PROGRAM UČENJA PRAVILNEGA DIHANJA Z AEQ METODO

Program poteka vsak dan od 20 do 21 ure v med 18. 6. in 23. 7. 2023

Komu je program namenjen:

Vsem, ki opažajo, da je njihovo dihanje pogosto neusklajeno s trenutnim dogajanjem in ne omogoča primernega odziva nanj. Ta stanja se najlažje opazijo pri spanju. Če je vaše dihanje med spanjem večinoma mirno, počasno in lahkotno potem programa ne potrebujete. Če pa je vaše dihanje pogosto nemirno, hitro in utrujajoče je to jasen znak, da je vaš način dihanja neučinkovit in kaže na kronične zakrčenosti mišic trupa, vratu in čeljusti. Te zakrčenosti močno vplivajo na to, kako se počutimo, čutimo in vedemo, čeprav se jih ne zavedamo in smo na takšno stanje navajeni.

Kronične zakrčenosti mišic trupa, vratu in čeljusti omogočajo, da z nepravilnim dihanjem ohranjamo vedenje, ki nam ne koristi in nam po določenem času nakoplje kronične težave, ki jih le poredkoma povezujemo z nepravilnim dihanjem, še posebej zato, ker je nepravilno in s strukturo dihal neusklajeno dihanje danes prevladujoče. Kamorkoli pogledamo lahko vidimo prehitro, preplitvo dihanje na usta. Opazujemo lahko ljudi, ki imajo zakrčen prsni koš, ki se ne premika mehko in spontano ter onemogoča pravilno izmenjavo zraka v pljučih. Dihanje je ali presilovito ali potlačeno. Osebo z naravnim, čistim in polnim glasom slišimo le poredko. Delovanje družbe je pa že več kot dve leti pod dominantnim negativnim vplivom dihalne bolezni Covid-19. V kombinaciji s programom za dvig čustvene zrelosti je program primeren in učinkovit način za zmanjševanje posledic dolgega covida.

Soobstoj tako razširjenega nepravilnega dihanja in paralize delovanja družbe zaradi dihalne bolezni nikakor ni naključen.

Program je zelo primeren za vse ki se želite prijaviti na program za starše otrok s kroničnimi ali ponavljajočimi se stanji, ker bo ustvaril dobro podlago za nadaljevanje dviga razumevanja odnosov in vzorcev staršev, ki negativno vplivajo na otroka.

Cilji programa:

V programu vam bom razložil in z vajami pokazal, kako dejansko dihate in zakaj ste v preteklosti izgubili naraven pravilen in prilagodljiv način dihanja, ki je usklajen s strukturo dihal in funkcijo dihanja v delovanju telesa in življenja. Program bo omogočil spoznanja o sebi, ki bodo dovolj močna in razumljiva, da jih boste lahko sprejeli in s tem omogočili spremembo, ki vam bo nudila drugačno počutje, odzivanje in delovanje. Spoznali boste, kako sploh dihate in se naučili svoje dihanje občutiti in ga tako razumeti in spreminjati. Naučili se boste, kaj je pomembno za dvig možnosti zavestnega spreminjanja dihalnega vedenja, ki vam škoduje in vas drži v nemoči pred kroničnimi stanji in boleznimi.

Cilj programa je večanje razumevanja vloge in pomena dihanja pri razumevanju in odpravi kroničnih težav. V programu ne bom obravnaval le kronične težave, povezane z dihanjem, temveč bo razlaga usmerjena v dejstvo, da je pri vseh vrstah kroničnih stanj dihanje nepravilno, neučinkovito in kot tako negativno vpliva na kronična stanja telesa in psihe. Nikoli še nisem delal z osebo, ki je imela kronična stanja in pravilno normalno dihala. Razlage in vaje, ki jih boste spoznavali v programu, bodo v pomoč tako pri bolečinah v križu, kolenih, vratu ali glavi. Seveda je pa program osnova za vsakogar, ki želi pozitivno vplivati na astmo, bronhitis, smrčanje, zamašene sinuse, pogoste dihalne bolezni, dolgi Covid, spalno apnejo in še mnoge druge dihalne bolezni in stanja.AEQ dihalne vaje povečujejo gibljivost prsnega koša in trebušne votline. To vodi do pravilnega dihanja in postopnega nižanja števila vdihov na minuto, upočasni pretok zraka in zmanjša hitrost pretoka krvi v pljučih. Omogoča dihanje skozi nos, boljšo izrabo vdihanega zraka in absorpcijo kisika iz krvi v mišice.

