Odprava bolečin v zgornjem delu telesa; 30-dnevni program z vodenjem vaj zvečer ob 20.30 uri

 

Ko nas kronično boli zgornji del telesa

KAJ učimo se skupaj

ZAKAJ: za odpravo  bolečin v prsnem košu, ramenskem obroču, rokah, vratu in glavi

KAKO ob vodeni vadbi

KDAJ 30 dni ob 20.30 uri

 

Spletni program je namenjen vsem, ki trpite zaradi bolečin nad pasom. Nekatere pesti bolečina pod trebušno prepono, ima težave pri dvigu rok, vnetja v predelu prsnega koša, pogosto otrdelost vratu in težave pri obračanju glave. Glavoboli, migrene in pogosto zaprti sinusi ter zvonenje v ušesih so stanja katere lahko urejate v tem programu. Bolečine v ramenih, komolcih, zapestjih, stanja karpalenga kanala ali teniškega komolca so predmet razlage in vaj, ki se jih v programu učite mesec dni.

Takšno stanje ima specifične razloge in se odraža na vseh področjih našega življenja. Čutimo, da telo ne zmore narediti potrebnega, kar je za naše določene cilje resna ovira. Zato bomo odkrivali globlje vzroke za težave in se naučiti primernih AEQ vaj. Ne bodo pa nam pomagale zgolj telesne vaje, tudi urjenje discipline duha in čustev vključuje pričujoči program.

Možgani zaznavajo bolečino, ki nima razlova s sedanjem dogajanu temveč je prisotna stalno. Razlog zanjo je podzavestna kronična mišična napetost ter stalno vzburjanje zavesti iz telesa, ki na ta način želi  pridobiti pozornost zavesti, da bi ta lahko spreminjala vedenje in omogočila postopno spremembo nezavednih vzorcev in odzivov ki nas držijo v oklepu tudi ko to ni primerno ali potrebno. Po sredi so stres ali/in poškodbe, zaradi katerih nastane senzorno motorična amnezija. Tak vzorčni odziv telesa bomo odpravili z vajami AEQ, ga zamenjali da z novim in odpravili pritisk na živec.

 

Poseben vpliv učenja AEQ metode v živo 

SMA se bomo naučili odpraviti z manjšanjem zavestnega odpora; svoje zavedno bomo s pomočjo vaj in razmisleka približali pravilni reakciji telesa in tako lahkotno poskušali združevati zavedni in nezavedni del v nas. Sami, brez učiteljeve skrbne podpore, bi tako stanje le težko dosegli. Delo skupaj z učiteljem je dodatni motiv, da presežemo slabše telesno staje.

 

Spoznali boste:
-V kakšnih specifičnih odnosih do časa, dela in obremenitev nastanejo težave v zgornjem delu telesa
-Kaj je membrana, katere so njene funkcije, zakaj sodobni način življenja membrano izloča iz zavestnih procesov ter zakaj to povzroči nelogično kronično bolečino.
-Zakaj nastanejo bolečine v rokah, ramenih, vratu ter glavi in kaj nam to pove o življenju.
-Kako povrniti normalno gibljivost v prsnem košu, da bi s tem omogočili ureditev stanja v zgornjem delu telesa.
-Vlogo rok, obraza, ust in oči, pri vračanju sposobnosti samoregulacije, izražanja in odiva na pritiske iz okolja.
-Zakaj razdvojenost med podzavestjo, ki se na zavestno spremembo vednenja odzove negativno  in zavestjo, ki jo želi/potrebuje, privede do kroničnih težav.
-Kako s spremembo gibljivosti in zavedanja gibanja spremenimo vedenje, ki nas je pripeljalo v trpeče stanje.

 

Naučili se boste:
-Osnov delovanja živčno mišičnega sistema, kar vam bo omogočilo boljšo zaznavo in zmanjšanje mišične zakrčenosti.
-Bolj pretanjeno zaznati telesno počutje, kar pomaga oceniti mejne sposobnosti delovanja.
-Pravil, ki omogočajo urediti in uskladiti potrebe in obveznosti ter tako dvigniti nadzor nad dejanji.
-Šest AEQ vaj, ki bodo ključne za odpravo bolečin.

 

ZAČETEK

11. 4. 2021 od 17. do 19. ure

Program začenjam z 2-urnim uvodnim predavanjem prek spleta Predavanje bo mogoče posneti in si ga ogledovati vseh 30 dni trajanja.

 

SLEDI

30 dni vodenih izbranih AEQ vaj od 20.30  ure do 21.00 ure. 

 

Če udeleženec zaradi nepredvidene situacije ne bo mogel prisostvovati vodenju vaje v živo, bo prejel dostop do posnetka, ki si ga bo lahko ogledal v naslednjih 24 urah.

 

Skupaj bomo torej 30 dni po 30 minut dnevno. 20-25 minut bom vodil izbrano vajo ter nekaj minut po potrebi namenil razlagi vzrokov za napake, ki jih bom opazil pri udeležencih. V 30 dneh se boste dobro naučili 4 AEQ vaj. Vsaki vaji bomo namenili 200 minut. Vajo bom vodil na več različnih načinov in zaporedij. Raznovrstno vodenje vaj zmanjša občutek začetne enoličnosti in prepreči odpor do vaj.

 

Vaje bom vodil sedem dni v tednu.

Skupen čas programa je 17 ur.

Cena programa je 200 evrov.

Prejmete tudi učbenik in podrobne opise štirih AEQ vaj.

 

Program vodim Aleš Ernst, učitelj AEQ metode 5. stopnje

 

V primeru, da po prvih štirih dneh sodelovanja spoznate, da tak pristop ni za vas, vam ponujamo možnost vrnitve prijavnine v celoti.

 

Date

11 Apr 2021 - 12 Maj 2021
Expired!

Time

5:00 pm - 9:00 pm

Cena

200.00€

Lokacija

Zoom on line program
Kategorije
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
Email
info@aeq.si

Dodaj odgovor