Izboljševanja dihanja skozi AEQ metodo®; 30-dnevni spletni program z vodenjem vaj zvečer ob 8.30 uri

V 30 dneh do dobrega dihanja

 

KAJ Učimo se skupaj

ZA KAJ kako izboljšati dihanje

KAKO ob vodeni vadbi

KDAJ 30 dni ob  20.30 uri

 

30-dnevni spletni program je namenjen:

-Razumevanju vpliva čustvenih travm, preobremenitev pri športu ali delu, izgorelosti in kroničnih bolečin ter njihovemu vplivu na dihanje.

-Spoznavanju, zakaj kronična hiperventilacija slabšalno vpliva na telesne zmožnosti, počutje, odpornost ter učinkovitost gibanja in dela; zakaj neučinkovito dihanje, ki je danes prisotno pri večini otrok in odraslih, vpliva na karakter in razmišljanje – navsezadnje je dihanje osnovni proces zagotavljanja življenjske energije, ki določa, kdo smo, kako se počutimo in kako se odločamo.

-Učenju učinkovitosti dihanja; AEQ metoda vpliva na spremembo gibalnih vzorcev in izboljšuje stanja, kot so bolečine v križu, vratu, ramenih, visok tlak, aritmije, smrčanje, apneja, astma, bronhitis, dihalne alergije, alergije na hrano, kronični glavoboli in migrene.

-Učenju pravilnega dihanja ob raztezanju in jačanju mišic – te so pri večini zadosti močne (dihalne nepravilnosti večinoma nastanejo zaradi izgube sposobnosti daljšanja mišic, povezanih z dihanjem), a težave povzroča odsotnost sproščenosti v respiratornih mišicah.

-Razlagi procesov, ki v otroštvu privedejo do zakrčenja mišic prsnega koša, diafragme, ramen in vratu ter vodijo v spremembe drže, gibanja in dihanja. Te spremembe z leti postanejo nezavedni del nas, kar slabo vpliva na telo in um.

 

AEQ dihalne vaje povečujejo gibljivost prsnega koša in trebušne votline. To vodi do pravilnega dihanja in postopnega nižanja števila vdihov na minuto, upočasni pretok zraka in zmanjša hitrost pretoka krvi v pljučih. Omogoča dihanje skozi nos, boljšo izrabo vdihanega zraka in absorpcijo kisika iz krvi v mišice.

 

Program je primeren za vse, ki AEQ metode še ne poznajo, kot za tiste, ki želijo znanje poglobiti. Priporočam ga terapevtom, ki so usposobljeni za zmanjševanje negativnih učinkov stresa, izboljševanje telesnih zmožnosti ali iščejo pristope, ki jim bodo pomagali pri odpravi lastnih težav.

 

Delavnica dovolj na široko odpre vrata v somatski pristop reševanja težav, da si pomagate sami. AEQ metodo vam približa do te mere, da se lahko odločite ali nadaljevati učenje ali vam pridobljeno zadošča.

 

Poseben vpliv učenja AEQ metode v živo 

SMA se bomo naučili odpraviti z manjšanjem zavestnega odpora; svoje zavedno bomo s pomočjo vaj in razmisleka približali pravilni reakciji telesa in tako lahkotno poskušali združevati zavedni in nezavedni del v nas. Sami, brez učiteljeve skrbne podpore, bi tako stanje le težko dosegli. Delo skupaj z učiteljem je dodatni motiv, da presežemo slabše telesno staje.

 

Spoznali boste:

  • kako dihanje vpliva na aktivacijo simpatičnega ali parasimpatičnega sistema in kako lahko s spremembo dihanja ter usmeritvijo zraka v spodnjo polovico pljuč postopoma zmanjšate kronično aktiviran simpatični način delovanja avtonomnega živčnega sistema;
  • vpliv dušikovega oksida v vdihanem zraku v nosni votlini na imunski in kardiovaskularni sistem;
  • kako z izboljšanjem dihanja izboljšamo izmenjavo kisika in CO2 v mišicah ter s tem telesne zmožnosti; ob tem zmanjšamo verjetnost poškodb in pretreniranosti pri rekreativnem in vrhunskem športu.

 

Delavnica zajema izkustveno, didaktično in praktično učenje AEQ dihalnih vaj. Z njihovo pomočjo boste raziskovali lastne sposobnosti za nadzor zavestnih gibov.

 

O AEQ metodi

Je proces učenja, ki vrača izgubljeno kakovost in pomen zavestnega nadzora nad mišicami in gibanjem. S tem vzpostavimo možnost kreativnega in originalnega reševanja težav in si omogočimo lažje ter manj stresno življe. Omogoči razumevanje vzrokov za telesne nepravilnosti, ki koreninijo v čustvenih in fizičnih travmah. Ko so se te zgodile, se nam je zmanjšal zavestni nadzor nad mišicami, gibi so se avtomatizirali, telo pa otrdelo. Zato se niti ne zavedamo, da pravzaprav imamo možnost vplivati na izboljšanje gibanja in s tem odpraviti bolečine in omejitve. V nasprotnem primeru smo čedalje bolj robotizirani in iste probleme rešujemo na enake, a ne najboljše načine.