Program je primeren za vse, ki AEQ metode še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo znanje poglobiti. Priporočam ga terapevtom, ki so usposobljeni za zmanjševanje negativnih učinkov stresa, izboljševanje telesnih zmožnosti ali iščejo pristope, ki jim bodo pomagali pri odpravi lastnih težav.

Poseben vpliv učenja AEQ metode v živo 

Kronično neučinkovitost dihanja se bomo naučili odpraviti z manjšanjem zavestnega odpora; svoje zavedno bomo s pomočjo vaj in razmisleka približali pravilni reakciji telesa in tako lahkotno poskušali združevati zavedni in nezavedni del v nas. Sami, brez učiteljeve skrbne podpore, bi tako stanje le težko dosegli. Delo skupaj z učiteljem je dodatni motiv, da presežemo slabše telesno staje.

Spoznali boste:

 • kako dihanje vpliva na aktivacijo simpatičnega ali parasimpatičnega sistema in kako lahko s spremembo dihanja ter usmeritvijo zraka v spodnjo polovico pljuč postopoma zmanjšate kronično aktiviran simpatični način delovanja avtonomnega živčnega sistema;
 • vpliv dušikovega oksida v vdihanem zraku v nosni votlini na imunski in kardiovaskularni sistem;
 • kako z izboljšanjem dihanja izboljšamo izmenjavo kisika in CO2 v mišicah ter s tem telesne zmožnosti; ob tem zmanjšamo verjetnost poškodb in pretreniranosti pri rekreativnem in vrhunskem športu.

Program zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje AEQ dihalnih vaj. Z njihovo pomočjo boste raziskovali lastne sposobnosti za nadzor zavestnih gibov.

Z raziskavo dokazan pozitiven vpliv sodelovanja v programih, ki jih vodim lahko najdete v obliki povzetka TUKAJ.

Celotno raziskavo lahko najdete TUKAJ.

Program sestavlja  90 minutna uvodna predstavitev programa, kjer bom razložil pomembne značilnosti pravilnega dihanja in logiko, po kateri z AEQ dihanjem odpravljate dihalne omejitve in težave, povezane z neučinkovitim dihanjem in 30 enournih srečanj.

AEQ dihalne vaje bom vodil šestkrat na teden, ob 20 uri. Za 60 minut se bomo povezali prek aplikacije ZOOM, da vas bom vodil skozi izbrano vajo in učil potrebno znanje za razumevanje vloge dihanja na življenske procese in čustva.

Na ta način boste dober mesec redno izvajali vaje , kar je zelo pomembno za dovolj veliko spremembo odnosa do sebe. Vodenje v živo tudi bistveno poveča usmerjanje pozornosti v telo in povezovanje zavesti in telesa ter zmanjša SMA.

Raznovrstno vodenje vaj zmanjša občutek začetne enoličnosti, ki je pogost razlog za nenadni odpor do vaj.

Program sem sestavil na podlagi večletnih izkušenj. Omogoča dobro in postopno spreminjanje urejenosti in povezanosti, ki pri celovitem spreminjanju ne sme biti ne prehitra ne prepočasna. Glavna ovira pri stanjih kronične zakrčenosti je nzmožnost pravilnega dihanja. Vsakodnevno izvajanje vaj pod vodstvom bo odpor telesa in podzavesti in tesnobo bistveno zmanjšalo ter omogočilo primeren napredek. Ta se bo stopnjeval, ob vztrajanju pa ga boste nadgradili sami.

