Izboljševanja dihanja skozi AEQ metodo®; 30-dnevni spletni program z vodenjem vaj zvečer ob 20.00 uri

Namen 30-dnevnega programa

-Spoznavanje in razumevanje vpliva čustvenih travm, preobremenitev pri športu ali delu, izgorelosti in kroničnih bolečin na dihanje.

-Spoznali boste, zakaj kronična hiperventilacija slabšalno vpliva na telesne zmožnosti, počutje, odpornost in učinkovitost gibanja in dela; zakaj neučinkovito dihanje, ki je danes prisotno pri večini otrok in odraslih, vpliva na karakter in razmišljanje – navsezadnje je dihanje osnoven proces zagotavljanja življenjske energije, ki določa, kdo smo, kako se počutimo in kako se odločamo.

-Učenje učinkovitosti dihanja po AEQ načinu vpliva na spremembo gibalnih vzorcev in izboljšuje stanja, kot so bolečine v križu, vratu, ramenih, visokem tlaku, aritmijah, smrčanju, apneji, astmi, bronhitisu, dihalnih alergijah, alergijah na hrano, kroničnih glavobolih in migrenah.

-Naučili se boste da pravilno dihanje ne temelji na  raztezanju in jačanju mišic, saj so te pri veliki večini povsem zadosti močne (dihalne nepravilnosti večinoma nastanejo zaradi izgube sposobnosti daljšanja mišic, povezanih z dihanjem), temveč težave povzroča odsotnost sproščenosti v respiratornih mišicah.

-Razložil bom procese, ki v otroštvu privedejo do zakrčenja mišic prsnega koša, diafragme, ramen in vratu ter vodijo v spremembe drže, gibanja in dihanja. Te spremembe z leti postanejo nezavedni del nas, kar slabo vpliva na telo in um.

AEQ dihalne vaje omogočijo povečanje gibljivosti prsnega koša in trebušne votline. To vodi do pravilnega dihanja in postopnega nižanja števila vdihov na minuto, upočasni pretok zraka in zmanjša hitrost pretoka krvi v pljučih. Omogoča dihanje skozi nos, boljšo izrabo vdihanega zraka in absorpcijo kisika iz krvi v mišice.

Program je primeren tako za tiste, ki AEQ metode® še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo še dodatno poglobiti svoje razumevanje AEQ vaj® in principov, pridobljenih na AEQ delavnicah ali individualnem učenju AEQ metode®.

Primerna je tudi za tiste, ki poklicno delujejo na področjih zmanjševanja negativnih učinkov stresa, izboljševanja telesnih zmožnosti pri svojih strankah ali pa iščejo pristope, ki jim bodo pomagali pri odpravi težav pri sebi.

Program ne nudi dovolj znanja za pomoč drugim, saj je za to potrebno bolj kompleksno šolanje na področju AEQ metode®, vam pa delavnica dovolj na široko odpre vrata v svet somatskega pristopa reševanja težav, da si pomagate sami ter dovolj dobro spoznate, ali želite ta AEQ model razmišljanja razvijate še naprej.

Poseben vpliv učenja AEQ metode v živo 

Osnovni pogoj, ki omogoča odpravo SMA  je večanje sposobnosti in manjšanje odpora zavesti, da je v sedanjosti, se pravi v času, kjer vedno sta podzavest in telo. Le tako se lahko z njima poveže saj je v isti dimenziji ter časa in gravitacije ne dojema relativno. Do tega ne more priti, če ni v sedanjosti tudi učitelj ki uči stranko. Kar pa preko učenja, ki ni v živo ni mogoče doseči. Povezava med somo učitelja in somo učenca je ključna za spoznavanje metode in prepreči nastanek strahu ali jeze v zavesti na stopnji, ki je dovolj močna, da premaga motiv učenja AEQ metode, ki ga predstavlja bolečina ali težava zaradi katere se stranka odloči za učenje metode.

Drugače se ego ustraši in pobegne v drug čas ali lokacijo, kar pa onemogoča spremembo SMA. Zavedanje, da je učitelj tam z njo, in jo gleda ter opozarja na njegovo vedenje preko posnetkov ni mogoče, kar se močno pozna pri učinku.

Učenje AEQ metode zahteva razumevanje, ki spremeni delovanje zavesti. Hkrati je treba izvajati AEQ vaje, da pride do sprememb v telesu. Nato je potrebno oboje povezati, da se spremeni podzavesti in s tem SMA. Vse skupaj omogoča celostno spremembo. To je mogoče le, če je zavest v istem času kot telo. Da bi pa tam lahko bila z vedno manj strahu, ali jeze je pa potrebno, da je z njo v sedanjosti tudi učitelj AEQ metode.

Spoznali boste:

• kako dihanje vpliva na aktivacijo simpatičnega ali parasimpatičnega sistema in kako lahko s spremembo dihanja in usmeritvijo zraka v spodnjo polovico pljuč postopoma zmanjšate kronično aktiviran simpatični način delovanja avtonomnega živčnega sistema

• vpliv dušikovega oksida v vdihanem zraku v nosni votlini na delovanje imunskega in kardiovaskularnega sistema

• kako z izboljšanjem dihanja izboljšamo izmenjavo kisika in CO2 v mišicah in s tem telesne zmožnosti; ob tem zmanjšamo verjetnost poškodb in pretreniranost pri rekreativnem in vrhunskem športu

Delavnica zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje AEQ dihalnih vaj®. Z njihovo pomočjo boste raziskovali lastne sposobnosti za nadzor zavestnih gibov.

AEQ metoda® je proces učenja, ki vrača izgubljeno kakovost in pomen zavestnega nadzora nad mišicami in gibanjem. S tem vzpostavimo možnost kreativnega in originalnega reševanja težav in si omogočimo lažje ter manj stresno življenje.

