saj učinek programa ne bo primeren.

Pravilnik o upravičenosti do pošiljanja posnetkov vodenja vaj.

Skupaj bomo torej 30 dni po 60 minut dnevno. 30 minut bom vodil izbrano vajo ostali čas pa namenil razlagi AEQ metode in odgovore na vprašanja udeležencev. V 30 dneh se boste dobro naučili razumeti 4 AEQ vaje. Vajo bom vodil na več različnih načinov in zaporedij. Raznovrstno vodenje vaj zmanjša občutek začetne enoličnosti in prepreči odpor do vaj.

Vaje bom vodil šest dni v tednu – 30 dni.

Skupen čas programa je 32 ur.

Cena programa je 320 evrov. V primeru, da bosta na isti kameri oba starša ima drugi starš 50% popusta pri prijavnini. V tem primeru prijavo izvedite na mail program2@aeq.si

Prejmete tudi učbenik s članki o tematikah, ki jih bom obravnaval v programu in podrobne opise štirih AEQ vaj.

Poseben vpliv učenja AEQ metode v živo

Kronične zakrčenosti  se bomo naučili odpraviti z manjšanjem zavestnega odpora; svoje zavedno bomo s pomočjo vaj in razmisleka približali pravilni reakciji telesa in tako lahkotno poskušali združevati zavedni in nezavedni del v nas. Sami, brez učiteljeve skrbne podpore, bi tako stanje le težko dosegli. Delo skupaj z učiteljem je dodatni motiv, da presežemo slabše telesno staje.

Čustvena zrelost
Čustva so zelo pomemben del našega življenja. Ali so prijetna ali neprijetna, tu so, z njimi živimo in imajo ogromen vpliv na naš vsakdanjih. AEQ metoda (razumska razlaga, zavedanje telesa, AEQ vaje …) omogoča in spodbuja večjo čustveno zrelost. Kaj to pomeni? Da se najprej zavedamo, katera čustva imamo v sebi, poskušamo razumeti, katera čustva imamo potlačena, in predvsem, kako čustva uporabiti, da nam bodo, v korist.
Nujni prvi korak je razumevanje pomena in namena čustev. Nato moramo ozavestiti, da nas čustva vodijo – dokler jih mi ne začnemo voditi. V naslednjem koraku samospoznavanja moramo prepoznati, katera čustva so v nas in predvsem, kako telesne zakrčenosti vplivajo na našo sposobnost njihove zaznave in uporabe. Kakšno svobodo gibanja v telesu imamo, ko smo pod vplivom čustev – ali je to čustvo kje ujeto ali se lahko giblje po telesu in kako ga izrazimo v okolico.
Dajanje pozornosti razumevanju občutkov in čustev in telesnim senzacijam, ki jih sprožajo dejanja in dogodki, ter spreminjanje neprimernih vzorcev, ki jih tako zaznamo, nam bo dvignilo čustveno zrelost. Višja čustvena zrelost nam bo omogočala spremembo vedenja kot tudi zmanjšanje kroničnih bolečin.
V naši raziskavi smo za čustveno zrelost uporabili poddimenziji »Nerazumevanje sebe« in »Samosprejemanje«. Iz spodnjih grafov je razvidno, da se je nerazumevanje sebe zmanjšalo, hkrati pa se je samosprejemanje povečalo. Vse razlike so statistično značilne. Skupno število udeležencev je 510.
Torej udeležba na AEQ programih, ki jih vodi Aleš Ernst, dviga čustveno zrelost. Višja čustvena zrelost na začetku lahko prinese dodatne šoke, na dolgi rok pa je to pot do naše sreče.
Psihoterapevt in učitelj 1. stopnje AEQ, Janez Logar

Z raziskavo dokazan pozitiven vpliv sodelovanja v programih, ki jih vodim lahko najdete v obliki povzetka TUKAJ.

Celotno raziskavo lahko najdete TUKAJ.

Program vodim Aleš Ernst, učitelj AEQ odnosov 4. stopnje

V primeru, da v prvih štirih dnevih programa ugotovite, da za vas ni primeren, vam vrnemo celoten znesek vplačane prijavnine. Po tem datumu vračilo denarja ali prenos na drug program ni več mogoč. Zato dobro premislite ali boste lahko posvetili mesec dni časa med 20. in 21. uro sodelovanju v programu in v njem vztrajali  do konca. Način vodenja vaj, ki ga uporabljam na programih, lahko najdete v opisih AEQ programov.

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

ŽELIM SE PRIJAVITI NA PROGRAM

Razpoložljive Karte: Unlimited
The ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Date

Mar 25 2023 - Apr 29 2023

Cena

320.00€

Lokacija

Zoom on line program
Kategorije
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
Phone
+38630322396
Email
info@aeq.si
REGISTRACIJA

Dodaj odgovor