18. 6. 2023 od 20. do 21.30 ure: začetek z 90 minutnimuvodnim predavanjem prek spleta. Uvodno predavanje bo posneto in ga bo mogoče še dvakrat  pogledati med 30-dnevnim trajanjem programa.

Sledi pet tednov vodenih izbranih AEQ dihalnih vaj. Vodenje vaj in učenje AEQ dihanja bo  vsak dan razen petka od 20 ure do 21 ure.

Če udeleženec zaradi nepredvidene situacije ne bo mogel prisostvovati vodenju vaje v živo, bo prejel dostop do posnetka, ki si ga bo lahko enkrat ogledal v naslednjih 24 urah. Dodelitev posnetka je urejena s pravilnikom, ki ga lahko preberete v spodnji povezavi. V primeru, da se programa  večinoma ne morete udeleževati v živo, vam sodelovanja ne priporočam, saj učinek programa ne bo primeren. Pravilnik o upravičenosti do  pošiljanja posnetkov vodenja vaj.

Skupaj torej 30 dni po 60 minut učenja dnevno, 7-krat tedensko. 30 minut bom vodil izbrano vajo ter 30 minut namenil razlagi vzrokov za napake, ki jih bom opazil pri udeležencih. V 30 dneh se boste dobro naučili tri AEQ dihalne vaje in dihalni protokol za urejanje tolerance na dvig CO2 v krvi ter vajo za dvig gibljivosti trebušne prepone in spodnjega dela prsnega koša. Torej bomo vsaki vaji in protokolu namenili 250 minut časa, razlagi AEQ dihanja in  odgovorom na vaša vprašanja pa 24 ur. Vaje in protokole  bom vodil na več različnih načinov in zaporedij ter s tem povečal razumevanje vaje in njen vpliv na zmanjševanje SMA.

Pri spletnih AEQ  programih je največ pozornosti namenjene vodenju vaj in je zato treba zagotoviti primerno kakovost slike, da bom lahko videl, kako izvajate vajo, ki jo vodim. Vodenje AEQ dihalnih vaj bo raznovrstno in ne bo vedno vodeno po opisih vaj, ki jih prejmete v PDF obliki. Takšno vodenje vam bo omogočilo boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji ter telesu, kar je tudi namen vaje in programa. Zato ne bo mogoče prek ene kamere spremljati več kot enega udeleženca, saj je takrat pogled na izvajalca preveč oddaljen ter razpršen. Na programu je običajno med 40 in 70 udeležencev.

Pred ali po vodenju vaje bom nekaj minut namenil razlagi smisla in namena vaje ali odzivov in sprememb, ki jih lahko med vajo čutite. Tako bo zagotovljeno najboljše mogoče celostno učenje AEQ metode.

Vaje bodo vodene sedem dni v tednu.

Skupen čas programa je 32 ur

Cena programa je 320 evrov.

V programu prejmete tudi učbenik in podrobne opise treh AEQ dihalnih vaj, AEQ dihalnega protokola in AEQ vaj za dvig gibljivosti trebušne prepone in spodnjega dela prsnega koša..

Program vodim Aleš Ernst, učitelj AEQ dihanja 3. stopnje.

Več o AEQ dihanju lahko preberete tukaj.

V primeru, da po prvih štirih dneh sodelovanja spoznate, da tak pristop ni za vas, vam ponujamo možnost vrnitve prijavnine v celoti.

 

 

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

ŽELIM SE PRIJAVITI NA PROGRAM

Razpoložljive Karte: 98
The ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Date

Jun 18 2023 - Jul 23 2023

Cena

320.00€

Lokacija

Zoom on line program
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
Phone
+38630322396
Email
info@aeq.si
REGISTRACIJA

Dodaj odgovor