 

AEQ nam omogoča odpraviti izgorelost, kronično utrujenost in kronične bolečine. Temelji na štirih korakih:
1. Učiti se in razumeti, raziskovati in občutiti; AEQ vaje povečajo občutek in nadzor.
2. Razumevanje in občutenje omogoča spoznanja, ki so potrebna za določitev resničnega stanja brez iluzij.
3. Spoznanja omogočajo sprejetje resničnega stanja v nas in odnosov, ki na nas vplivajo slabšalno.
4. Spremembe zajemajo tako um kot telo in zato prestanejo pritiske okolja, zaradi katerih bi se povrnili na prejšnje preživete vzorce.

 

Program sestavlja  2-urno predavanje, kjer bom razložil pomembne značilnosti pravilnega dihanja in logiko, po kateri z AEQ dihanjem odpravljate dihalne omejitve in težave, povezane z neučinkovitim dihanjem.

AEQ dihalne vaje bom vodil ob 20.30 uri zvečer. Za 30 minut se bomo povezali prek aplikacije ZOOM, da vas bom vodil skozi izbrano vajo.

Na ta način boste redno izvajali vaje v prvem mesecu, kar je zelo pomembno za dovolj veliko spremembo odnosa do sebe. Vodenje v živo tudi bistveno poveča usmerjanje pozornosti v telo in povezovanje zavesti in telesa ter zmanjša SMA.

Raznovrstno vodenje vaj zmanjša občutek začetne enoličnosti, ki je pogost razlog za nenadni odpor do vaj.

 

Program sem sestavil na podlagi večletnih izkušenj. Omogoča dobro in postopno spreminjanje urejenosti in povezanosti, ki pri celovitem spreminjanju ne sme biti ne prehitra ne prepočasna. Glavna ovira pri stanjih kronične zakrčenosti je nerazložljiv odpor do pravilnega dihanja. Vsakodnevno izvajanje vaj pod vodstvom bo ta odpor in tesnobo bistveno zmanjšalo ter omogočilo primeren napredek. Ta se bo stopnjeval, ob vztrajanju pa ga boste nadgradili sami.

 

13.3. 2021 od 17. do 19. ure: začetek z 2-urnim uvodnimpredavanjem prek spleta. Uvodno predavanje bo posneto in ga bo mogoče še enkrat pogledati med 30-dnevnim trajanjem programa.

 

Sledi 30 dni vodenih izbranih AEQ dihalnih vaj. Vodenje bo 20.30 ure do 21.00 ure. Če udeleženec ne bo mogel prisostvovati vodenju vaje v živo, bo prejel dostop do posnetka, ki si ga bo lahko ogledal v naslednjih 24 urah.

 

Skupaj torej 30 dni po 30 minut dela dnevno. 25 minut bom vodil izbrano vajo ter nekaj minut po potrebi namenil razlagi vzrokov za napake, ki jih bom opazil pri udeležencih. V 30 dneh se boste dobro naučili 2 AEQ dihalne vaje in 2 dihalna protokola za urejanje tolerance na dvig CO2 v krvi. Torej bomo vsaki vaji in protokolu namenili 170 minut časa. Vajo bom vodil na več različnih načinov in zaporedij ter s tem povečal razumevanje vaje in njen vpliv na zmanjševanje SMA.

 

Pri 30-dnevnih programih je največ pozornosti namenjene vodenju vaj in je zato treba zagotoviti primerno kakovost slike, da bom lahko videl, kako izvajate vajo, ki jo vodim. Vodenje AEQ dihalnih vaj bo raznovrstno in ne bo vedno vodeno po opisih vaj, ki jih prejmete v PDF obliki. Takšno vodenje vam bo omogočilo boljše dojemanje smisla vaje in ohranjalo pozornost na vaji ter telesu, kar je tudi namen vaje in programa. Zato ne bo mogoče prek ene kamere spremljati več kot enega udeleženca, saj je takrat pogled na izvajalca preveč oddaljen ter razpršen.

 

Pred ali po vodenju vaje bom nekaj minut namenil razlagi smisla in namena vaje ali odzivov in sprememb, ki jih lahko med vajo čutite. Tako bo zagotovljeno najboljše mogoče celostno učenje AEQ metode.

 

Vaje bodo vodene sedem dni v tednu.

Skupen čas programa je 17 ur.

Cena programa je 200 evrov.

V programu prejmete tudi učbenik in podrobne opise dveh AEQ dihalnih vaj ter dveh AEQ dihalnih protokolov.

 

Program vodim Aleš Ernst, učitelj AEQ dihanja 3. stopnje.

 

V primeru, da po prvih štirih dneh sodelovanja spoznate, da tak pristop ni za vas, vam ponujamo možnost vrnitve prijavnine v celoti.

 

Date

13 Mar 2021 - 12 Apr 2021
Expired!

Time

5:00 pm - 8:25 pm

Cena

200.00€

Lokacija

Zoom on line program
Kategorije
Aleš Ernst

Organizator

Aleš Ernst
Email
info@aeq.si

Dodaj odgovor