Ta proces omogoči razumevanje vzrokov za telesne nepravilnosti, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi so se avtomatizirali telo pa otrdelo. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve. V nasprotnem primeru smo čedalje bolj robotizirani in iste probleme rešujemo na enake, a ne najboljše načine.

AEQ pristop omogoča odpraviti izgorelost, kronično utrujenost in kronične bolečine. Temelji na štirih korakih:
1. Učiti se in razumeti – razlaga (zmanjša strah) ter raziskovati in občutiti – AEQ vaje® (povečajo občutek in nadzor).
2. Razumevanje in občutenje omogoča spoznanja, ki so potrebna za določitev resničnega stanja brez iluzij.
3. Spoznanja omogočajo sprejetje resničnega stanja v nas in odnosov, ki na nas vplivajo slabšalno.
4. Spremembe zajemajo tako um kot telo in zato prestanejo pritiske okolja, zaradi katerih bi se povrnili na prejšnje preživete vzorce.

Program sestavlja  3-urno predavanje, kjer bom razložil pomembne značilnosti pravilnega dihanja in logiko po kateri z AEQ dihanjem odpravljate dihalne omejitve in težave povezane z neučinkovitim dihanjem in 30 dni vsakodnevnega vodnja učenja AEQ dihanja v živo.

AEQ dihalne vaje bom vodil  vsak dan 8.00 uri zvečer. Za 25 minut se bomo povezali prek aplikacije ZOOM, da vas bom vodil skozi izbrano vajo.

Na ta način boste redno izvajali vaje v prvem mesecu, kar je zelo pomembno za dovolj veliko spremembo odnosa do sebe. Vodnje v živo tudi bistveno poveča usmerjanje špozornosti v telo in povezovanje zavesti in telesa ter zmanjša SMA.

Raznovrstno vodenje vaj zmanjša občutek začetne enoličnosti, ki je pogost razlog, da se v vas razvije odpor do vaj.

Program sem sestavil na podlagi večletnih izkušenj ob delu z kroničnimi stanji in nepravilnim dihanjem. Zasnoval sem ga tako, da omogoča dobro in postopno spreminjanje urejenosti in povezanosti, ki pri celovitem spreminjanju ne sme biti ne prehitra ne prepočasna. Glavna ovira pri stanjih kronične zakrčenosti je nerazložljiv odpor do pravilenga dihanja, ki se osebi upirajo, čeprav razume njegv pomen in vpliv n splošno počutje. Vsakodnevno izvajanje vaj pod vodstvom bo ta odpor in tesnobo bistveno zmanjšalo ter vam tako omogočilo primeren napredek. Ta se bo stopnjeval, ob vztrajanju pa ga boste nadgradili sami.

Program začenjam s 2-urnim uvodnim predavanjem prek spleta dne 13. 3. 2021 od 17. do 20. ure. Uvodno predavanje bo posneto in ga bo mogoče še enkrat pogledati med trajanjem programa.

Sledi 30 dni vodenih izbranih AEQ dihalnih vaj od 20.00 do 20.25. Če udeleženec ne bo mogel prisostvovati vodenju vaje v živo bo prejel dostop do posnetka vodenja, ki si ga bo lahko enkrat ogledal v naslednjih 24 urah.

Skupaj torej 30 dni po 25 minut dnevno. V 25 minutah bom vodil izbrano vajo ter nekaj minut po potrebi namenil razlagi vzrokov za napake, ki jih bom opazil pri izvajalcih in odgovarjal na njihova vprašanja. V 30 dneh se boste naučili 2 AEQ dihalne vaje in dva dihalna protokola za urejanje tolerance na dvig CO2 v krvi. Torej bomo vsaki vaji in protokolu namenili 190 minut časa. Vajo bom vodil na več različnih načinov in zaporedij ter s tem povečal razumevanje vaje in njen vpliv na zmanjševanje SMA.

Pri 30-dnevnih programih je največ pozornosti namenjene vodenju vaj in je zato treba zagotoviti primerno kakovost slike, da bom lahko videl, kako izvajate vajo, ki jo vodim. Vodenje AEQ dihalnih vaj bo raznovrstno in ne bo vedno vodeno po opisih vaj, ki jih prejmete v PDF obliki. Takšno vodenje vam bo omogočilo vedno boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji in telesu, kar je tudi namen vaje in programa. Zato ne bo mogoče preko ene kamere spremljati več kot enega udeleženca, saj je takrat pogled na izvajalca preveč oddaljen ter razpršen in ne omogoča primernega vodenja. Pred ali po vodenju vaje bom nekaj minut namenil razlagi smisla in namena vaje ali odzivov in sprememb, ki jih lahko med vajo čutite. Tako bo zagotovljeno najboljše mogoče celostno učenje AEQ metode.

Vaje bodo vodene sedem dni v tednu.

Skupen čas programa je 17 ur.

Cena programa je 200 €.

V programu prejmete tudi učbenik in podrobne opise štirih AEQ dihalnih vaj ter dveh AEQ dihalnih protokolov.

Program vodim Aleš Ernst, učitelj AEQ dihanja 3. stopnje.

 • 00

  DNI

 • 00

  UR

 • 00

  MINUT

 • 00

  SEKUND

REZERVIRAJ DOGODEK

Available Karte: 20
The ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

DATUM

Mar 13 2021 - Apr 12 2021

ČAS

5:00 pm - 8:25 pm

Cena

200.00€

Lokacija

Zoom on line delavnica
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
TELEFON
+38630322396
Email
info@aeq.si
REGISTRACIJA
QR Code

Dodaj odgovor